A Balatonnál rendszeresen jelen voltak, és elég furcsa oka volt jelenlétüknek.
Azokban az években, -kilenvenes évek vége, 2000-es évek eleje-, rendkívül megszaporodtak a biztosítási csalások, elektronika, fényképezőgépek stb.....,hamis betörés , autóból történő lopás stb.. nagy csodálkozás volt a német turisták részéről amikor a rendőrkapitányságon ahol a lopást szerették volna bejelenteni, egy német rendőr fogadta őket, aki felhívta a figyelmüket a biztosítási csalás következményeire.
Fegyvertelen szolgálatot láttak el, mindig magyar rendőr társaságában voltak, és a német állapolgárokkal szemben sem jártak el.
A német rendőrök rendkívül udvariasak, de szemtanúja voltam amikor egy randalírozó német lánnyal szemben a magyar rendőrök haboztak keményen fellépni, egy jelen lévő német rendőrnő felszerelés nélkül, első figyelmeztetés után irgalmatlanul lerendezte a lányt, ötven méterről halottam ahogy feltette a járörautó motorháztetejére bilincselésre.
Ha jól emlékszem 2 hetet voltak szolgálatban, egy hetet pedig a magyar állam vendégeként szabadságon, de ezt nem tudom bizonyítani.