Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Fejér megyében? Ahol a rendőr is azt mondja, hogy aki bűnözni akar az ide jöjjön?... és nem a járőrszinten van nagy probléma, ami miatt nem igazán lesz sok és kemény ügy.Kedves,jó szívű ember. Nem mellesleg nagyon jó festő szakember. Remélem elkapják a tetves férgeket.
Boccs a dupláért, csak ezt most láttam.Tudsz vitatkozni vele? Mert én nem. Nagy igazságokat mond.
Értem, és egyetértek veled. Ő egy lehetőségről beszélt. Elméletileg vannak erre felkészített parancsnokok. Azzal mélységesen egyetértek, hogy a rendőri vezetők 90%-a a 10 körmével ragaszkodik a székéhez, mivel kb semmihez se ért, nincs olyan szakma birtokában amivel megközelítőleg megkereshetné azt a pénzt amit a posztjával most megkap, illetve bárhogy is, de szeretik, ha ugrálnak neki. Ameddig ez a mentalitás uralkodik (felfelé maximálisan nyalunk, lefelé a lehető legjobban sz@runk) addig nekem semmi kétségem, hogy a minőség még lefelé fog tendálni. Már ott tartunk, hogy a jelentkezők szemébe hazudnak, hogy egyáltalán legyen valaki aki felszerel.Boccs a dupláért, csak ezt most láttam.
Igaza van, de még sincs. Szakmailag sok jó dolgot mond, viszont valószínűleg nincs tisztában a realitásokkal.
Alapvetően személyi és eszközállományban is elég erős hiányosságok vannak. Magyarországon nem igazán van üldözés és nem szerencsés a szolgálati kocsikat összetörni (sokáig nem lesz megcsinálva, nem lesz helyette másik.. meg ami igazából nem igazán számít csak kellemetlen: az interneten: "megint összetörte a járőrkocsit a gyökér rendőr"), inkább követni szoktak. Nem ismerem az ottani sajátosságokat, de elmondható, hogy Bp-t kivéve elég nehéz megfelelő számú járőrt összeszedni. Amit ő mond: A forgalom lassítása , megállítása biztonságosan kivitelezhető 1 járőrkocsival (illetve ha 2 van, akkor konkrétan a felhajtót is tudják zárni) + ugye általában sok helyen van változtatható jelzésképű tábla amivel simán lehet ezt előre jelezni is, de 1 járőr fixen kell hozzá. Amennyire én tudom nem igazán van útzár a járőrkocsikban illetve kérdés, hogy lett volna-e lehetőség arra, hogy valahol egy vagy 2 járőr elékerüljön annyira, hogy ezt biztonságosan telepíteni is tudják. Azért ez egy nagysebességre tervezett útszakasz.. tehát itt lehet haladni, azért nem biztos, hogy olyan jó ötlet lenne megsorozni azt a járművet, plusz ugye nem tudod mi van a csomagtérben.. ha valamelyik migráns megsérül akkor azért meghúzkodnak. Nem mellesleg nem, hogy ilyen szituációkra, még egy sokkal mindennaposabb esemény kezelésére is felkészületlenül jönnek ki a képzésekről, aztán vannak helyi sajátosságok is és még sokminden más. De vannak itt páran akik nálam sokkal pontosabban és részletesen eltudják mondani a dolgokat.
Viszont tény, hogy rengeteg szakmai hibát követtek el ami a videón jól látszik és hogy ezt megjelentették, pontosan mutatja, hogy ma a rendőrség a rendvédelem helyett elég erősen politikai célokra van használva.
Szóval, 731 aktív határvadász van. Több mint amire számítottam 200-250 fővel, de jóval kevesebb mint amiről a kormány beszélt.A szerződéses határvadászok tizede már felmondott
2022 január 1-je és november közepe között 240 esetben érte támadás a magyar–szerb határszakaszon dolgozó rendőröket és katonákathang.hu
Akik előtt már nyílt titok, hogy valójában rendőrt akarnak faragni belőlük.
De, most még. Azonban egyszer vége lesz. Egyébként pletykálnak útlevélkezelésről (!) és mélységi ellenőrzésről (ez eddig is volt). Innen már csak egy lépes, hogy trafizzanakMármint? Nem határhoz küldik őket?
nemtudom mit vagytok kiakadva a határvadászok létszámán 400 fős turnusokba indul a kiképzésük. egyszerre egy turnus lehet kiképzésen. ennyi a kapacitás. hamarosan jön a következő végzős turnus és már megvan a következő kezdőtúrnus létszáma és úgytünik az azutáni is teljes létszámmal fog indulni (képzés) cca 7-10% os a leszerelési arány ebbe benne van akik már a kiképzés alatt kiesnek (leszerelnek vagy leszerelésre kerülnek.) próbaidő alatt)Szóval, 731 aktív határvadász van. Több mint amire számítottam 200-250 fővel, de jóval kevesebb mint amiről a kormány beszélt.
Az hogy a médiában rendszeresen ezreket hazudnak először.nemtudom mit vagytok kiakadva a határvadászok létszámán 400 fős turnusokba indul a kiképzésük. egyszerre egy turnus lehet kiképzésen. ennyi a kapacitás. hamarosan jön a következő végzős turnus és már megvan a következő kezdőtúrnus létszáma és úgytünik az azutáni is teljes létszámmal fog indulni (képzés) cca 7-10% os a leszerelési arány ebbe benne van akik már a kiképzés alatt kiesnek (leszerelnek vagy leszerelésre kerülnek.) próbaidő alatt)
Nem arról volt szó az elején is, hogy fokozatos lesz a létszámbővítés és kb. 2 év múlvára teszik a feltöltöttségét?Az hogy a médiában rendszeresen ezreket hazudnak először.
Nem, szeptemberre magyaráztak 2000 főt minden alap nélkül.Nem arról volt szó az elején is, hogy fokozatos lesz a létszámbővítés és kb. 2 év múlvára teszik a feltöltöttségét?
nem annyit írtak hogy kezdetben 2200 fő lessz a létszám amit késöbbiekben négxezer valahányszázra bővítenek és hogy szeptemberbe kell felállnia a szervezetnek (nem a teljes létszámnak) nem írtak időpontokat annyit írtak az eredeti közleménybe hogy a jövő év elejére éri el a tervezett létszámot (az 1. kör) és majd a helyzet fügvényébe döntenek a 4ezerxszázra bővítésről (amivel valószínűleg kikerülne a rendőrség szervezetéből.)Nem, szeptemberre magyaráztak 2000 főt minden alap nélkül.
Én kiakadva nem a létszámon vagyok, sőt! Ahogy írtam több mint amire számítottam. Nekem a rendszerrel, a vezetőkkel van bajom. De nyugi, jön a tél, több leszerelő lesz.nemtudom mit vagytok kiakadva a határvadászok létszámán 400 fős turnusokba indul a kiképzésük. egyszerre egy turnus lehet kiképzésen. ennyi a kapacitás. hamarosan jön a következő végzős turnus és már megvan a következő kezdőtúrnus létszáma és úgytünik az azutáni is teljes létszámmal fog indulni (képzés) cca 7-10% os a leszerelési arány ebbe benne van akik már a kiképzés alatt kiesnek (leszerelnek vagy leszerelésre kerülnek.) próbaidő alatt)
el kell keserítselek.Én kiakadva nem a létszámon vagyok, sőt! Ahogy írtam több mint amire számítottam. Nekem a rendszerrel, a vezetőkkel van bajom. De nyugi, jön a tél, több leszerelő lesz.
Gulyás mondta, hogy szeptember vagy október végére (nem emlékszem már a hónapra) 2200 határvadász lesz, azt fogják 4000 főre feltölteni majd.Nem arról volt szó az elején is, hogy fokozatos lesz a létszámbővítés és kb. 2 év múlvára teszik a feltöltöttségét?
biztos hogy nem mondott ilyet. max az újságírók forgatták ki. ezt belölle.Gulyás mondta, hogy szeptember vagy október végére (nem emlékszem már a hónapra) 2200 határvadász lesz, azt fogják 4000 főre feltölteni majd.