Csodálatos.Azoknak, akik realitást látnak a NATO-ból való kilépésünkre, két dolgot ajánlanék a figyelmükbe:
1.: A Magyarországon működő 3 db fix telepítésű RADAR (Medina, Békéscsaba, Bánkút) a nyolc legmodernebb európai NATO radarok közül van, létfontosságú része a NATO légtér ellenőrzésének és NEM a mi tulajdonunkban van, hanem teljesen NATO tulajdon:
Mivel a NATO-nak ezek fontosak, egy esetleg NATO-ból való kilépést hagynának? Minimum kizárnának minket ezekből a radarokból, de szerintem ennél többet is lépnének.
2. 2019-ben írtuk alá az USA-val a kétoldalú katonai megállapodást, ami:
- 10 évig érvényes, addig nem lehet felmondani.
- 10 év után felmondható, de akkor is még 1 évig érvényben marad.
- Ha 10 év után nem mondják fel, akkor automatikusan megújúl.
- Olyan apróságok vannak benne, mint pl.: amerikai katonák mozoghatnak Magyarország területén éles fegyverrel és lőszerrel.
"E Megállapodás egy kezdeti tíz (10) éves időtartamra jön létre. A Megállapodás e kezdeti időtartamot követően is hatályban marad, azonban bármelyik fél felmondhatja egy (1) éves határidővel diplomáciai csatornákon a másik félhez eljuttatott írásbeli jegyzék útján."2019. évi LI. törvény - Nemzeti Jogszabálytár
2019. évi LI. törvény a Magyarország Kormánya és az Amerikai Egyesült Államok Kormánya közötti, a védelmi együttműködésről szóló megállapodás kihirdetésérőlnjt.hu
Értem én, hogy jelenleg a józan ész ellen való, hogy kilépjünk a NATO-ból, de pont ezek az alávetettséget jelentő elköteleződések mutatják meg, hogy mennyire is vagyunk szabadok.