mert nincs kultúrája a tesztgépeknek idehaza.
Azt az 1 századot, ami még mindig nem nagy mennyiség, úgy tesztelik szarrá a katonák és utána az RM úgy alakítja, ahogy akarja. Az sem érdekelne, ha havonta kétszer elvinnének egy példányt az egyetemről, mert épp bemutatózni kell. De itt te most arról beszélsz, ha jól értem, hogy ne a német kormány, hanem a magyar fizessen 3-5 demoért, amivel mehet marketingelni meg a mérnököknek megmarad pimpelni.
Annyi a különbség, hogy a németeknek kicsit nagyobb a végső felvásárolni kívánt mennyiség. És kicsit nagyobb a gazdasági érdeke egy ilyen fejlesztésnél. Az az 1 század nekünk meg pont nagyon sokat jelentene. Vigyék, használják! Ha úgy tetszik, legyen hallgatólagosan közös... De amire te azt mondod írásban, hogy az majd úgy is a gyáré lesz, mint most a Lynx demó példányok, azt egy háborúban nem tudod elvinni. Nagyon aranyosak a németek és látjuk, hogy ők fognak elsőként a pénzért sorba állni, hogy akkor vedd meg tőlem, ha használni akarod és szétlövetni!
Legyen az papíron is a Magyar Állam tulajdona, amit kifizetünk és nézzünk félre, mikor az első 5 évben a felét elviszik mindig új rendszert integrálni meg tenderekre menjen magyar teszt példány marketingelni meg vizsgázni! Ludovikának mennyi kell oktatási segédletnek? Nem véletlenül mondom, hogy legyen 1 század, megdupláztam a te számaidat, az még mindig nem pénz. Főleg, mert kicsit kevésbé fogják túlárazni az első kísérleti példányokat, mint ha 1-3 db-ot rendelünk, ha azt mondjuk, hogy kapsz egy NATO papírt, hogy tényleg rendszerben van és használják, nem csak rendelés gyártás alatt. (Emlékeztessük már a németet, hogy mit írtak a tót tender értékelésébe a Lynxnél! 3 kész darabot nem esznek meg, de a magyar beszerzésnél a Leo2A4 kiképző századot minden szakújságcikk elfogadja, hogy oké, akkor majd jön ha elkészül az A7-es.)
Értem, Szittya, hogy nagyobb országokban ezt így szokták és ezért kurva drága egy ilyen fejlesztés pénze, mert van egy csomó átalakított verzió, amit az országok kifizetnek, de a hadseregnél nem kerül leltárba. Én azt mondom, hogy kicsi (és mocskosul hajlékony) országként inkább kerüljön a hadsereg/egyetem leltárába és hagyjuk szívességből, amikor kell nekik egy darab... De legyen egyértelmű a szomszédoknak, hogy ez háborúban bevethető és itt van, mint fizessünk értük, hogy ne legyen papíron a miénk és majd háború esetén megint megvegyük!
Azzal, hogy ne rögtön 1 zl mennyiség legyen, meg hogy maradjunk is benn a fejlesztésben, abban egyetértek veled.