[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

Egy részletesebb írás a bemutató példányról...

Az írás második része.

Jó a cikk. Mondjuk abban nem vagyok biztos, hogy szerencsés-e ennyire részletes technikai információkat a kedves szomszéd tudomására hozni. Tudom, ne is írjátok: már mindent tudnak a Lynxről. De azért ne vegyük már el a munkáját a román illetékeseknek. Kicsit komolyabban: pont abban látom a Lynx nagy előnyét a többi IFV-vel szemben, hogy könnyen fejleszthető. Mire az első zászlóalj megérkezik, már lehet, hogy addigra is módosíthat a RM. Elég hogyha a most látott jenki verzióra gondolunk, ahol bőven van újdonság sőt az egész koncepció teljesen új.

• Tetszik
Reactions: pela3 and Pogány
Jó a cikk. Mondjuk abban nem vagyok biztos, hogy szerencsés-e ennyire részletes technikai információkat a kedves szomszéd tudomására hozni. Tudom, ne is írjátok: már mindent tudnak a Lynxről. De azért ne vegyük már el a munkáját a román illetékeseknek. Kicsit komolyabban: pont abban látom a Lynx nagy előnyét a többi IFV-vel szemben, hogy könnyen fejleszthető. Mire az első zászlóalj megérkezik, már lehet, hogy addigra is módosíthat a RM. Elég hogyha a most látott jenki verzióra gondolunk, ahol bőven van újdonság sőt az egész koncepció teljesen új.
A cikk végén ott írja a forrásokat. Ez 99%-ban publikus információkon alapul amit a különböző fegyverexpókon már bemutattak meg cikkeztek róla egy csomót. Ezt bármelyik érdeklődő országnak bemutatják. Mert igazából ami érdekes az a szenzorok valós hatótávolsága, a datalinkes rendszer titkosítása, stb stb. Ez a bemutató a rheinmetall demó alapjárművét mutatja be ami nem azonos nagyon sok tekintetben a miénkkel.

A cikk végén ott írja a forrásokat. Ez 99%-ban publikus információkon alapul amit a különböző fegyverexpókon már bemutattak meg cikkeztek róla egy csomót. Ezt bármelyik érdeklődő országnak bemutatják. Mert igazából ami érdekes az a szenzorok valós hatótávolsága, a datalinkes rendszer titkosítása, stb stb. Ez a bemutató a rheinmetall demó alapjárművét mutatja be ami nem azonos nagyon sok tekintetben a miénkkel.
Jó vagy buta irányban nem azonos?

Igen, megadta a forrast, en sem ertem az aggodast, raadasul a forras egy magazin cikke, ami tobb, mint egyeves mar.
Viszont tenyleg ez kb az egyetlen, online is elerheto, normalis osszefoglalo rola.

Ez a masodik resz nagyon dog. :cool:

Szerintem jelenleg az egyetlen ilyen szintu letezo leirasa a Lynxnek a vilagon.

Az első részben is írja a szerző hogy "Azóta eltelt pár hónap, volt időm áttanulmányozni a Rheinmetall cég által adott hivatalos kiadványt. Az információkat feldolgozva úgy gondoltam, hogy érdemes egy alapos ismertetőt írni." Kb. fél éve valaki be is linkelte ezt a kiadványt ide, mert valahonnan letölthető volt.

• Tetszik
Reactions: arcas and krisss
Azért itt van egy kis kavar:
"Hunter/killer" aktiválás gombja (Ez az az üzemmód, amikor a parancsnok a célokat keresi, és az irányzó végzi a megsemmisítést. Vagyis a gomb a fő fegyverzet kezelésének átvételét jelenheti.) ".

• Tetszik
Reactions: kaktusz
Az első részben is írja a szerző hogy "Azóta eltelt pár hónap, volt időm áttanulmányozni a Rheinmetall cég által adott hivatalos kiadványt. Az információkat feldolgozva úgy gondoltam, hogy érdemes egy alapos ismertetőt írni." Kb. fél éve valaki be is linkelte ezt a kiadványt ide, mert valahonnan letölthető volt.

nem kötözködésképpen de a cikk leginkább marketing infókon alapszik, és több pontatlanságot is tartalmaz

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A SEOSS elektro optikai irányzék/figyelőműszer és a Puma RTWL optikai/elektrooptikai parancsnoki műszerének összehasonlításáról azt írja, hogy a SEPHIR (RM) és az ATTICA (Zeiss-Hensoldt) közül a Bundeswehr utóbbit találta jobbnak. Egyelőre forrást keresek az összehasonlításról. Az ATTICA lesz a Leopard 2A7-ben, szóval lesz magyar tapasztalat is a két éjjellátóról.
Páncélvédelem tekintetében is a Pumát tartja jobbnak, de leírja, hogy a használt kerámia elemek kb. 7X drágábbak, mint a hagyományosabb kerámia páncélok....
dsc_0108.jpg

Tudna nekem valaki valami szerkezeti rajzot mutatni a lynxrol vagy valami hasonlot? Foleg a motorter erdekelne.