[HUN] Huszár, díszelgő, hagyományörző egységek

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 042
6 350
113
Mondjuk én simán átöltöztetném az egész bagázst monarchiásba :D
Ha már nem munkaruha, akkor legyen legalább színes.
AH-ARMY-1895-02.jpg
AH-ARMY-1895-06.jpg
alexander_pock.jpg

/az utolsó csak szemléltetendő, hogy mennyivel menőbben nézne ki egy díszmenet, egyébként
német ezred a képen, kb a magyar-nadrág a különbség/

*ja, és vissza a lovasított tiszteket :D
**meg a vívásoktatást is, ha már
Ludovikán van vívóterem és egy új lovarda is.
Nem volna rossz a hagyományok életben tartása, ha tudnák jól csinálni.
 

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
1 832
4 416
113
Ludovikán van vívóterem és egy új lovarda is.
Nem volna rossz a hagyományok életben tartása, ha tudnák jól csinálni.
Szia,

Szerintem rossz a multban elni, ha kozben nem vagyunk kepesek a jelen es a jovo kihivasainak megfelelo tiszteket kepezni!

Vagyis elso a harcertek, es miutan az rendben van, akkor lehet esetleg a katonaknak a multba revedniuk.

Termeszetesen aki a sajat szabadidejeben, a sajat penzen apolja a hagyomanyokat, azokat tisztelet illeti meg attol fuggetlenul, hogy az alaprendeltetesere alkalmas-e a honvedseg, hiszen ok nem vesznek el eroforrast.
 

donpepe84

Well-Known Member
2013. március 5.
445
1 757
93
Most ezt csak megnéztem, mert kiváncsi voltam hogy mi az alapja, mert már 20 éve is Petőfi laktanya volt a neve, mikor ott jártam.

"Az 1913-1916 között épült laktanya első névadója IV. Károly volt, 1919-ben néhány hónap erejéig átkeresztelték Bebelre, a II. világháború után pedig Petőfi Sándor laktanya lett a neve."

Semmi köze Mária Teréziához. Majd' 80 éve Petőfi Sándor Laktanya a neve, előtte meg kb. 27 évig IV. Károly Laktanya volt, ha jól értem. Érthetetlen minek változtatnak meg valamit, aminek névadás tekintetében még csak köze sincs a kommunizmushoz. Nem Kun Béla laktanya ez, hanem Petőfi. A Mária Teréziát meg végképp nem értem, akkor már miért nem Szent Margit, vagy más magyar királynő, esetleg szent után nevezik el. Miért pont egy Habsburg uralkodó után?
Gondolom azért mert ha jól tudom a 32. Ezred az Mária Terézia testőrezrede volt, és mivel ők vannak/voltak ott, ezért lett átnevezve. Csak egy gondolat...
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
40 839
78 597
113
„A Honvéd Férfikar mint név számunkra komoly identitást jelentett, mégis úgy éreztük, elérkezett az idő, hogy az énekkar nevével közvetlenül is kommunikáljuk: a kórus tagjai professzionális civil énekművészek, akik a világ második legnagyobb létszámú hivatásos férfikaraként büszkén képviselik Magyarországot”

A Magyar Nemzeti Férfikar (korábbi nevén Honvéd Férfikar) katonákból áll?

Nem, a Magyar Nemzeti Férfikar nem katonakórus, bár többek között, a Honvédelmi Minisztérium is támogatja. Civil énekesek alkotják, több, mint negyvenen. A ‘Honvéd Férfikar’ név a múlt emléke, melyet büszkén vallott magáénak 75 évig az intézmény. Az eredetileg a Honvéd Központi Művészegyüttes kórusa néven, 1949-ben megalakított férfikar a rendszerváltás után vette fel a Honvéd Férfikar nevet, tagjai azonban nem katonák, hanem hivatásos énekművészek.