[HUN] Védelempolitika

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

Crusader

Well-Known Member
2018. november 27.
756
2 041
93
Én személy szerint két osztály M109 ért odaadnám a teljes D-20 készletet, Migeket, Brdm eket lőszerestől mindenestől. Legalább lenne minden dandárunknak tüzérsége...
Amúgyis barátsàgtalanok lettünk. Egyébként ettől függetlenül én is tartok egy frusztrált feltuningolt ukrajnától a szomszédban.
 

Matróz Kommandó

Well-Known Member
2017. március 21.
1 102
3 816
113
Ezek a visszás helyzetek nagy részt a kormányzati stratégiának köszönhetőek:

1. Lélegeztetőgépek: tegyünk rá mindent álljunk bele vegyünk azonnal most sokat mindet még hatalmas repülőt is hozzá portyázni a miniszternek.
-Mennyi kell? Milyen kell?
-Talán egy se, csak ne alvássegitő kiegészítő készülék legyen...
Mindegy milyen vegyünk 15 ezret horror áron is!Az üzlet elsődleges a szakmaiság másodlago!
Aztán kiderült, hogy egy sem kell, csak szakember nincs és túlárazott volt átbasztak vele minket az eladók, de feltettünk rá mindent és az ország szemében a kormány mindent megtett áldozatot hozott kurvajó 2/3

2. Energiaválság: orosz földgáz, olaj erre is tegyünk fel mindent, álljunk bele. Tegyünk fel mindent az oroszokra és a nyersanyagra az üzlet elsődleges a szakmaiság másodlago , könnyű győzelem. Erre az orosz hadigépezet megakadt Bahmutnál, havi 1 métert halad előre (de nyerni fognak) a 480-as benzin visszanyalt, megbukott, már az élelmiszerárstop is cinkes, de ez miatt egy spirálba kerültünk mert itt lett a legnagyobb infláció, legszarabb a reál fizu legdrágább üzemanyag miközben az energiaárak lezuhantak. De az ország szemében a kormány mindent megtett áldozatot hozott olcsó lakossági energia kurvajó 2/3

3. Brüsszel: szükséges saját nemzeti gazdag holdudvar, gazdasági erő, forgassuk meg/át az EU forrásokat, ha nem engedik gyakoroljunk nyomást álljunk bele tegyünk fel mindent rá, vétózzunk mert az üzlet elsődleges a szakmaiság másodlagos. Aztán néppártból ki, uniós pénz politikai nyomásra késik baloldalt pumpálják pénzzel, támogatás politikai anyagi téren nincs, ázsiai hitel meg lett helyette. Az ország szemében a kormány harcolt brüsszelel gender ügyben is és mindent megtett áldozatot hozott végsőkig elment kurvajó 2/3

4. Haderőfejlesztés: álljunk bele, toljuk túl, vegyük meg... gyártósotral együtt minden legyen csúcs és modern 2026-ra mutogatni a gyakorlatokon. Legyen számos gyárunk az üzlet elsődleges a szakmaiság másodlagos. De ésszerűtlen tarthatatlan lett, csúsznak késnek infláció alapanyaghiány energiaárak egyhelyben topogás pár eszközzel. De lesz egy félig üres ultramodern gyár 1-2 ifv és azország szemében: "tankot gyártunk!"a kormány mindent megtett áldozatot hozott kurvajó 2/3

Mi ennek a lényege?: mindenkivel harcolnak és mindben van populáris/nemzeti érdek és hosszabb vagy kevesebb idő elteltével minden csatában őket kiáltják ki győztesnek ...saját maguk és nincs ellenfelük. A politika Don Quijote-i akik bár sokszor találkoznak a valósággal (szélmalom), de legyőzik az óriást és az ország mint Sancho Panza imádja, rajong érte és függ tőle.

Ez a stratégia egyébként nem rossz és a bevándorlással kapcsolatban pl. bejött és működik. Hosszú távon működik és fenntartható és szimbiózisban van a nemzettel. A politológusok is kezdik belátni, a győztes mellé kell beállni és itthon ez a győztes!
Ne igyál annyit :)
 
W

Wilson

Guest
Pedig vagy ez a társaság van, vagy az a társaság.
Mert amúgy ki lenne a honvédelmi miniszter? Novák Előd?



Amiért a kerítést sem?
Mert gyűlölnek minket?
Legalább próbáltuk volna meg a felesleges haditechnikát, lőszert, kanálgépet még mindig itt állomásozó szovjet alakulatot stb felajánlani az ukriknak , és ha esetleg visszautasították volna akkor jogosan mondhatnánk , hogy mi megtettünk mindent de a szemét imperialista nyugat visszautasította, de nem ez történt, szinte minden környező ország kormányának volt annyi esze, hogy az elfekvő régi sz..rjaikat lepasszolják az ukriknak és helyette használható haditechnikát vagy más ellentételezést kaptak. De a mi szittya öntudatú békegalamb lelkű kormányunk mereven elzárkózott ettől a lehetőségtől, a "legjobb az az egészben", hogy az oroszok pl így is feltették Magyarországot a barátságtalan országok listájára mivel a magyar kormány megszavazta a szankciókat...
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
Jaja tényleg a valóságtól teljesen elrugaszkodott, ez a kettős játék (amely a NATO-ban is zajlik), hiszen a fekete leves után legnagyobb infláció, legrosszabb reálbérek, legrosszabb üzemanyag árak (ezek politikamentes tények), az egyébként önsorsrontó unió által kireszesztett kormány, amely más országokban ilyenek után megbukna, még mindig profin gyakorolja a hatalmat, és, akik eddig a legkeményebben szidták rájöttek a sokadik 2/3-ad után, hogy vagy beállsz/megvesznek/behódolsz a győztes mellé (pl. politológusok, az egész Atv, index, újságírók) vagy nyomorogva tengődhetsz a sok apró párt és a már csak külföldről csordogáló pénzekből.

Szerintem a "nem szállítunk fegyvereket mert mi kimaradunk" de lecsúsztunk arról amit a csehek megszereztek és "a hadiipari gyár munkahely majd lesz", de még mindig késnek a beruházások, eszközök és emiatt vannak.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 099
15 677
113
Egyetlen apro kivétel. Mivel a többi ország átadta kohoszökevény orosz technikáját, azok, ha nem is csúcs, de még mindig minőségi fegyverzettel leszenk pótolva. Ezek részint amerikai feljanálások, részint a 17 ország (ha jól emlékszem) számára adott katonai segély - nem visszatéritendő pénzügy és katonai segély!!!. Másrészt pedig az EU fegyverkezési alapja, amelyhez azok jutnak hozzá, akik átadnak orosz fegyvert, és vesznek rajta EU fegyvert (vagy gyártanak magunknak, ez politikai manőverezés és alkuk, kompromisszumokkal lehet megoldani, de nekünk semmi esélyünk sincs rá a kisgömböc politikája miatt). Tehát ergo nekünk a nagyon kevés pénzünkből kell haderőfejlesztést végrehajtani, amig Európa többi része vissza nem téritendő segélyekből stb. is fejleszthet. Ami hozzá tragikomikus hogy MI fizetjük ennek az árának egy részét, mert a háborús alapba épúgy megszavazzuk a hitelt, fegyvergyártásra ukrajnának..

Magyarország nagyon helyesen tette, hogy sem a szíriai terroristák, se, a Magyarországgal szemben ellenséges ukrajnát nem támogatta semmilyen fegyverrel, még ellentételezés ellenében sem.
 

alter ego

Well-Known Member
2022. március 22.
546
1 537
93
ők se bennünk - ezért sokat tett az Orbán kormány.
Ennek ellenére nagyon is értékelnék, ha magyar kormány javítaná a kapocslatait az ukránokkal és távolabb lépne az oroszoktól.
Most, hogy az oroszok elkezdtek megorrolni ránk, ennek is eljöhet az ideje. A politika az politika. Elvek, értékek, szakmaiság, hosszú távú gondolkodás nincs benne, csak hatalom, helyezkedés, pillanatnyi érdekek és a választásokig hátra lévő x év.
 

alter ego

Well-Known Member
2022. március 22.
546
1 537
93
Vadait elküldik Brüsszelbe az EU-ba levezetni az eddigi munkája miatti fáradtságot.
ő nem lesz itt lófasz sem.
A honv. min. székért visszajönne, még a pokolból is. Aztán még az új leokat, phzkat, lynxeket és a griffeket is odaadná az ukriknak, ellentételezés nélkül. Utána meg egy 2ezer fős, moduláris, könnyűszerkezetes víztisztító hadsereget építene, aminek a fő tűzerejét elektromos dacia springek adnák, amiben 4 honvéd menne az arcvonalba. Egy parancsnok, egy sofőr és akksi töltésért felelős katona, egy felderítő - neki lenne egy távcsöve és egy tüzér - Glock maroklőfegyverrel felszerelve. Ennyi lenne a vadai-féle Honvédség. A Jó Isten irgalmazzon és mentsen meg minket tőle! Jó helyen lesz ő Brüsszelben, tárgyaljon, interpelláljon, szavazzon, járjon étterembe meg partykra, éljen boldogan, csak a Honvédelmi Minisztériumnak még a parkolójába se engedjék be soha.
 
W

Wilson

Guest
ja te azthiszed azért kapták ezen országok a teknikát mert ukrajnának ajánlották.
ne agodj hamarosan nekünk is ajánlani fogják... meg úgy bárkinek...

A Svájci a Spanyol leok árát pl tudjuk. állapotokkal is tisztában vagyunk. a németeknek pl nincsen.
a 72 es modernizálás korszerűsítésesgetés csomahjának is tisztába vagyunk az árakkal.
leo alapu műszaki eszközök ára megvan.

az a4 esekből kiszerelt hőkamerával és tűzvezető elemekkel pl a 72 es képességei nagyot növekednek (tudom szar gépek de számtalan orosz ukrán harckocsizó alol lőtek már ki 72 est és most is abba ül van amelyik 3. ba...
tehát annyira nem instant halál. ha megkapná azt a kiegészítőpáncélzatot mint a lynx (meg némi lynx szenzort) nem lennének ezek olyan rossz hátországvédelmi eszközök. (tartalék) szigorúan egységek alá bevonva (lövész /tartalékos tartalékos lövész ezredek hez.)

105 mm es tüzérség esetleg néhány vontatott 155 ös kiképzésre tábori tüzérséghez. ide jöhet M109 mint vetélytárs.

használt cuccból szerintem más minket nemigen érdekel

és PZH 2000 amiből mint tudjuk van még a németnek pár tucat régebbi variánsból amit nem terveznek modernizálni (BW) eladók.

kb ez ami érdekel minket.

ebből teljesen ingyenbe a 105 mm tarack (még lőszergyártást is kaphatunk) és 155 mm vontatott jöhet szóba. és teherautó logisztikai műszaki gépek (utász hidász eszközök).

másra szükségünk ingyen igazából nincsen.


a többiért meg tudunk fizetni egy keveset.

Hogy a légierőnek szüksége lenne e valami használtra azt én nemtudom. a 29 eseinket a szlovákok és a csehek is megvennék. (de afrikából is akadna rájuk vevő és lenygyelországból is.)

----

Török új eszközökkel közép hosszútávon jobban járunk mint a roncstelepekkel...
Először is örülök, hogy újra aktív vagy a fórumon másodszor az ukrik már tavaly tavasszal megkeresték egy pontos listával azokat az országokat akik olyan haditechnikával, lőszerrel stb rendelkeztek amelyeket az ukri haderő fel tud használni így a magyar kormány is megkapta ezt a listát de ugye a mi kormányunk a béke hófehér galambjaként elzárkózott attól , hogy közvetve vagy közvetlenül bármilyen fegyvert adjon az ukriknak pedig már akkor is volt arra a lehetőség, hogy az ukriknak felajánlott hadianyagért haditechnikáért ellentételezést kapjuk , ha csak a te listádat nézem akkor is sokan jobban jártunk volna és mint írtam az oroszoknál ugyanúgy felkerültünk a barátságtalan országok listájára mint azok akik éltek a lehetőséggel és ellentételezés fejében átadták Ukrajának a régi vackaikat sőt ugyanúgy kapják az olajat és a földgázt a nukleáris fűtőanyagot az oroszoktól mint mi.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 137
10 465
113
A honv. min. székért visszajönne, még a pokolból is. Aztán még az új leokat, phzkat, lynxeket és a griffeket is odaadná az ukriknak, ellentételezés nélkül. Utána meg egy 2ezer fős, moduláris, könnyűszerkezetes víztisztító hadsereget építene, aminek a fő tűzerejét elektromos dacia springek adnák, amiben 4 honvéd menne az arcvonalba. Egy parancsnok, egy sofőr és akksi töltésért felelős katona, egy felderítő - neki lenne egy távcsöve és egy tüzér - Glock maroklőfegyverrel felszerelve. Ennyi lenne a vadai-féle Honvédség. A Jó Isten irgalmazzon és mentsen meg minket tőle! Jó helyen lesz ő Brüsszelben, tárgyaljon, interpelláljon, szavazzon, járjon étterembe meg partykra, éljen boldogan, csak a Honvédelmi Minisztériumnak még a parkolójába se engedjék be soha.
Jó, azért tulporogni nem kell ezt.
Nyilván arra lifeg amerre a szél fújja, de most a szél a haderő fejlesztés lesz 10 évig az eu-ban, o is azt tenné.
 

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 468
1 872
113
Először is örülök, hogy újra aktív vagy a fórumon másodszor az ukrik már tavaly tavasszal megkeresték egy pontos listával azokat az országokat akik olyan haditechnikával, lőszerrel stb rendelkeztek amelyeket az ukri haderő fel tud használni így a magyar kormány is megkapta ezt a listát de ugye a mi kormányunk a béke hófehér galambjaként elzárkózott attól , hogy közvetve vagy közvetlenül bármilyen fegyvert adjon az ukriknak pedig már akkor is volt arra a lehetőség, hogy az ukriknak felajánlott hadianyagért haditechnikáért ellentételezést kapjuk , ha csak a te listádat nézem akkor is sokan jobban jártunk volna és mint írtam az oroszoknál ugyanúgy felkerültünk a barátságtalan országok listájára mint azok akik éltek a lehetőséggel és ellentételezés fejében átadták Ukrajának a régi vackaikat sőt ugyanúgy kapják az olajat és a földgázt a nukleáris fűtőanyagot az oroszoktól mint mi.
Hát azért oroszéknál mondják, hogy annyira nem haragszanak ránk, csak technikailag ők sem tehetnek másképp, mint ahogy mi sem.
A másik meg, hogy az ellenséget nem fegyverezzük fel, és pont. Az ukránok számtalanszor bizonyították, hogy miként gondolnak ránk, 9 éve rémálommá teszik az ottani magyarság életét, és ha nem direkt csinálnák, számtalan lehetőségük lett volna korrigálni, de láttuk, hogy még most is az a legnagyobb gondjuk, hogy Turul szobrokat bontogassanak el. Hát köszi szépen, követelni azt tudnak, esküszöm, ezek tényleg elhiszik magukról, hogy valami szent célért harcolnak 9 éve - amerikai dollárokért, de inkább feladják EU-s/NATO-s elképzeléseiket, minthogy visszaadják a kárpátaljai magyarok elvett jogait. A kormány nagyon helyesen teszi, hogy következetesen blokkol ezért mindent az ukránoknak. Nyilván én is örülnék annak, ha a szovjet hulladékok helyett valami modern(ebb) NATO eszközöket kapnánk, akár a szlovákok, de nem olyan áron, hogy azokkal magyarokat terrorizáljanak, adott esetben ellátogassanak velük egy két órás kiruccanásra a Balatonhoz.
 

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 877
4 707
113
A honv. min. székért visszajönne, még a pokolból is. Aztán még az új leokat, phzkat, lynxeket és a griffeket is odaadná az ukriknak, ellentételezés nélkül. Utána meg egy 2ezer fős, moduláris, könnyűszerkezetes víztisztító hadsereget építene, aminek a fő tűzerejét elektromos dacia springek adnák, amiben 4 honvéd menne az arcvonalba. Egy parancsnok, egy sofőr és akksi töltésért felelős katona, egy felderítő - neki lenne egy távcsöve és egy tüzér - Glock maroklőfegyverrel felszerelve. Ennyi lenne a vadai-féle Honvédség. A Jó Isten irgalmazzon és mentsen meg minket tőle! Jó helyen lesz ő Brüsszelben, tárgyaljon, interpelláljon, szavazzon, járjon étterembe meg partykra, éljen boldogan, csak a Honvédelmi Minisztériumnak még a parkolójába se engedjék be soha.
Isten mentsen meg minket Vadaitól.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 041
18 722
113
He? :eek:

Amugy hany dandaruk maradt meg realisan(ha osszekaparjuk a nepet a kulonbozo megtepazott dandarokbol)?

Jajj, bele ne menjünk ebbe a topicba ebbe. Mit tudom én mennyi, lényeg hogy még bő a létszámuk, de harckocsijuk kevés. Meg a többi nehézfegyverük is. Na ezért nem tudnak támadni. Példának szántam, hogy miért nem opció, csak ATGM, drón, meg hasonló fegyverekkel felszerelni a haderőt. Mert itt többen szerintem ennek a bűvöletében vannak.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 755
15 687
113
He? :eek:

Amugy hany dandaruk maradt meg realisan(ha osszekaparjuk a nepet a kulonbozo megtepazott dandarokbol)?
Pont ma kerültek ki erről állítólagos NATO doksik/térképek, az ukrán topikba is be voltak téve. Ezek szerint az ukránoknak most van 71 dandárjuk + tüzér egységek, az oroszoknak pedig tartalékostul 474 zászlóaljuk van Ukrajnában.
q5yUaqI.jpeg
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
Olyan Turán programnak tünik. Semmink sincs hozzá.. Ja majd a volt orosz kézben lévő vasmű adja a páncélt Dunaújvárosból.. Diósgyőrben készítik az ágyúcsövet.. (ja ujabb összeszerelő üzem).. Először az ukárnoknak megy a KF-51 és majd itt gyártjuk, a dagi békegalamb meg repked majd a gyár felett, és koktodácsolja, hogy ukránonak nem adjuk, nem adjuk, de aláírja majd a szankciókat :)
Jó reggelt..
Csúsztatás...belpolosan...kb. a 25 évvel ezelőtti Hocipő meg Élet és Irodalom utolsó előtti oldalán a karikatúrákat olvasgatóknak és a még 2006-os Atv-s újsagíró klubb OV fóbiasainak a saját fétiseiket kibeszélő 12 nézővel rendelkező műsor szintjén.
Dunaújváros orosz és ukrán tulajdonosa. Miért pont onnan lenne a páncél? Az jó lenne, ha adna a magyarokat állandóan terrorizáló megszállással fenyegető a népünket "kutyának" (!) (így beszélnek rólunk már évek óta) nevező ukrajnának? Vagy azt szeretnéd ha semmilyen szankciót nem írnánk alá?
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 955
8 418
113
Csúsztatás...belpolosan...kb. a 25 évvel ezelőtti Hocipő meg Élet és Irodalom utolsó előtti oldalán a karikatúrákat olvasgatóknak vagy a még 2006-os Atv-s újsagíró klubb OV fóbiasainak a saját fétiseiket kibeszélő 12 nézővel rendelkező műsor szintjén.
Dunaújváros orosz-ukrán tulajdonosa. Miért onnan lenne a páncél? Jó lenne ha adna a magyarokat állandoan terrorizáló megszállással fenyegető a népünket "kutyámak" nevező ukrajnának? Vagy azt szeretnéd ha semmilyen szankciót nem írnánk alá?
Ezt politikai humornak definiálnám.
 
Status
Not open for further replies.