Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hullámok hátán - Átkelés a Dunán...
„Kék villám” néven nagyszabású, összhaderőnemi átkelési gyakorlatot hajtott végre a Magyar Honvédség több alakulata a Dunán, május 11-én. A műszakiak segítségével a kijelölt haditechnikai eszközök - többek között Gidránok - átkelését hadihajók és helikopterek biztosították.
Az az Iveco 35 eves rajt. Biztos azert azt tettek fel, mert nem kar erte ha az egesz elsullyed.Atyaég némelyik PTSZ milyen állapotban van
Ezekre már nem terjedt ki a felújítás
https://honvedelem.hu/hirek/lanctalpassal-a-dunan.html
Minden mozogni képes eszközért kár lenne jelenleg. A kérdés, hogy mi a búbánatos fasz történik? Mi ez az állapot? Hogyan történik a szemléletváltás fél évtizede után, hogy ez rohadhat? Hogy merészeli megtenni a minisztérium és a honvédség, hogy hadrendben szereplő eszközök nincsenek egységesítve festésben, de még csak egy színnel sem, hanem harminc éves rohadás az egész?Az az Iveco 35 eves rajt. Biztos azert azt tettek fel, mert nem kar erte ha az egesz elsullyed.
Minden mozogni képes eszközért kár lenne jelenleg. A kérdés, hogy mi a búbánatos fasz történik? Mi ez az állapot? Hogyan történik a szemléletváltás fél évtizede után, hogy ez rohadhat? Hogy merészeli megtenni a minisztérium és a honvédség, hogy hadrendben szereplő eszközök nincsenek egységesítve festésben, de még csak egy színnel sem, hanem harminc éves rohadás az egész?
Ez mindenképpen, nem is rájuk haragszok.Mondjuk az megsüvegelendő hogy képesek ilyeneket életben tartani a szerelők
Szerintem a mostani gyakorlatsorozathoz minden korábban használaton kívül helyezett cumót összekalapáltak (Böröndi legalábbis level 0 harckészültséget rendelt el...) Elvileg nem az összes PTSZ lett felújítva.Atyaég némelyik PTSZ milyen állapotban van
Ezekre már nem terjedt ki a felújítás
https://honvedelem.hu/hirek/lanctalpassal-a-dunan.html
Az egy szégyenletes korrupciós botrány volt!A ptsz m-eket nagyon szépen rendbe rakták, tehát ha akarnak akkor még tudnak valamit, tehát csak motiváció kérdése.
A vadonatúj PTSZ-4 jármű ára a fele-kétharmada annak, mint ennek a nyolc PTSZ-M járműnek az egységenkénti felújítási költsége!
Irak vásárolt legutóbb 5 400 000 USD áron hat darab MTU-90M, hat darab PDP 561P és hat darab PTSZ-4 járművet! Szóval a Currusnak sikerült úgy öt-tízszeresen túláraznia egy felújítást és olyan árcédulát mutatnia, amilyen áron a legmodernebb új járművet vásárolhatnánk meg!
Az egy szégyenletes korrupciós botrány volt!
Csehek terveztek egyet.Mondjuk azt nem értem, hogy a ptsznek miért nincs nyugati klonja... Nem szégyen egy jó konstrukciót pofátlanul lemásolni.
Btr meg menjen csak Szerbiában.
Egeeeen? Van valami neved, linked, prospektusod? Előre köszi.Csehek terveztek egyet.
Mondjuk azt nem értem, hogy a ptsznek miért nincs nyugati klonja... Nem szégyen egy jó konstrukciót pofátlanul lemásolni.
Hát azért nem feltétlen csak lakatos, meg ne kinemondjammelyikcég féle gányolásokat csináljanak már, de... alapvetően szerintem elbírná a piac meg a HM, ha elég olcsó tudna lenni. Egy PTSZklón, úszóképesen, meg egy olcsósított alváz, amire mehetne pl akár skyranger, aknavetők, mobil radar, mobil zavaró, mobil rádiófelderítő, mobilvécé....Zalaegérszegen ki lehetne fejleszteni azt is. Meghajtás, görgők, lánc adott a Lynxből. A többi meg csak lakatosmunka.
Szerintem meg rendelkezünk elég sokkal, csak szépen rendbe kell tenni a többit is és már a gyakorlat is meg van rá a currusnal. Ennél olcsóbban most nem lehetne ezt megoldani és teljesen jó megoldás lesz évtizedig esetleg a németektől csehek tol lehet meg venni egy párat, ha szükséges.Hát azért nem feltétlen csak lakatos, meg ne kinemondjammelyikcég féle gányolásokat csináljanak már, de... alapvetően szerintem elbírná a piac meg a HM, ha elég olcsó tudna lenni. Egy PTSZklón, úszóképesen, meg egy olcsósított alváz, amire mehetne pl akár skyranger, aknavetők, mobil radar, mobil zavaró, mobil rádiófelderítő, mobilvécé....
Ha értelmes áron sikerül összerakni.
Bocs, elfelejtettem napközben.Egeeeen? Van valami neved, linked, prospektusod? Előre köszi.
Ez mondjuk jogos.Szerintem meg rendelkezünk elég sokkal, csak szépen rendbe kell tenni a többit is és már a gyakorlat is meg van rá a currusnal. Ennél olcsóbban most nem lehetne ezt megoldani és teljesen jó megoldás lesz évtizedig esetleg a németektől csehek tol lehet meg venni egy párat, ha szükséges.
Hát azért nem feltétlen csak lakatos, meg ne kinemondjammelyikcég féle gányolásokat csináljanak már
Sok-sok szigetelés ből. Csapágyak, elektronika.Most komolyan, miből áll még egy ilyen jármű?