[HUN] NMS 4x4 Yörük / Nomád

Lehet válogatni mindegyik echte magyar lófajta:)

Hucul
Nóniusz
Shagya arab
Furioso-north star

Nem értem miért kell eröltetni ezt a magyar nevek fajták használatát. Mondjuk a Gidránnal kifejezetten jó ötletnek tartom.
Mint a az a divatos szokás, hogy sokan ősmagyar neveket adnak a születendő gyerekeiknek, habár sokan azt sem tudják, hogy kik mik azok honnan erednek a nevek.

A Gidrán szerintem kifejezetten jó ötlet, mint ahogy azt kitalálták. Már hogy ha lesz egy direkt magyar változat, nem csak annyi, hogy beletesz egy magyar cég egy walkie-talkiet meg egy magyar elsősegélyládát. De mint tudjátok szkeptikus vagyok magyar vonatkozású dolgokkal.

Más; Tudom nemzetközi trend, hogy mindenki nemzeti neveket használ haditeknikája névadásában. persze vannak és voltak kivételek. Igaz most csak angol meg amcsi hadihajók nevei jutnak eszembe.
Szóval névadásban lehetnének szakemberek rugalmasabbak.

Nem értem miért kell eröltetni ezt a magyar nevek fajták használatát. Mondjuk a Gidránnal kifejezetten jó ötletnek tartom.
Mint a az a divatos szokás, hogy sokan ősmagyar neveket adnak a születendő gyerekeiknek, habár sokan azt sem tudják, hogy kik mik azok honnan erednek a nevek.

A Gidrán szerintem kifejezetten jó ötlet, mint ahogy azt kitalálták. Már hogy ha lesz egy direkt magyar változat, nem csak annyi, hogy beletesz egy magyar cég egy walkie-talkiet meg egy magyar elsősegélyládát. De mint tudjátok szkeptikus vagyok magyar vonatkozású dolgokkal.

Más; Tudom nemzetközi trend, hogy mindenki nemzeti neveket használ haditeknikája névadásában. persze vannak és voltak kivételek. Igaz most csak angol meg amcsi hadihajók nevei jutnak eszembe.
Export szempontok alapján hasznos lenne elkerülni az ékezetes betűket.

Persze, ezt is mondom. Ez isigaz.
De szerintem ennél árnyaltabb. Názzük csak pont a török haditeknikát, de vannak iráni kínai exportsikerek azokkal a nyugati emberek számára kimondhatatlan szavakkal. Vagy keleti nah..

Nekem nincs vele semmi bajom:-)

• Tetszik
Reactions: Laci1970
Nem azt mondták hogy Komondor lesz a magyar neve a Yörüknek?
Arról volt szó, hogy lehet megörökli.

Nekem is ez rémlik.

Meg valami olyanra jutottunk, hogy ha a masina nem is kell (mert nem olyan jó), de a márkanév kivásárlásával akarja jelezni a vezetés, hogy díjazza az ilyen fejlesztéseket, amolyan vigaszdíj gyanánt, hog kompenzálja egy kicsit a belefektetett pénzt és energiát. Ennek így jelzésértéke lenne és pozitív az üzenet.

Ha mégsem ez a helyzet, de mondjuk a kutyáknál maradunk, akkor én valami vadászkutyát választanék akkor már - lévén, hogy az NMS inkább ilyen scout szerepkörökbe való -, mint: Agar, Kopo vagy Vizsla.

A kopót lehet, hogy hanyagolnám, mert áthallásos a kápóval (meg a koposz görögül a fáradtság).

Nem feltétlenül. Az IKEA pl még rá is tesz egy lapáttal a termékneveikre.
Persze azért szerintem se legyen Árvíztűrőtükörfúrógép, de lehet olyat találni, ami nemzetközi szinten is elfogadható, könnyen kibetűzhető, pozitív kicsengésű és cool név.

Bár - mint azt itt fentebb többen is megjegyezték - azért ez nem egy FMCG cucc, ahol fontos a név az eladáshoz.
Egy F35, egy S400 vagy egy R77 sem a nevével adja el magát .

Off:
Akkor erről mi a véleményed? :D
46da0d58669c8a826ec31da825a30088a882e240f7cfcda855a6548ba565b522_1.jpg