[HUN] Önkéntes Tartalékos Rendszer / Területvédelmi Erők

December első két hétvégéjén a lövész szakfelkészítés keretében zajlott a katonai rendész modulképzés, az alapkiképzéssel már rendelkező tartalékos katonák számára a csobánkai Harcászati Gyakorlótéren.

A hét tematikus modulból álló szakfelkészítés idei záróelemeként a mintegy 260 tartalékos katona megismerkedett a rendészeti feladatok ellátásához szükséges alapvető képességekkel, így többek között:
  • forgalomszabályzással,
  • intézkedéstechnikákkal,
  • a személy- és gépjármű-átvizsgálás gyakorlati elemeivel.

• Tetszik
Reactions: Tumpek
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Tumpek
Hm....egy év után kaptunk dront addig semmi.....Szerencsére civilben mar régota csinalom, igy nem volt nekem gond a hiánya..A MH pilota jogsi megszerzése tetszett, jo volt a képzés..DE.....utana mintha süllyesztőbe kerültünk volna.Sajat dronommal mutattam be az ujoncoknak mire képes, mit láthatsz vele, mennyire észrevehető, stb...Volna rá igény pedig. Tartottam oktatást ujoncoknak drónokról, van egy szép PPT-m is folyamatosan viszem bele az ujdonsagokat..Remélem felismerik ezeknek a jelentöségét, nem csak 1 kiemelt alakulatnál hanem mindenhol..

Hm....egy év után kaptunk dront addig semmi.....Szerencsére civilben mar régota csinalom, igy nem volt nekem gond a hiánya..A MH pilota jogsi megszerzése tetszett, jo volt a képzés..DE.....utana mintha süllyesztőbe kerültünk volna.Sajat dronommal mutattam be az ujoncoknak mire képes, mit láthatsz vele, mennyire észrevehető, stb...Volna rá igény pedig. Tartottam oktatást ujoncoknak drónokról, van egy szép PPT-m is folyamatosan viszem bele az ujdonsagokat..Remélem felismerik ezeknek a jelentöségét, nem csak 1 kiemelt alakulatnál hanem mindenhol..
A hagyományos lövész alegységeknél a drónoknak szakasz alatt nincs értelme, van olyan szakértő, aki szerint szakasz szinten sem kell.

• Tetszik
Reactions: Busho3301
ezt nem tudom, de sztem szakasz szinten érdemes volna...felderitesre mindenképpen legalabb..oda elég az alapszintu tudás is, nem kell spec dron sem
Az a baj, hogy a parancsnoknak ezeken a szinteken nagyon nincs arra kapacitása, hogy egy drónnal is foglalkozzon (tudom, hogy nem ő vezeti).

• Tetszik
Reactions: honved

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

mennyi ismerös arc:-))))

Felemás. Amikor elindult az egész, nagy lelkesedés. Pk+helyettese emberileg, szakmailag ott volt, meg a kiképzők is. Csipet-csapat már vegyesebb volt, hogy úgy mondjam. Lementek a modulok, közben koszorúzások, lövészverseny, Erzsébet tábor; épületharcászat egész jó volt. Egy-két hadgyakorlat - ott persze, mint segéderők (kapuőrség, rosszfiú NPC-k, stb). Aztán kezdődött az erózió. Pk+helyettes levesbe, szerencsére utód is teljesen korrekt volt. Egyetemisták lekoptak ("fiatal voltam és kellett a kredit"), sokan a kezdeti vonultak közül is leszereltek ezért-azért. De rosszabb volt a csak alibiből (pénzért) még ott lévők magas száma... a végén úgy kellett már összekönyörgni az embereket, ha volt valami. A járási századpk+helyettese //akkor még úgy volt, hogy járásonként 100 embernek kéne összejönni; kb. voltunk vagy 8-an,10-en a járásból az 5 év alatt// ÖMT-s volt, kb 1x találkoztunk vele. Az elején még szó volt saját bázisról, vagy épületről, Land Roverről, felszerelésről, saját gyakorlatokról, stb. Semmi nem lett belőle. A modulok után szó volt szakosodásról, ebből sem lett semmi, leállt a kiképzés, szinten tartás sem volt. Aztán jött a határhelyzet, mennyé oda 4 hétre, a munkáltatód majd örül neki. Vagy jelentkezz át szerződésesnek. Apám beteg lett, nem sokkal utána lejárt az 5 évem, úgyhogy leszereltem, bár kapacitáltak, hogy írjak alá még 5 évet. Ha gebasz lesz, úgyis tudják, hol lakom.
Pozitívum: azért sokat tanultam, (meg szereztem barátokat), szóval ha lesz valami, nem teljesen fogalmatlanul állok majd a harctéren; ennyit megért a dolog.
határhelyzet 4 hét?? melyik határ?

"Akkor minek a drón, ha nem kell vele foglalkoznia a parancsnoknak?" erre irtam hogy kiküldték, ha kellett ha nem---és nem szakaszpk-t irtál elöször, csak parancsnokot..ez lehet akár a zlpk. is

"Akkor minek a drón, ha nem kell vele foglalkoznia a parancsnoknak?" erre irtam hogy kiküldték, ha kellett ha nem---és nem szakaszpk-t irtál elöször, csak parancsnokot..ez lehet akár a zlpk. is
Ezzel kezdtem (amúgy az alegység már eleve kizárja, hogy akármilyen szintű parancsnokról legyen szó):

"A hagyományos lövész alegységeknél a drónoknak szakasz alatt nincs értelme, van olyan szakértő, aki szerint szakasz szinten sem kell."

Miután leírtam, hogy milyen szintekről beszélek, nem gondoltam, hogy mindig le kell írni.

De lépjünk túl ezen. Az alapvető kérdés az, hogy milyen vezetési szinten kell megjelennie először a drónnak.

De lépjünk túl ezen. Az alapvető kérdés az, hogy milyen vezetési szinten kell megjelennie először a drónnak.
Szerintem nem ördögtől való ha már szakasszinten megjelenik.
Főleg gèpesített alegysègeknèl.
A törzsraj úgyis kevesebb főbök szokott állni.

Egy lynx-be(bármibe)+1 ember mèg befèrne.
Meg a cucc is.

nem feltétle van kapacitása a drónnal foglalkozni harcban.
Ha + infója van az csak jó.