[HUN] Légvédelmi eszközök beszerzése

Erre kíváncsi leszek én is. Vagy a KUB modernizáció???

Véleményem szerint a KUB további reszelése* hasonló lenne az AK modernizációhoz...
... szerencsére mostanában inkább az "A" kategóriás beszerzéseknek van ideje.
:cool:

*amúgy a KUB magyar-lengyel modernizált változata szerintem az egyik legbrutálisabb képességekkel rendelkezik a még rendszerben tartott KUB-ok között.

Véleményem szerint a KUB további reszelése* hasonló lenne az AK modernizációhoz...
... szerencsére mostanában inkább az "A" kategóriás beszerzéseknek van ideje.
:cool:

*amúgy a KUB magyar-lengyel modernizált változata szerintem az egyik legbrutálisabb képességekkel rendelkezik a még rendszerben tartott KUB-ok között.
Akkor szinte biztosan ez is francia lesz :)

Valami ilyesmit emlegettek itt pár napja. :) Ami engem érdekel az az hogy az alváz meddig bírja még? Mert vagy 40 éves. Na meg marad-e ez a jelképes mennyiség vagy talán kotrunk elő még a bokorból? Mert valaki olyasmit is rebesgetett hogy meg nem nevezett láncos technika lesz esetleg kikalapálva ami nem hk.
https://www.armyrecognition.com/ide..._modernization_program_by_retia_and_mbda.html

demonstrator-retia-aspide-09.jpg

Nézzétek meg az eddigi beszerzéseket. Felejtsétek el a Kub-ot, merjetek nagyot álmodni. ;-)
Hát ha EU-s cucc kell akkor aster, ha vegyes vállalat is megteszi akkor nasams2, ha akarunk venni amerikától valamit akkor patriot
manpads-ból is kb ez a helyzet, van nekünk mistral de az nem éppen szokványos manpad, ha az alá akarunk venni akkor EU: grom, amcsi: stinger.
bár igazán meglepő számomra s400 lenne verba kombóval (ha már nem t90 lett a befutó)

Nem szabad újítgatni a KUB-ot, teljesen új rendszert kell vásárolni. Miután az MBDA is itt volt a SAMOC szerződéskötésnél, nagyon valószínű, hogy MBDA termék lesz, ami teljeen megfelelne. Lényegében a Nasams2-ből és az MBDA termékeiből tudunk választani. Nem hiszem, hogy Patriot-ban gondolkodnának a döntéshozók: horroráron van. Ráadásul nem csak az a gond, hogy a Győrben cserélni kell a légvédelmi rakétákat hanem
- nem elég, hogy Győrben, az ország nyugati végében van légvédelem, kellene az objektumok feletti légvédelem is, minimálisan MANPADS és légvédelmi gépágyú is minden alakulathoz. Manpads legjobb a Stinger lenne, de ha az nem megy a lengyelek is gyártanak, ráadásul nem is drága. Ugyanez a helyzet a csöves légvédelemmel: az egyre inkább terjedő drónok sőt helikopterek, légcsavaros repülőgépek ellen is nagyon kellene a csöves légvédelem is. Oerlikon légvédelmi gépágyúi nagyon elterjedtek, vehetnénk belőle legalább a repülőterek, nagyobb laktanyák védelmére.
- meg kellene oldani Budapest légvédelmét. Legalább egy üteget a budai hegyekben el kellene helyezni a főváros védelmére.
- hosszabb távon azon is el kellene gondolkodni, hogy célszerű-e ha az egyetlen légvédelmi alakulat az ország nyugati végében van, amikor nyilvánvalóan keletről érkezhet a fenyegetés. Ez nyilván nehéz döntés lenne, de az ország érdeke az lenne, ha a keleti oldalon lenne a légvédelmi alakulat.

Természetesen nem azt javasoltam, hogy zárjuk be Győrt, hanem csak annyit, hogy érdemes volna elgondolkodni a légvédelem keletre áthelyezésén és egyúttal Győr kaphatna új feladatot pl. tüzérezredként vagy lövészezredként folytathatná a tevékenységét.

Miert viszlat kub? Mit vontunk ki eddig azok kozul aminek az uj alternativajanak a beszerzese megtortent? /biztosak lehettek benne hogy a kubok se lesznek kivonva attol hogy jon a helyere uj... /aszthiszem van hely boven ahova adott esetben a kubokat le lehet rakni.../s125 meg s 75 is rendszerben van szamos orszagban es ha gep ellen sokat nem is er a fegyverzet ellen bizony veszejesek a mai napig .../ tehat a viszlat kubot elfelejtheti aki erre gondol...nem is beszelve arrol hogy eleg jol sikerult a modernizacio anno... Viszonylag fillerekbol... Egy kis kepessegnoveles a mai vilagba se lehetetlen olcson.../hisz helye lenne meg modernizalas nelkul is..../ hogy mi jon majd kozepes nagyba?... Azt nem tudom de azt igen hogy a kubok nem fognak menni az olvasztoba egyenlore...

Miert viszlat kub? Mit vontunk ki eddig azok kozul aminek az uj alternativajanak a beszerzese megtortent? /

Ez most komoly kérdés? miért lett volna valami is kivonva, amikor évek múlva jön csak az új? De pl, ha bejön a H225, akkor viszlát Mi17.

Egyúttal viszlát AMRAAM? :)
Az baszna be! Drága volt, és jó még bőven.

Ez most komoly kérdés? miért lett volna valami is kivonva, amikor évek múlva jön csak az új? De pl, ha bejön a H225, akkor viszlát Mi17.
Szvsz azokból is kirepülik még, amit ki lehet.

Csinálnék még egy légvédelmis alakulatot Keletre.
Kézi légvédelmi rakétával még ellátnék minden alakulatot bőven.

Valami ilyesmit emlegettek itt pár napja. :) Ami engem érdekel az az hogy az alváz meddig bírja még? Mert vagy 40 éves. Na meg marad-e ez a jelképes mennyiség vagy talán kotrunk elő még a bokorból? Mert valaki olyasmit is rebesgetett hogy meg nem nevezett láncos technika lesz esetleg kikalapálva ami nem hk.
https://www.armyrecognition.com/ide..._modernization_program_by_retia_and_mbda.html

demonstrator-retia-aspide-09.jpg
Előbb raknám egy Rábára a felépítményt.

A lengyel pzg cég gyárt valami láncost is. Gonosz emlékszel a pár hónap ezelőtti videóra. Valami tűzérségi megfigyelő. Na ha azt le tudják gyártanni, akkor egy a kub hoz hasonló "modernebb" láncos járművet miért ne tudnának gyártani.
Lassan már csak tankot nem gyártanak még.

• Tetszik
Reactions: antigonosz