Hú, több bevagonírozásban vettem részt magam is.
Kirakásban szintén, bár ott volt egy nagy élményem...
Nos, BMP-1 esetében, egy átlagos harcjármű vezetőnek, egy szintén átlagos zászlóval irányító katonával, simán meg kell oldania a bevagonírozást. Harckocsi, kicsit necces, a szélessége miatt, de a nálunk rendszerben lévő T-72 harckocsi is megoldható, szerintem ugyanígy.
Érdekesség ként leírom a kirakási élményemet, ami 1988-ban történt és lehet egyedi az egész Honvédség történetében. Rezi melletti kirakodáskor, a szombathelyi dandár talán törzsfőnöke, de lehet nem ő volt, kézbe vette a kirakást személyesen. Nem lehetett jó passzban, mert a következő parancsot adta a vezetőknek. Megjegyzem, csak a vezetők voltak a harcjárművekben. Nos, egy századnyi harcjárműnek motorindítási parancsot adott a vagonokon, majd vezényelt egy balra át-ot és 10 BMP-1 leugrott a vagonokról. Nem hittem volna el, ha nem látom. Viszont megtörtént. Mindenkinek elállt a lélegzete. A századparancsnokunk annyit mondott később, "ez tök részeg volt". Szerencsére nem történt semmi gond, a járművek és a vezetők kibírták, a nem mindennapi kirakodást.