Olvasom én is a cikket, hát ha tényleg az az alapelv, amit írnak, akkor ez egy hatalmas marhaság..."a képzés célja a lovas oktatás és huszár hagyományőrzés kialakítása" , "a hallgatók a nemzeti hagyományaink alapjai mellett elsajátítják a lovas és lovaglási ismereteket, megismerik a lószerszámokat és a huszár- és csapathagyományokat." "Felbukkantak a monarchiában szolgáló huszárok egykori eszközei, köztük különböző díszítésű kardok és a Vadnyugat legendás Coltjaival azonos értékű forgótáras pisztolyok,"
Ahogy a klasszikus mondaná:
Ha arra képeznék ki őket, hogy mai fegyverekkel, meg taktikával mit lehetne kihozni egy lovas egységből, na abban lenne fantázia, (nem ebben a múltba révedő baromságban...) Főleg ÖTT egységeknél. Ugyebár a lovat nem kell tankolni, elmegy olyan helyen, ahol jármű nem, viszonylag csendes és gyors, meg terhet is tud vinni (aknavető, géppuska)
Ha jól emlékszem, anno valamelyik ÖTT-nél voltak ilyen lovasok; nem tudom, mi lett velük.
Ahogy a klasszikus mondaná:
Ha arra képeznék ki őket, hogy mai fegyverekkel, meg taktikával mit lehetne kihozni egy lovas egységből, na abban lenne fantázia, (nem ebben a múltba révedő baromságban...) Főleg ÖTT egységeknél. Ugyebár a lovat nem kell tankolni, elmegy olyan helyen, ahol jármű nem, viszonylag csendes és gyors, meg terhet is tud vinni (aknavető, géppuska)
Ha jól emlékszem, anno valamelyik ÖTT-nél voltak ilyen lovasok; nem tudom, mi lett velük.