[HUN] Rendőrség, határőrség, belbiztonság

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 763
4 155
113
Miért, te mit prezentáltál? Csak kijelentettél. Én a magyarra mondtam két bizonyítékot. A külföldi példán pörögtök, pedig a magyaron kellene, mert az a mi ügyünk. Azt elfogadjuk, hogy jóvanazúgy?
Bizonyítékot nem mondtál. Ha meg csak a magyaron akarsz pörögni, keress más fórumot ahol lehet belpoloznod! ;)

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 898
72 623
113
Miért, te mit prezentáltál? Csak kijelentettél. Én a magyarra mondtam két bizonyítékot. A külföldi példán pörögtök, pedig a magyaron kellene, mert az a mi ügyünk. Azt elfogadjuk, hogy jóvanazúgy?
A pörgés nem azért van, mert itthon ez fasza, hanem azért mert rendre úgy van előadva, hogy itthon szar, bezzeg a nyugati demokrácia..., erre általában példázatokkal helyretesszük a bezzegnyugatot, eltelik egy kis idő és mintha mi sem történt volna, kezdődik elölről.

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 775
11 720
113

alter ego

Well-Known Member
2022. március 22.
618
1 748
93
Bizonyítékot nem mondtál. Ha meg csak a magyaron akarsz pörögni, keress más fórumot ahol lehet belpoloznod! ;)
Belinkeltem egy politikai indíttatású, rendvédelmi szempontból teljesen szükségtelen igazoltatást bemutató videót, és felidéztem a 2006-os politikai alapú rendőri túlkapásokat, amiket akkoriban ezerszer bizonyítottak. Tehát mindkét politikai oldalról hoztam példát. Egy fórumon ennél milyen több bizonyítékot vársz? A hozzászólásomat nem ide írtam eredetileg, hanem a honvédelem fejlesztése topicba, egy másik felvetésre válaszolva, onnan tette át ide az admin. De ennek a topicnak a címe (HUN) Rendőrség, határőrség, belbiztonság. Tehát elsősorban magyar vonatkozású a téma, ha jól gondolom. Hoztatok külföldi túlkapásokról szóló példákat,amiket elfogadtam, nem vitatkozom velük. De ez nem jelenti azt, hogy a magyar helyzetről bármi érdemit is mondtatok volna, legfeljebb annyit, hogy máshol is vannak túlkapások. De persze a legegyszerűbb elzavarni azt, aki leírja a problémákat. Az a fejlődéshez vezető út.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 189
14 414
113
.

A Till Tamás gyilokról az az összkép kezd körvonalazódni, hogy szinte biztosan szexuális indíttatású gyilkosságot elkövető F. János a saját, és nem túl jól menő KFt-je anyagi helyzetét javította volna azzal, hogy az általa elkövetett gyilkosság másra-kenős verzióját eladta egy bűnvádi infóért --valószínűleg sokat-- fizető "kb." fehérgalléros bűnelkövetőnek, akitől indult a felderítési szál.

A rendőri tapasztalat és saját "hibái" miatt ez a forgatókönyv nem vált be! Ennek örülök!

.

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 063
9 422
113
Eddig is volt rá idejük, nem tették és nem is fogják.
Azért a rendszerváltás után elég sok gazdasági bűncselekményt sikerült elévüléssel megúszni.
Vagy akár köztársasági kegyelemmel...

Az igai probléma a Till Tamásos ügyben az, hogy frissen betonoztak és oda rejtették el a hullát.
Ha akkoriban nyomozó lettem volna minimum gyanús lett volna ez a körülmény.
Az meg, hogy se nevet se képet nem hoznak nyílvánosságra az elkövetőről, és szemmel láthatóan védi az igazság szolgáltatás rendszere, mégpedig dezinformációkkal is, az megint felháborító.
De már megszoktuk. Két hét alatt rend lett... Az az ő rendjük :(
Itt elég sok infó elhangzik:
pl. valami 300 méter volt a holttest és a megtalált bicaj között.
Nekem az se tiszta, hogy a szülők hogy keresték a gyereket, ha a cangát se találták meg?
Ha az én gyerekem tünne el, akkor rendőrség értesítve+ asszony otthon várja én meg spirál kör mentén egyre távolodva keresem.

• Tetszik
Reactions: fip7

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 898
72 623
113
Ha az én gyerekem tünne el, akkor rendőrség értesítve+ asszony otthon várja én meg spirál kör mentén egyre távolodva keresem
Nem olyan könnyű, mondhatni tű a szénakazalban. Huszonéve már, hogy az egyik akkor még kislány testvéremet elkapta a harmadik szomszéd, senki nem látott-hallott semmit a környéken. Késő délután volt, tél. Mire feltűnt a hiánya, eltelt kb. húsz perc, szóval nem sok. A szomszéd figura kivitte egy távolabbi erdősávba, meg akarta erőszakolni, mikor nem sikerült neki, meg akarta fojtani. Szerencsére ehhez is béna volt, csak elájult így amikor azt hitte meghalt, otthagyta. Hogy hogy nem fagyott meg, azt nem tudom, mert letépte a ruháit is.

Mi ugye kerestük, aztán már az egész környék is kereste, aztán már a polgárőrség (köztük a patkány féreg) is kereste. Bejártunk minden lehetséges és lehetetlen helyet. Egyedül nekem volt gyanús a tavoli sötét erdősáv, barátokkal kimentünk oda is. Ekkorra már órák teltek el, hozzáfagyott néha néha a kezemhez az elemlámpa. És így sem lett meg, szerencsére azért, mert magához tért és árkon-bokron de végül visszajutott a településre és bement a diszkóba segítséget kérni.

Szóval hirtelen egy ismertnek vélt terület hirtelen kurva nagy tud lenni, ha egy gyereknyi méretű dolgot keresel.

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 063
9 422
113
Nem olyan könnyű, mondhatni tű a szénakazalban. Huszonéve már, hogy az egyik akkor még kislány testvéremet elkapta a harmadik szomszéd, senki nem látott-hallott semmit a környéken. Késő délután volt, tél. Mire feltűnt a hiánya, eltelt kb. húsz perc, szóval nem sok. A szomszéd figura kivitte egy távolabbi erdősávba, meg akarta erőszakolni, mikor nem sikerült neki, meg akarta fojtani. Szerencsére ehhez is béna volt, csak elájult így amikor azt hitte meghalt, otthagyta. Hogy hogy nem fagyott meg, azt nem tudom, mert letépte a ruháit is.

Mi ugye kerestük, aztán már az egész környék is kereste, aztán már a polgárőrség (köztük a patkány féreg) is kereste. Bejártunk minden lehetséges és lehetetlen helyet. Egyedül nekem volt gyanús a tavoli sötét erdősáv, barátokkal kimentünk oda is. Ekkorra már órák teltek el, hozzáfagyott néha néha a kezemhez az elemlámpa. És így sem lett meg, szerencsére azért, mert magához tért és árkon-bokron de végül visszajutott a településre és bement a diszkóba segítséget kérni.

Szóval hirtelen egy ismertnek vélt terület hirtelen kurva nagy tud lenni, ha egy gyereknyi méretű dolgot keresel.
Örülök, hogy jól alakult!
Lett következménye az elkövetőre?

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 315
60 777
113
Itt elég sok infó elhangzik:
pl. valami 300 méter volt a holttest és a megtalált bicaj között.
Nekem az se tiszta, hogy a szülők hogy keresték a gyereket, ha a cangát se találták meg?
Ha az én gyerekem tünne el, akkor rendőrség értesítve+ asszony otthon várja én meg spirál kör mentén egyre távolodva keresem.

Szerintem azt a biciklit később tették ki oda. Azért nem találták elsőre.

Gyakorlatilag semmi. Mi igyekeztünk elkapni de 24 órás rendőri védelem alá helyezték azok meg rendre résen voltak, aztán mikor be kellett volna vonulnia a kóterbe akkor megszökött. Igyekeztem megkeresni de nem találtam azóta sem.

Valahogy nem lepődtem meg. Nálunk sem létezik igazság szolgáltatás.
Jogszolgáltatás van, az is elsősorban az elkövetőknek, meg annak aki jól megfizeti. :(

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 881
32 945
113
Megy a pörgés a papokon, de így az utóbbi idők bűnesetei kapcsán (Somogyvári "Soma" Tibor, egy másik(?) rendőr, akiről egy másik áldozat beszélt Füssy Angélának) lehet, a rendőrökkel kapcsolatban is olyan jelzőrendszer kéne, mint a papoknál.

A másik, hogy tényleg olyan balfaszságokat csinálnak, hogy csak pislogok. Teszem hozzá, vannak jó tapasztalataim is rendőrökkel kapcsolatban.

Egyébként érdekes és hát, atipikus lenne, ha F János csak azt az egy bűncselekményt követte volna el, pláne, ha szexuális indíttatású volt.

És ha a rendőrök sem balfaszok meg a bűnöző sem lép le időben, akkor még mindig ott vannak a szent és sérthetetlen bírók, akik elengedik egy ejnye-bejnyével.

• Tetszik
Reactions: Nemerson