[HUN] Mil Mi-24 D/P/V "Hind"

Van irányított pct-rakéta is. :)
Legalábbis a csövek ott vannak. Aztán hogy már kilőtt, üres csövek, gyakorló példányok vagy tényleg éles rakéták, azt erről a fotóról szerintem nem sok ember mondja meg. Tippelni tudok csak: a jobb szélső csőnek a vége mintha még mindig zárt lenne, az lehet hogy éles, valódi, a baloldali háromnak a vége szerintem mintha nyitva lenne, tehát kilőtt csövek?

Akkor ki a harmadik aki bent szokott(a leállítás előtt)velünk repült?

A sarkany-hajtomu mechanikus. (Amikor un. "hármas" szerint üzemeltetünk akkor a hajózóké a gép tehat minden melot ok csinálnak,pl szállítón a fedes végzi a muszaki munkát, a fő pilcsi a mérnök stb. Na így lenne a 24esen is csak ott nem "hasznalunk" fedest ezért szerelőt visznek magukkal e célból. )
Néha spec feladatra (külső súly emelés gyakorlás,bambizas stb) vihetnek magukkal "kölcsön" szállítós fedest is.

Ma Csodás kis hazautam volt a munkahelyemről, otthon is élvezkedtem kicsit, 2 Mi 24-es röpködött vagy egy órát a fejem felett... Gondolom a Pipishegyi Gyakorlat miatt... Lőttem pár képet is, de csak telóval, így értékelhetetlenek.. :(

Ma Csodás kis hazautam volt a munkahelyemről, otthon is élvezkedtem kicsit, 2 Mi 24-es röpködött vagy egy órát a fejem felett... Gondolom a Pipishegyi Gyakorlat miatt... Lőttem pár képet is, de csak telóval, így értékelhetetlenek.. :(

Ott ma csak egy Mi-24es volt, egy Mi-17es es egy Mokus.

• Tetszik
Reactions: vilmoci and fishbed
Ismerkedés a Mi-24P helikopterrel - NKE másodéves honvéd tisztjelöltek látogatása a Börgöndi repülőnapon

img_3012_4.jpg

img_3109_1.jpg

"Talán lesz újból női Mi-24 hajózónk?"

https://harcihelikopter.blog.hu/201..._es_repulesiranyitoi_interju_bozsik_anna_alla