[HUN] Rendőrség, határőrség, belbiztonság

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 806
15 239
113
Ez még hiányzik....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Csutortokig néztem visza az Orient news híreit és nem osztottak meg a napokban ilyen videót: https://twitter.com/OrientNews

Szoval szerintem valami régebbi felvételt felhasználó kamu.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 157
100 153
113
Csutortokig néztem visza az Orient news híreit és nem osztottak meg a napokban ilyen videót: https://twitter.com/OrientNews

Hamarabb San kiderül. Mindenesetre a Twitteren sokan osztják a fenti videót.

Illetve Edirneből.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 157
100 153
113

A Guardian is írt róla.

Persze ott szokás szerint színezik.1 mérnökkel :D készítettek interjút, aki a karavannal akár Európába utazni

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 456
34 472
113
Szerintem marha jó a Rendőrség új kommunikációs stílusa:

“Annyira jók ezek a szövegek, hogy biztos nem rendőrök írják” - kapaszkodjatok meg, de. Rendőrök írják. Például a fotón látható Szilágyi Attila r. százados, aki pár hete erősíti a csapatunkat, és az elmúlt napok (top)posztjai az ő tollából születtek. Attila az ORFK-ról igazolt át, és jó vásárt csináltunk vele. Remek kolléga és piszok jól ír. (én vagyok a góré, én ezt írhatom
1f603.png
)
Mellette persze a CSAPAT: Kata (r. százados) az ő írásait is szeretitek, nagyon, Erika (r. őrmester) aki most bontogatja nálunk a szárnyait, Ancsa (riaszos kolléga), aki mindenben a kezünk alá dolgozik, ő biztosítja nekünk a hátteret a sok-sok szervezéssel, Peti (riaszos kolléga) a vérprofi technikus, vágó, MINDENT meg tud csinálni, és végül, de nem utolsó sorban Viktor (r. főtörzszászlós) technikus, fotós, akit a BBO-tól csábítottunk el, és milyen jól tettük!!!!!!!!! Ja és én, a csapat vezetője (Charlie
1f600.png
1f603.png
1f602.png
)
Szóval így vagyunk mi heten, mint a gonoszok." -BRFK face'

"
Mondjuk gyorsan, hogy Swiper, ne lopkodj!
Ezt valószínűleg csak azok a szülők értik, akik a gyermeküknek köszönhetően láttak legalább egy részt a Dóra, a felfedező című meséből. Aki nem olyan szerencsés, hogy ismerje a rajzfilmet, azoknak elmondjuk, hogy Swiper egy róka, aki minden részben el akar lopni valamit. Ezért, ha meglátjuk valahol settenkedni, egyszerre mondjuk, hogy Swiper, ne lopkodj! Mire Swiper „Ó, a fenébe!” felkiáltással felhagy a szándékával és elkullog. Mindezt nem azért írtuk le, mert elindítottunk egy spoilerezős sorozatot az oldalunkon, hanem azért, hogy felhívjuk a figyelmet egy újfajta adatlopási módszerre. ...Közben egy chat-ablak is felugrik, hogy ha elakadunk, segítenek belépni a kóddal. Persze nem az igazi csomagküldő oldalára kerültünk, hanem Swiper fake-oldalára, aki ellopja az adatainkat és a pénzünket. ...

És most mondjuk együtt, hogy Swiper, ne lopkodj!!!" Rendőrség face'

"
Lábára lehajtja fejét,
alszik a tolvaj, mert piás,
velealszik a bűnözés -
álmából kelti az elfogás.

Belealudt bűncselekményébe, egyben a megszerezni tervezett zsákmányába a legálmodozóbb budapesti autótolvaj. A metálzöld Suzuki gazdája szeptember 16-án reggel szimultán tapasztalt hiátust, és többletet autója felé lépdelve: a jobb első ablak üvegének jelentős része hiányzott, hamiskás ellentételezés gyanánt azonban egy vadidegen férfi horpasztott az utastérben.
"

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 347
9 691
113
No, már a tv-ben reklámozzák, hogy szerelj fel határvadásznak.
Milyen 10.000? Milyen 4000? Milyen 2200?
Gondolom szokás szerint lesz 500 kiképzett, abból marad jó esetben 300.
A többit kiszórták, baszogatták.
Félelmetes mennyire nem tud lépést tartani a vezetői kar az új kihívásokkal. Fejben, vízfejben kellene először rendet tenni.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 287
10 956
113
Nem tudja? Nem is akarja!

Tavaly az osztrákok 43 ezer migránst kaptak el Burgenlandban. A nagy többségük tőlünk jött.
Mit gondolsz, hány ember kéne 7/24-ben egy 180 km-es szakasz valódi védelméhez? Legalább 5 ezer fő! Plusz hozzá a felszerelés.
Amiből az EU nem fizet semmit. Fizeti viszont a Szerbiában lévő "menekültek" ellátását, közvetlenül is meg segélyszervezeteken keresztül is.
És ha tényleg megállítanánk a migránsokat, akkor az osztrákokat se érdekelné az ügy, mert nem lennének már érintve.
Szóval a migránsok továbbra is menni fognak, ez egy nyomásgyakorló eszköz a mélyen tisztelt NYUGAT felé. Ez meg törvényszerűen a határ közelében lévőket sújtja legjobban.
Rajtunk csak csak az segítene, ha a fő vonulási irány eltolódna Horvátország/Szlovénia felé.
2020ig utaltak 45 milliárdot.

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 347
9 691
113

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 525
10 384
113

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
2 063
5 573
113
No, már a tv-ben reklámozzák, hogy szerelj fel határvadásznak.
Milyen 10.000? Milyen 4000? Milyen 2200?
Gondolom szokás szerint lesz 500 kiképzett, abból marad jó esetben 300.
A többit kiszórták, baszogatták.
Félelmetes mennyire nem tud lépést tartani a vezetői kar az új kihívásokkal. Fejben, vízfejben kellene először rendet tenni.
Ha a vezetői kar alatt a Rendőrség vezetését érted, na az teljesen tisztában volt vele, hogy a jelenlegi munkaerőpiaci körülmények között mennyi esélye van 4000 alkalmas jelentkező azonnali felvételének. Nagyobb esélyük van eljutni a Holdra, mint találni most azonnal 4000 alkalmas személyt határvadásznak. A probléma eggyel feljebb volt: a Kormány így döntött, az hogy a parancs tökéletesen végrehajthatatlan az senkit nem érdekelt.

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 347
9 691
113
Ha a vezetői kar alatt a Rendőrség vezetését érted, na az teljesen tisztában volt vele, hogy a jelenlegi munkaerőpiaci körülmények között mennyi esélye van 4000 alkalmas jelentkező azonnali felvételének. Nagyobb esélyük van eljutni a Holdra, mint találni most azonnal 4000 alkalmas személyt határvadásznak. A probléma eggyel feljebb volt: a Kormány így döntött, az hogy a parancs tökéletesen végrehajthatatlan az senkit nem érdekelt.
Egyetértve veled, de! Sajnos több ex kollégától hallottam, hogy milyen rostálást rendeztek a felvételin. Alapvetően egy határvadászt nem lehet kiszűrni a rendőrségi felvételivel. Teljesen más a kompetencia, teljesen más fizikumot és mentális felkészítést igényel. De a rendőri vezetők mikor szólaltak fel ezzel kapcsolatban? Soha, tudják persze, de a hatalmukat és a pénzüket féltik. Miért nincs közöttük egy tökös? Nem tudom, én annak idején beszéltem Pintérrel egyáltalán nem kakkantottam össze magam, ellenben a sokcsillagosokkal. Nevetséges volt. A probléma viszont itt marad a nyakunkon.

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
2 063
5 573
113
Egyetértve veled, de! Sajnos több ex kollégától hallottam, hogy milyen rostálást rendeztek a felvételin. Alapvetően egy határvadászt nem lehet kiszűrni a rendőrségi felvételivel. Teljesen más a kompetencia, teljesen más fizikumot és mentális felkészítést igényel. De a rendőri vezetők mikor szólaltak fel ezzel kapcsolatban? Soha, tudják persze, de a hatalmukat és a pénzüket féltik. Miért nincs közöttük egy tökös? Nem tudom, én annak idején beszéltem Pintérrel egyáltalán nem kakkantottam össze magam, ellenben a sokcsillagosokkal. Nevetséges volt. A probléma viszont itt marad a nyakunkon.
Rendőri vezetők mikor szólaltak fel bármivel kapcsolatban? "Parancs, értettem." Pedig legalább a szakmai érveket el lehetne mondani pld a munkaerőgazdálkodás szorulna "némi" reformra, de 2 évtized késéssel éppen ideje volna már a digitális ujjnyomatrögzítésnek is (1 kézen meg tudod számolni hány RK-n van digitális ujjnyomatvétel), de lehetne még sorolni. Magasról lehet nagyot bukni, mindenki félti a pozícióját, ezért egyszerűbb hallgatni, mint elmondani, hogy amit a politika akar az kivitelezhetetlen.

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 347
9 691
113
Rendőri vezetők mikor szólaltak fel bármivel kapcsolatban? "Parancs, értettem." Pedig legalább a szakmai érveket el lehetne mondani pld a munkaerőgazdálkodás szorulna "némi" reformra, de 2 évtized késéssel éppen ideje volna már a digitális ujjnyomatrögzítésnek is (1 kézen meg tudod számolni hány RK-n van digitális ujjnyomatvétel), de lehetne még sorolni. Magasról lehet nagyot bukni, mindenki félti a pozícióját, ezért egyszerűbb hallgatni, mint elmondani, hogy amit a politika akar az kivitelezhetetlen.
Akkor ne csodálkozzunk, hogy felfelé a "minden jó" megy és közben rohad az egész rendszer. Csak magamból tudok kiindulni, én vertem az asztalt, igaz már évek óta nem vagyok a cégnél :D

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 456
34 472
113
  • Vicces
Reactions: PFZ