Ga tippelnem kéne a hk parancsnoki képzés elején van és annak része az összes pozira való képzés.A szó amit keresel, èletpályamodell.
Ki van takarva az arcuk mintha B2-es pilóták lennènek.![]()
![]()
Beszarás.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ga tippelnem kéne a hk parancsnoki képzés elején van és annak része az összes pozira való képzés.A szó amit keresel, èletpályamodell.
Ki van takarva az arcuk mintha B2-es pilóták lennènek.![]()
![]()
Beszarás.
Én tuti láttam kámzsát.Fèlek megkèrdezni.
Megnèzted?
Digitálisan van eltorzítva az arcuk. Nem kámzsa van rajtuk.
Én tuti láttam kámzsát.
2:46-tól nézd a velső felvételeket...Egy óriási pixel kupac mindenki arca, ha azt nem látod, akkor szemészet ajánlott![]()
26. Másodperctől.![]()
Ez nálam kámzsa, pixelkupac meg nincs.
Azok külső felvételek.26. Másodperctől.
Ès többször is utánna.
Eskü tökönszúrom magamat.Azok külső felvételek.
Kámzsáról beszelgettünk, hogy miért van rajtuk, leírtam, vedig a kezelőt a tűztől.Eskü tökönszúrom magamat.![]()
Eskü tökönszúrom magamat.![]()
Lófaszt beszèlgettünk kámzsáról.Kámzsáról beszelgettünk, hogy miért van rajtuk, leírtam, vedig a kezelőt a tűztől.
Ki a faszom tölti fel a gèpet lőszerrel?Ki van takarva az arcuk mintha B2-es pilóták lennènek.![]()
![]()
![]()
Nem intézhetsz ilyet saját hatáskörbensaját hatáskörben intézve
Amúgy nem tudom te hogy vagy vele, én láttam már olyan eszközt amiről leszedtek ilyen rácsot, de azt te kívülről nemigen mondod meg hogy oda kell rögzíteni. Csavarnak látsz max lukat....és nem látom előkészítve a Leo-kon/T-72-kön a drón-távoltartó/-elhárító rácsok rögzítési pontjait!
2023. december 16.
Új járművek a HM Currus Zrt. karbantartási portfóliójában...
![]()
Új járművek a HM Currus Zrt. karbantartási portfóliójában
A HM Currus Zrt., a KMW Hungary Kft. és a német KMW+Nexter Defense Systems (KNDS) vállalatok szándéknyilatkozatot írtak alá a KNDS cég által szállított harckocsik és lövegek üzemeltetéséről, illetve karbantartásáról december 14-én Tatán, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár laktanyájában.honvedelem.hu
"A jövőben a cégek közösen végzik majd a tatai és gödöllői telephelyeken a Leopard 2A4 harckocsik és a PzH2000 páncélos lövegek üzemeltetését és karbantartását. Később ehhez a flottához csatlakoznak majd a nyilatkozat aláírásának napján bemutatott Leopard 2A7HU harckocsik is."
2025. február 21.
Egy új, magyar többségi tulajdonú német-magyar vegyesvállalat, a Leopard Hungary MRO Kft. látja el ezentúl a Magyar Honvédség tüzérségi és páncélosflottájának üzemeltetését és a magyar szakemberek kiképzését – közölte csütörtökön a cég magyar ügyvezető igazgatója Münchenből az MTI-vel, a vállalat alapításáról szóló dokumentum aláírását követően.
Kertész Márton telefonon arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a vegyesvállalatot a német-francia alapítású KNDS fegyver- és harckocsigyártó cégcsoport és a magyar HM Currus Zrt. azért alapította meg a 2023 decemberében elindult tárgyalássorozat eredményeként, hogy a magyar fél néhány éven belül végleg képessé váljon a közelmúltban beszerzett 90 darabos, harckocsikból, önjáró lövegekből és műszaki járművekből álló KNDS-flotta karbantartására és üzemeltetésére.
A német fél az ehhez szükséges tudást és annak átadását, a magyar fél, a HM Currus Zrt. pedig 50 éves hazai karbantartási és üzemeltetési tapasztalatát, valamint a szakembereket fogja biztosítani; akik a feladatokat az eszközök állomáshelyén, a tatai Klapka György I. páncélos dandárnál, valamint Gödöllőn, a HM Currus Zrt. telephelyén látják majd el.
Az ügyvezető igazgató hozzátette: a német szakemberek eddig is jelen voltak Magyarországon, mivel a flotta megvásárlása egy kétéves szervízszolgáltatás biztosítását is magába foglalta; de amint ezek a különböző eszközök esetében lejárnak, ezt a tevékenységet lépésről lépésre a folyamatosan kiképzett magyar szakemberek veszik át, így biztosítva az eszközök bevethetőségének stratégiai fontosságú, napra kész, zavartalan és hosszú távú, a Magyar Honvédség által kiírt javítási közbeszerzéseknek megfelelő fenntartását.
A technikai részletekről szólva az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a Magyar Honvédségnek jók a tapasztalatai a flotta alapvető részét képező és a világ jelenleg legmodernebb harckocsijaként ismert Leopard 2 A7-tel, mert ezeknek az eszközöknek a meghibásodási aránya önmagában csekély; ám a használattal párhuzamosan előírt szervízeknek megfelelően ezeket is el kell látni pótalkatrészekkel és szoftverfrissítésekkel.
![]()
Üzemeltetés és képzés egy új német-magyar vegyesvállalattal
Egy új, magyar többségi tulajdonú német-magyar vegyesvállalat, a Leopard Hungary MRO Kft. látja el ezentúl a Magyar Honvédség tüzérségi és páncélosflottájának üzemeltetését és a magyar szakemberek kiképzését – közölte csütörtökön a cég magyar ügyvezető igazgatója Münchenből az MTI-vel, a...honvedelem.hu
Az eszközök beszerzésésének bejelentése: 2018 december2025.06.02.
A Leopard Hungary MRO Kft., a HM CURRUS Zrt. és a KNDS Germany közös vállalata karbantartási szerződést kötött a Magyar Honvédséggel a telepített fő fegyverrendszereire vonatkozóan.
A 2028 végéig szóló szerződés gödöllői központtal biztosítja a Leopard 2 harckocsik, valamint a PzH 2000 tüzérségi rendszer, a Leguan hídvetők és a Wisent páncélozott mentőjárművek hadrafoghatóságát. A szervizszerződés kiterjed a szimulátorközpont üzemeltetésére is.
![]()
Karbantartási szerződést kötöttek
A Leopard Hungary MRO Kft., a HM CURRUS Zrt. és a KNDS Germany közös vállalata karbantartási szerződést kötött a Magyar Honvédséggel a telepített fő fegyverrendszereire vonatkozóan.honvedelem.hu
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..