[HUN] MS-25 aknamentesítő hajó

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
19 567
35 927
113
Ha jól tudom (?) ezeket a rohamcsónakat katonai segélyként kapjuk az amcsik "surplus" készletéből...nem?
Az EDA program nem segély.
Mi tőbb az amerikai felesleget próbálják számszerűsített értéken elpasszolni. Gyakorlatilag egy garázsvásár, ahol a "term"-ről alkudoznak a felek.
Maga az ár is megállapodás kérdése, és általában a fellelhető állapotra érvényes. Minden azon túlmutató modernizáció, javítás, fényesítés, stb. már komoly pénzbe kerül. Maga az EDA is az amerikai ipari szereplők támogatására jött létre. Ezzel akartak egy új piacot nyitnai neki. Mert ezek a felesleges cuccok karbantartás, alkatrészellátás szinten további üzletet jelentenek az amerikai szereplőknek.
Annak idején az UH-1-eseket is "ingyen" kaptuk volna, csak aztán a végén még kellett volna a transfer végére egy igen jelentős összeget kifizetni.
Kétségtelen, hogy jó dolog is tud lenni az EDA program, de a részünkről - gondolom a rendszereink inkompatibilitása miatt - eléggé lapos az érdeklődés iránta.
Tudni kell értéket találni a "garázsvásáron".
Persze az amerikai fél meg, legalább olyan intenzitással tartja nyilván az ilyen "ingyenes" transfert, és bármikor dollármilliós támogatásként lehet rá hivatkozni.
Én mindenképpen szorgalmaznám, hogy használjuk ki ezt a vonalat is jobban, mert lehet olyan önálló fegyverrendszereket, eszközöket találni, amelyek hazai használata önállóan megoldható, és használtan is jelentős erősödét jelentenének.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
10 143
15 483
113