[HUN] Önkéntes Tartalékos Rendszer / Területvédelmi Erők

Ez attól függ, hogy mi a szint, amit el próbálnak érni az adott kiképzési blokkal. Ha éppen a delikvens egy közepes, vagy annál jobb fizikummal rendelkező, rendszeresen mozgó valaki, akkor lehet, hogy egy alapkiképzés nem jelent fizikailag hatalmas megterhelést.
Az alapkiképzés nem edzőtábor, nem csak fizikailag kell megterhelőnek lennie.

• Tetszik
Reactions: phaidros
igazából az alaki is elég fárasztó tud lenni. jól megfigyelhető az állományon ahogy fárad vagy hosszabb pihi (tanterem de főleg kaja) után meg hogy nem tudja egyből felvenni a korábbi színtet. idő kell még visszarázódik. vagy amikor már superül megy mindenkinek aztán szétesik az egész és jönnek a késések a vezényszóra esetleg becsapható egy hirtelen valószínűtlen vezényszóval... Ezek már a fáradás jelei általába. vagy amikor lestresszelhetővé vállik az állomány sapkahordással ruházati dolgokkal vagy egyébbbel.

• Tetszik
Reactions: Kishuszár
És?
Minden megterhelő ami kimozdít a komfortzónádból, fizikailag, szellemileg vagy mentálisan.
Életem egyik legszórakoztatóbb 6 hónapja volt a sorkatonai szolgálatom.
Szellemileg mi van megterhelő egy alapkiképzésen? Az alakizás? Vagy, hogy megjegyezz pár adatot? Vagy hogy megtanulj szét/összerakni egy karabélyt?
Vagy akár mentálisan?
Fizikailag voltak nehézségek, de ezek mind kezelhetők voltak. Középiskolás koromban csináltuk a Kék-Túrát,

• Tetszik
Reactions: Szittya
Szellemileg mi van megterhelő egy alapkiképzésen? Az alakizás? Vagy, hogy megjegyezz pár adatot? Vagy hogy megtanulj szét/összerakni egy karabélyt?
Vagy akár mentálisan?
Fizikailag voltak nehézségek, de ezek mind kezelhetők voltak. Középiskolás koromban csináltuk a Kék-Túrát,
Taĺán nem abból ķéne kiindulnod amin te részt vettéĺ.

• Tetszik
Reactions: tonyo
Vagy akár mentálisan?
Èn sem nevezném megterhelőnek a sorkatonaságom.

De ezt egyrészt ne írjuk a javára.

Másrészt saját nevemben mondom, sokkal jobban örültem volna ha megterhelő, ès sokkal több tudást raknak belèm, ès a többiekbe.

Mert így az állomány nagy része azt se tudta, hogy üritse le a fegyverét.

Lehet sikerült neki 10-szer, de 11edik alkalommal mindig csőrevagta.
Ott beparázott.

Jópár ilyenalkalom után vezettem be, hogy èn ürítettem mindenki fegyverét.

Itt viszont még rövidebb a képzés. Megszakításokkal.
Ami a tudásnak nem tesz jót.
Szóval ha nincs terhelve az állomány, ha nem is úgy mint a ht, akkor nem nagyon derül ki, ki az aki baj esetèn ténylegesen alkalmas.

Így már elnézést de kb bárki alkalmas.

Ès sorkatonaságban sem volt baj, csak kicsit sok a szolgálat, kevés pihenès.

• Tetszik
Reactions: endre
Vagy akár mentálisan?

Az, hogy mindenféle műveletlen alkesz üvöltözik veled, ahelyett, hogy normálisan elmondaná, hogy mit akar?
Passz. Talán az, hogy ne küld el az anyjába.

Az, hogy mindenféle műveletlen alkesz üvöltözik veled, ahelyett, hogy normálisan elmondaná, hogy mit akar?
Passz. Talán az, hogy ne küld el az anyjába.
Ilyenre nálunk egyáltalán nem volt példa. Azt mondanám, hogy kimondottan elhivatott emberek kimondottan tartalmas foglalkozások keretében oktattak (!). Mondanám, hogy nem orditoztak velem, de ez így nem igaz. Inkább azt mondanám, hogy funkcionális orditozások voltak.
Egyszerűen az ingerküszöböt kell feljebb állítani...
Nem gondolom, hogy a mostani tartalékos állománnyal hasonló élményei lennének mint a sorkatonaság sötétebb korszakaiban.
Ha így lenne, nem maradna ember a rendszerben.

310573765_1731334413906464_676057866406930990_n.jpg

"Kérdéseitekkel keressétek toborzóinkat személyesen, üzenetben vagy telefonon."

• Hűha
Reactions: Venom85
A önkéntes tartalékos rendszerről, lehetőségekről részletesen.

A területvédelmi egységeknèl a többség 20-25 év közötti.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.