Militavia és a HTKA

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

M

molnibalage

Guest
Akkor még nem tudtam volna megírni. :)

A javított és még tovább bővített verzió feltöltés alatt. Csatoltam mellé még egy anyagot a bővítés kapcsán.
Köszönöt kelepistinek!

BTW, nem kellene estleg jó sok netes hírportálnak elküldeni. Ki tudja...
 

Danger

Member
2010. április 29.
76
0
6
Hende Csaba Honveddelmi miniszter Ur is beleolvashatna, meg a legieronel a fotisztek. Talan egyszer eljut hozzajuk is...
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Ha egy kiadó közelében dolgoznék, simán kiadnám. Egyszerűen nagyszerű.
Viszont el fogom küldeni egy ismerősömnek aki a "tűzközelben" dolgozik, hátha világosodik valami, bár elsősorban szerintem is a politika a hunyó ... Ezt a kuplerájt ami ebben az országban volt, van, és nagyon úgy néz ki hogy még lesz is ... Szinte szimbolikus a végén az a 29-es ahogy lefelé veszi az irányt, magyar felségjellel ...
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz
M

molnibalage

Guest
Nevetni fogsz. Felmerült, hogy a következő gigamega cikk - ha majd egyszer megírom - esetleg megjelenhetne könyvként is. A bibi az, hogy pl. a mostani Aranysasban is volt megint F-15, az SE. Kb. annyit szántam beleírni, ami ott van.

(Mondjuk én a fejlesztés korai stádiumára fóluszálnék és sok sok olyan adatra és egyébre, ami nem jelent meg. Viszont szerzői jogdíjak egyebek, stb.)

Egyszer űgy is megírom. Ha nem kell egy kiadónak sem, akkor megy a HTKA-ra szokás szerint. A tartalojegyzéke már megvan. :)
 
M

molnibalage

Guest
<i>Szinte szimbolikus a végén az a 29-es ahogy lefelé veszi az irányt, magyar felségjellel …</i>

A kép valójávan víszintesen készült, csak elforgatva is jól néz ki.
A fegyverzet résznél levő fotó is elforgatott, mert egy normális fotót sem találtam 5 perc alatt teljes fegyverzettel. Törzspótossal meg aztán végképp nem.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 794
75 854
113
molni

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTiso7o8qpqebUm_fnbC-Um3oIVwlLfzHdVj_R98zSWd_jGnONc&t=1

http://milparade.udm.ru/35/0762.gif
 

Janaj

Member
2010. július 22.
56
4
8
Molni: Gratula.
Egy kérés, nem lehetne valahogy jelölni a jövőben ha bővítesz? Csak hogy ne kelljen újraolvasni, hogy megtudjam mivel bővült. :)
 
M

molnibalage

Guest
<i>Egy kérés, nem lehetne valahogy jelölni a jövőben ha bővítesz? </i>

A PDF link után ott lesz az új dátum. A tegnap esti frissítés még nem került be, mert akkor legalább két új linket látnál.
 
M

molnibalage

Guest
Készül egy erősen felbővített és javított változata a műnek. Előreláthatólag jó 30-35%-kal hosszabb és még töményebb lesz. Ha ez megvan és még valami más, akkor jöhet vére az F-15. ;)
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 794
75 854
113
molni

"akkor jöhet vére az F-15. ;)"

Rendes repülőről mikor akarsz írni??? :)
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 280
7 757
113
Ha mar igy lehet :) en meg szivesen latnek pl a Roman legierorol.. hogy valosan mennyit is er ;)
 

solid

New Member
2011. február 10.
7
1
1
Molni

Jó anyag, de ha elfogadsz egy tanácsot, olvastasd el a cikket kiadás előtt olyannal is, aki abszolút nem járatos a témában, de szívességből elolvassa. Sok benne az elütés, betű kihagyás, vagy magyartalan mondat - főleg szóismétlési hiba okán, stb. Ezeken egy "szakavatott" olvasó elsiklik, főleg ha pl. lektorálja is a cikket, mert ő a szakmai részére fog figyelni, de egy "láma" egyből kiszúrja majd a nyelvtani hibákat.
 
M

molnibalage

Guest
Nem hiszem, hogy találok ilyet. Olyan sok már nem lehet benne. A lemilen is alig pár mondatot talált egy szőrösszívű kommentelő társ. :)
 

solid

New Member
2011. február 10.
7
1
1
Gyors pár darab.

<i>Természetesen sok más repüléssel és haditechnikával
foglalkozó oldal is van magyar nyelven is.</i>

Vagy ki kéne venni az egyik "is"-t vagy egy vessző kéne bele.

<i>. Itt a vadászoknál kakukktojás F-111 és az F-117, min<b>g</b>kettő csapásmérő .</i>

<i>A legmondernebb gépek ma már mindkét funkció egyidejű <b>ellátásráa </b>képesek lehetnek, persze a szárazföldi célok esetén erősen korlátozottan</i>

<i>A légvédelmi célokat azért sorolom a taktikai célok közé, mert bár a szovjet honi <b>légvédelm</b> töménytelen <b>mennyislgű</b> légvédelmi...</i>

<i>Srtatégiai célpont lehet az ellenség politikai, katonai felső vezetése, nukleáris csapásmérő <b>reje</b>,...</i>

<i><b>Brámi</b> jön szeme, azt lelövik.</i>

<i>...az összes fegyverzet elhasználása után hazatérnek, de hívás <b>estén</b> nagyon hamar rendelkezésre állnak. </i>

<i>Elsőként <b>ilyena</b> képességgel az USAF F-15C gépei rendelkezetek 1985-től.</i>

<i>A szovjetek elsősorban a földi rávezetésre támaszkodtak, ezért a gépeknek elvben nem volt <b>elsődelegesen</b> szükséges....</i>

<i>...a földi radarok számára meg a domborzat és a <b>horizon</b> a korlátozó tényező...</i>

<i>A ’70-es évek elején szolgálatban álló amerikai vadászgépek <b>estén</b> –...</i>

<i>Alapvetően két fajta <b>pályagörbéen</b> mozoghat a rakéta.</i>

<i>A vezérlő rendszernek és a számítógépnek bele kellett férnie a rakétába. <b>Ma már ez annyira nem nagy szám, de 40-50 éve nagyon kemény műszaki probléma megoldása volt.</b></i>

Itt a kiemelt mondat második fele, nekem elég "magyartalan". (?)


Itt tartok jelenleg. Ennél több hiba van, csak visszafele átfutva ezeket láttam meg.
 
M

molnibalage

Guest
Ok, jöhet. Ha az egészen így végigmész, így megéri kijavítanom. Nyogodtan írhatod Wordbe ezeket (esetleg oldalszámmal is feltüntetve.) Természetesen a lektorálók névsora is változni fog. Meg, ha már belenyúlok, akkor hozzáírok pár apróságot, ami kimaradt, ez nem lesz több 1-2 oldalnál.

Egyébként azért vannak benne ezek a hibák, mert valamiért ki kellett kapcsolnom a helyesírás ellenőrzést. (Amúgy is csak elgépelést figyeltetek vele) Valamiféle hibát csinált csak ebben a doksiban és betöltés után azonnal összeomlott a progi...
 

solid

New Member
2011. február 10.
7
1
1
Majd tovább olvasva folyamatosan kimentem a hibákat, úgy könnyebb, mint visszakeresni olvasás után.
 
M

molnibalage

Guest
@molnibalage
ps: ha forditasban segitsegre lenne szukseged, akkor korlatozottan tudok asszisztalni

<i>ps: ha forditasban segitsegre lenne szukseged, akkor korlatozottan tudok asszisztalni</i>

Haladtam már, ezért fordítsuk meg a folyamatot. Ma átküldöm neked azt amit lefordítdottam, itt-ott egyszerűsítettem vagy kicsit átfogalmaztam a forrást. Ez mindössze néhány oldalt jelent eddig.