[HUN] Önkéntes Tartalékos Rendszer / Területvédelmi Erők

Jaja önerőből, önkôltségből, saját szabadidőd terhére! Milyen kedvesek lennének!
Van egy csomó ember, talán főleg vidéken, aki amúgy is szeret szerelni, meg tud is. Ezek a régi vackok meg nem olyan bonyolultak, valószínűleg úgyis max tömítés, kenés dolgokhoz kellene hozzányúlni. Szerintem sok minden alig használtan lett letámasztva. A karbantartás, szervizelés is egy fontos képesség.

Nekem erről mindig az OMSZ jut eszembe, ott is ugyan ezt csináljuk! Ha szaraz O2 reduktor nincs másik, megbuheráljuk, veszünk bele tömítőgyűrűt ami filleres költség, de akkor is! Ha elszakad a vérnyomásmérő gumicsöve, vagdossuk, ragasztgatjuk mint a ciganyok, és sorolhatnám stb, stb, stb…

Nekem erről mindig az OMSZ jut eszembe, ott is ugyan ezt csináljuk! Ha szaraz O2 reduktor nincs másik, megbuheráljuk, veszünk bele tömítőgyűrűt ami filleres költség, de akkor is! Ha elszakad a vérnyomásmérő gumicsöve, vagdossuk, ragasztgatjuk mint a ciganyok, és sorolhatnám stb, stb, stb…
Működhetne a tartalékosoknál normális keretek között.
De ez igaz sokmindenre. Néha olyan kevésen múlik az egy fokkal normálisabb működés.

.
Van egy csomó ember, talán főleg vidéken, aki amúgy is szeret szerelni, meg tud is. Ezek a régi vackok meg nem olyan bonyolultak, valószínűleg úgyis max tömítés, kenés dolgokhoz kellene hozzányúlni. Szerintem sok minden alig használtan lett letámasztva. A karbantartás, szervizelés is egy fontos képesség.
nincs az sem ingyen... plussz el kellene vontatni de hát nincsenek vizsgák vontatvány húzásból. meg járművünk sincs hozzá. majd a karbantartás kellene valaki akinek vizsgája van az eszközre mert hát céges HTKzható eszközről van szó. de ha ez mind meg is lenne oldva hol tárolnánk. nincs helyünk még parkolóból sincs elég... Meglehet oldani mindent/meglehetne. De nem ennek nem az kellene a módja legyen hogy egy probléma megoldása érdekében 20 másikat is meg kelljen oldani mert annyira semmi sincs...

Miért lehetne nyugodtan kiadni?

Ha nem jó, akkor miért nem adjátok ki nekik is a Brent meg a kevlárbilit, hmm?

Ők talán másodrendű magyarok, hogy nem ér annyit az életük mint egy hivatásos/szerződéses katonának?

Rögzítsük, hogy ezt a hülyeséget te torzítod ebbe a formába, az én állításom meg továbbra is az hogy a gyakorlatban olyan egetverő különbség nincs a Kalas meg a Bren között (már ha a Honvédség rájön végre, hogy lőkiképzést is kell adni nekik), meg az acélbili és a kevlár között. Mind a két előbbi alkalmas cél leküzdésére, mind a két utóbbi ad valami védelmet (karabély ellen meg szart se ér egyik bili sem).

Sokkal nagyobb gond lenne, ha nem kapnának semmit.

• Tetszik
Reactions: Pogány
.

nincs az sem ingyen... plussz el kellene vontatni de hát nincsenek vizsgák vontatvány húzásból. meg járművünk sincs hozzá. majd a karbantartás kellene valaki akinek vizsgája van az eszközre mert hát céges HTKzható eszközről van szó. de ha ez mind meg is lenne oldva hol tárolnánk. nincs helyünk még parkolóból sincs elég... Meglehet oldani mindent/meglehetne. De nem ennek nem az kellene a módja legyen hogy egy probléma megoldása érdekében 20 másikat is meg kelljen oldani mert annyira semmi sincs...
Jogos.

• Tetszik
Miért lehetne nyugodtan kiadni? Ők talán másodrendű magyarok, hogy nem ér annyit az életük mint egy hivatásos/szerződéses katonának?
Szia,

Szerintem valoban nem ernek annyit.
Tisztelet azoknak, akik ilyen korulmenyek kozott is beallnak!

Rosszabb a kikepzesuk (nem biztosit keszsegeket), a felszerelesuk meg sok-sok kategoriaval rosszabb.
Mert az AK es a Bren kozott elenyeszo kulonbseg van. Az AK es PZH2000 kozott van dramai kulonbseg; es egyszeruen nincs penz arra, hogy kapjanak a tartalekosok PZH2000-t.

• Tetszik
Szia,

Szerintem valoban nem ernek annyit.
Tisztelet azoknak, akik ilyen korulmenyek kozott is beallnak!

Rosszabb a kikepzesuk (nem biztosit keszsegeket), a felszerelesuk meg sok-sok kategoriaval rosszabb.
Mert az AK es a Bren kozott elenyeszo kulonbseg van. Az AK es PZH2000 kozott van dramai kulonbseg; es egyszeruen nincs penz arra, hogy kapjanak a tartalekosok PZH2000-t.
De annyi màs lenne a vilàgban amit kaphatnànak.

• Tetszik
Reactions: bel
Köszönöm hogy elárultad. Rengeteget gazdagodtam vele. :D
Kiképzésre van acél, meg kevlár is, többféle.
6466019ee8dc4388171898.jpg

6486dcadd83fb264049942.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

a felszerelesuk meg sok-sok kategoriaval rosszabb.
Nem olyan rég még örültünk (volna), ha a hivatásos, szerződéses állomány alap személyi felszerelése, ruházata stb legalább ilyen szintű lett volna, mikor az volt számolva, hogy egy képen belül hány féle sisak van, hány féle mellény és vajon mitől olyan a boci amilyen, vagy valami extra darab, maszek darab...

2023:
645fec26609c7217235892.jpg

2014:
tn496c0.jpg

Nem olyan rég még örültünk (volna), ha a hivatásos, szerződéses állomány alap személyi felszerelése, ruházata stb legalább ilyen szintű lett volna, mikor az volt számolva, hogy egy képen belül hány féle sisak van, hány féle mellény és vajon mitől olyan a boci amilyen, vagy valami extra darab, maszek darab...

2023:
645fec26609c7217235892.jpg

2014:
tn496c0.jpg
Igen a fejlődés tagadhatatlan.

Szia,

Ez hogy kapcsolodik ahhoz, amit irtam, vagyis hogy nincs se tuzerseguk, se harckocsijaik, se legvedelmuk, se legierejuk; es ez nagyobb gond, mint az, hogy 2023. junius 18-an igy nez ki az egyeni felszerelesuk (fegyver+sisak):
648c0f29cd348064391475.jpg

• Szomorú
Reactions: Venom85
Szia,

Ez hogy kapcsolodik ahhoz, amit irtam, vagyis hogy nincs se tuzerseguk, se harckocsijaik, se legvedelmuk, se legierejuk; es ez nagyobb gond, mint az, hogy 2023. junius 18-an igy nez ki az egyeni felszerelesuk (fegyver+sisak):
648c0f29cd348064391475.jpg
Ott, hogy nem ez az általános; de itt is inkább a sisak tekinthető beeeh-nek.
A tüzérséget és a többit nem éreztem ki a kommentből. Nem is gondolnám, hogy ez jelenleg opció ezek léte.

• Tetszik
Reactions: bel
Szia,

Magyarán ha beüt a krach, fel kell bérelni a Wagnert, hiszen nekik mindez megvan, és az ő harckészségükhöz nem fér kétség.

És az a baj, hogy ez csak félig vicc...

Moonstar 2023: folyamatos a felkészítés

A tartalékos katonák az elmúlt években többszörösen is bizonyították rátermettségüket, motiváltságukat a rájuk bízott feladatok során, valamint a hazai és nemzetközi gyakorlatokon egyaránt. Az önkéntes tartalékosok egyre több olyan feladatban állnak helyt, ahol közel azonos képességekkel kell rendelkezniük, mint aktív állományú társaiknak...

• Tetszik
Az ország 20 legjobb kadétja vett részt az Elite Challenge programban...

• Tetszik
Reactions: Venom85