Mint írtam: nem törvényszerű hogy ha idejön valaki gyártani akkor veszünk is tőle valamit. Maróth Gáspár mondta ez a bázisugrásban. Sok cég értékeli, hogy a kormányunk bárhova ad export engedélyt, mert szarik a demokrácia vagy az emberijogok helyzetére, ami mondjuk a svédeknél, németeknél probléma lenne. Ha rá írhatják a cuccra hogy "Made in Hungary" akkor máris több helyre adhatják el a fegyvereiket. (Ha nem is szó szerint így, de ezt Palkovis és Maróth is mondta - nem én találtam ki.)
A DND-vel konkrétan mi a helyzet, azt nem tudni. RGW-110-esnek lenne értelme valamekkora mennyiségben. A kisebbek
teljesítménye nem igazán jobb a CGnél.
A Spike írányított, a
DND fegyverei meg nem. A Spike SR 2 km-ig jó, RGW-110 meg 5-600 méter. Mozgó célnál inkább ennyi sem.
Szóval
nagyon nem egy kategória! Az LR2 egyébként nem csak harcjárművekről indítható: ugyanúgy
hordozható, mint a Metisz vagy a Kornet. Szinte biztosra veszem. hogy néhány "gyalogos indítót" is veszünk vagy vettünk hozzá.
Egyébként nem mondtam, hogy ne vegyünk RGW-110-est, csak nincs szükségünk annyira, hogy magunknak(!) gyártsuk is.
1-2 ezer darabnál több nem kell! (A legutóbb pl. a RGW-110-hez hasonló kategóriájú PzF3 gránátjából legutóbb
3000 darabot rendelt - a BW kicsit nagyobb mint a Honvédség)
A CG minden jelenleg rendszeresített IFV kategóriájú harcjárművet kilő. MBT-k ellen lehet előnye a DND RGW-110-es rakétáknak.
Tévedsz! Az összes MH. videó és kiadvány
gránátvetőként emlegeti!
0:36-nál
A Zrínyi kiadó lövészfegyverekről szóló kiadványában is gránátvetőként hivatkoznak rá!