[HUN] Önkéntes Tartalékos Rendszer / Területvédelmi Erők

Köszi de ismerőseim/barátaim 90% hasonlóan vannak. Egy 45éves barátom aki iszonyat képzett gépészmérnök és tanár, önkéntes mentős, igenigen jó egzisztenciával, fegyvertartásival, spec mentős képzéssel, és személyi edző is+ 1danos karate) , alkalmatlannak minősült mert a cég ahol igazgató, a nemzeti kritikus infrastruktúra 1ik kiemelt beszállítója....
Ennyi elég is volt hgy ne lehessen tartalékos.

Akkor nem is csoda, hogy alkalmatlan lett.
Sokkal hasznosabb az orszagnak, ha igazgatóskodik, mintha lövöldözne egy konfliktusban.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

2,5 évig voltam ÖTT-s. Azzal a reménnyel mentem, hogy komoly lesz idővel, de sajnos nem nagyon fejlődött a dolog. Sikerült kilépni... Nem fog érni a tartalékos rendszer semmit anélkül, hogy lenne minden területvédelmi ezrednek 1-1 saját aktív zászlóalja ami a kiképzést és a komolyabb technikát viszi. Ha csak siman raterheljük a lövészdandárokra vagy a hadkiegre a feladatot, akkor marad a mai szutykeráj szinten a tartalék..

2,5 évig voltam ÖTT-s. Azzal a reménnyel mentem, hogy komoly lesz idővel, de sajnos nem nagyon fejlődött a dolog. Sikerült kilépni... Nem fog érni a tartalékos rendszer semmit anélkül, hogy lenne minden területvédelmi ezrednek 1-1 saját aktív zászlóalja ami a kiképzést és a komolyabb technikát viszi. Ha csak siman raterheljük a lövészdandárokra vagy a hadkiegre a feladatot, akkor marad a mai szutykeráj szinten a tartalék..
Ez most elvette a kedvemet....
Bár a toborzók annyi de annyi szépet mondtak hgy kezdett porcosodni már... amikor kiderült hgy fegyvertartásival rendelkezek majdnem eldobták az agyukat!
Aztán kiderült hgy így spórolnak egy orvosi vizsg@latot....

Összeszedtem a 7 területvédelmi ezred 21 zászlóaljának, helyőrségének a listáját hogy meglegyen. Ha valaki már összeszedte akkor bocsi.

MH vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezred (Gödöllő)
(Budapest és Pest vármegye)
  • Parancsnokság és törzs
  • 1. Területvédelmi Zászlóalj
  • 29. Területvédelmi Zászlóalj
  • 30. Területvédelmi Zászlóalj

MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred
  • Parancsnokság és törzs (Nyíregyháza)
  • 3.Területvédelmi Zászlóalj (Hajdú- Bihar vármegye, Debrecen)
  • 5. Területvédelmi Zászlóalj (Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye, Nyíregyháza)
  • 10. Területvédelmi Zászlóalj (Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye, Miskolc)

MH Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred
  • Parancsnokság és törzs (Szolnok)
  • 25. Területvédelmi Zászlóalj (Nógrád vármegye, Salgótarján)
  • 60. Területvédelmi Zászlóalj (Heves vármegye, Eger)
  • 68.Területvédelmi Zászlóalj (Jász-Nagykun-Szolnok vármegye, Szolnok)

MH Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred
  • Parancsnokság és törzs (Szeged)
  • 46. Területvédelmi Zászlóalj (Csongrád-Csanád vármegye, Szeged)
  • 38. Területvédelmi Zászlóalj (Bács-Kiskun vármegye, Kecskemét)
  • 101. Területvédelmi Zászlóalj (Békés vármegye, Békéscsaba)

MH Bauer Gyula 5. Területvédelmi Ezred
  • 44. Területvédelmi Zászlóalj (Somogy Vármegye, Kaposvár)
  • 48. Területvédelmi Zászlóalj (Zala Vármegye, Nagykanizsa)
  • 52. Területvédelmi Zászlóalj (Baranya Vármegye, Pécs)

MH Sipos Gyula 6. Területvédelmi Ezred
  • Parancsnokság és törzs (Székesfehérvár)
  • 12. Területvédelmi Zászlóalj (Komárom-Esztergom vármegye, Tatabánya)
  • 17. Területvédelmi Zászlóalj (Fejér vármegye, Székesfehérvár)
  • 69. Területvédelmi Zászlóalj (Tolna vármegye, Szekszárd)

MH Klempa Kálmán 7. Területvédelmi Ezred
  • Parancsnokság és törzs (Győr)
  • 19. Területvédelmi Zászlóalj (Győr-Moson-Sopron vármegye, Győr)
  • 31. Területvédelmi Zászlóalj (Veszprém vármegye, Várpalota)
  • 83. Területvédelmi Zászlóalj (Vas vármegye, Szombathely)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nagyon várják a C type katonákat :D

Ebből szerintem csalódás lesz. A roma átlagot nem érdekli ilyesmi, pontosabban szinte semmi. A vadásztársadalom jelentős része pedig amolyan milliomos féle jóember. vállalat vezetők, politikusok, botcsinálta meggazdagodott kalandorok, meg néhány hivatásos vadász, aki azt tanulta is. Na, ezek alapban szerintem szintén nem akarnák a hazát védeni.

Ebből szerintem csalódás lesz. A roma átlagot nem érdekli ilyesmi, pontosabban szinte semmi. A vadásztársadalom jelentős része pedig amolyan milliomos féle jóember. vállalat vezetők, politikusok, botcsinálta meggazdagodott kalandorok, meg néhány hivatásos vadász, aki azt tanulta is. Na, ezek alapban szerintem szintén nem akarnák a hazát védeni.
Persze, egyértelmű. Kezd olyan égés lenni mint a határvadász 4400-as létszám amiből összejött 1000-1200 fő. De az arc az megvolt a rendőr vezetőknél. Most a katonák jönnek. Ott is van ám beképzeltség. Hát...nem jön össze. Pedig mindent bevetnek, bűnözőket, vadászokat, most már C-ket.

Ezért kellett az, hogy bizonyos b.cs.-vel még felvesznek.