1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Hyunmoo

Diskurzus a(z) 'Ballisztikus és taktikai nukleáris, biológiai és v' témában - AIM-120 által indítva @ 2013. január 9..

 1. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  Mack ezen a linken igen. máshol meg új rakétaként említik :D

  drone a rakétára hivatkozott, azért írtam arról. A jármű amúgy Wanshan WS 51200-as és kínai (mi más lenne ? :D )
   
 2. Sharky

  Sharky New Member

  DK együttműködő, ÉK nem együttműködő.

  DK nem fenyegeti megszállással északot, ÉK fenyegeti délt.

  DK nem fejleszt atomfegyvert, ÉK fejleszt atomfegyvert.

  DK nem fejleszt ballisztikus rakétát, ÉK fejleszt ballisztikus rakétát.

  Nos, ennek fele is sok, hogy a szememben DK a jó fiú, ÉK a rossz fió benyomását keltse.
   
 3. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  @Sharky ezt inkább nem ismétlem el más államokat behelyettesítve :D
   
 4. dudi

  dudi Well-Known Member

  Háborúban áll a két Korea egymással!!!Ebből induljunk ki ne abból,hogy béke meg nyugalom.

  Ettől még ÉK egy diktatúra amire nem nagyon van szükség a Földön.
   
 5. joker

  joker Well-Known Member

  waggon

  Ezek lehet ha diktátorok, de annyira nem hülyék, hogy tőlük 20 km-re átlőjjenek atommal. És főleg nem fejlesztenének neki ICMB-et, mert felesleges. Ez olyan, mintha valaki meg akar ölni egy másik személyt, aki 1 méterre áll tőle, akkor kellhet neki egy kés, esetleg egy Glock, de nincs szüksége egy Barret M95-re és kurvára nincs szüksége egy RPG-re. Ha atomot fejlesztenek, és ha ICBM-et fejlesztenek, akkoris ez a fegyverkezési irány nem arra mutat, hogy DK-t akarnák vele megtámadni, hanem elrettentésre kell nekik, mint a világ józanabbik felének.

  "...plusz DK ellentétben, ami a rakétájába csak tnt-t tud tenni, ezek atomot is..." - az ÉK-i atom egyelőre nem működik, ha működik akkor le kell kicsinyíteni, hogy ne legyen akkora, mint egy busz, ezután megbízhatóra kell építeni, hogy ne 40 mérnök kelljen a beüzemléséhez 3 héten keresztül, ha ez is megvan, akkor rakéára tehetőnek át kell építeni és ha ez is megvan akkor már csak rakéta nincs, amire rátenni. És ha minden meglenne, és működne és a rakéta ki tudna cselezni minden rakétapajzsot, akkoris nyugodj meg, hogy ezredrendű célpont lenne Magyarország legrosszabb esetben is.

  Sharky

  Ezt mosta akarod, hogy egy az egyben átírjam Iránra és Izraelre? Tökéletesen találna.

   

  dudi

  "Ettől még ÉK egy diktatúra amire nem nagyon van szükség a Földön." - ez nem épp igaz, az arab országokban a nagy demokratizálódás közepette szétlőtték egymást, káosz lett és nyomor. Ha olyan a kultúra, akkor egy racionálisabb és nem a mészárlásai miatt híres diktátor jobbat tehet az országnak, mint a demokrácia, amit nem ismernek, nem értenek és nem igényelnek. És egy kérdés: ha 10x jobban élnél, és mindenki az országban ugyancsak 10x jobban élne, akkor lesz@rnád-e, hogy 4 évente nincs egy "választás" rossz, rosszabb, mégrosszabb, röhelyes és elmebeteg között?
   
 6. dudi

  dudi Well-Known Member

  joker

  Észak-Koreában éheznek az emberek(sok egyéb más hiányosság mellett pl egészségügy ) a diktatúra miatt.Az nem egy olyan "jó"diktatúra mint ami Kínában van!
   
 7. joker

  joker Well-Known Member

  Kínában is van éhezés, csak ott nem tűnik fel ha éhenhal pár millió (túl sokan vannak, még ők sem tudják mennyien). De ugyanígy Magyarországon is élnek sokan létminimum alatt, éheznek és vannak hiányosságok is jócskán. Én nem mondtam, hogy ÉK jó hely, de hogy mennyire szar azt nem tudja senki olyan, aki érzelmek nélkül, pártatlanul csak a tényeket elmondaná. Viszont az ÉK-i közbíztonságot szerintem sok ország lakosai megirigyelnék. Nem hiszem, hogy az phenjani nyóckerben szürkületben megkéselnének és kirabolnának :)

  UI.: nem csak a diktatúra miatt éheznek, hanem az embargók, szankciók és egyéb cseszegetések miatt is.
   
 8. dudi

  dudi Well-Known Member

  joker

  Arányok!Kínában nem a teljes lakosság éhezik vagy él teljes nyomorban!
   
 9. joker

  joker Well-Known Member

  ÉK-ban sem mindenki éhezik, nézd meg az éles elméjűt, a szeretett vezér utódját, úgy néz ki, mint aki éhezik? Ha ÉK megnyilna a világ fele - diktatúra ide vagy oda - és nem szopatná őket Kínán kívül az egész vlág, akkor ők is meg tudnák oldani az éhezés problémáját, aztán meg a többit is sorra.
   
 10. Fade

  Fade Well-Known Member

  Nem értem mi ez a nagy fennakadás ROKnak régóta vannak nagy mennyiségben balisztikus és cirkálórakétái, a két testvérállam között hivatalosan is háború van, DPRK felől rendszeresen jönnek a szép gesztusok szóban és cselekedetben (tessék a tüzérségi csapás, torpedozásra gondolni.) nagyon nem kell ezen meglepődni.

  A DPRK atomfegyver kérdésében megemlíteném, hogy ha a paki/Indiai analogiát vesszük azt jelenti, hogy még nem rendelkeznek bevethető atomfegyverrel. Nem hinném ügyesebbek lennének főleg, hogy az eddigi egy kisérletük ugye félsiker volt.

  Ha pedig lesz és ROK fenyegetve érzi magát ~100%, hogy uugy atomfegyverre fog szert tenni. Ebben a pillanatban az van, hogy megint nem történik semmi, de ez ROKot ~abszolute nem zavarja.

  És kis adalék. US az elmúlt 22évben 1.5b$nyi lelmiszersegélyt nyújtott DPRKnak ennek jórészét pont a DPRK legnehezebb éveiben, amikor ezen segélyek mellett is 100-200.000en haltak éhen.

  A másik fő élelmiszersegélyezője a DPRKnak pedig ki nem találnátok melyik állam. Bingó ROK.

  Cserébe DPRK néha intéz egy egy tüzérségi támadást ROK ellen meg torpedózik egyet. Hogy az atomfegyverkezésről ne szóljak, igen az kell ezen gazok ellen akik küldik a kajasegélyt. :)
   
 11. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  2 kísérleti robbantásuk volt amiből az első biztosan befulladt, a második kérdéses.

  A tüzérségi támadások meg lövöldözések oda vissza mennek. A torpedózás dolog meg finoman szólva is kétséges, nem véletlenül van azóta nagy kuss a kérdésben.

  Nekem az is meggyőződésem hogy valójában a komolyabb szereplőknek pontosan megfelelő a jelenlegi helyzet (persze az észak koreai lakosság kivételével)
   
 12. waggon

  waggon New Member

  Hááááát....nem kell, hogy robbanjon is az az atom, elég pár kilónyi Szöul közepébe koszos bombaként és milliók halnak meg. Tokio-ban ugyanígy.

  A racionalitást meg ne keresd egy olyan országban, ahol a vezetés miatt éheznek az emberek, mert még a nemzetközi segélyek is csak a hadseregnek jutnak. Ahol megvernek ha csak felveszel a  földről egy lufin átszórt déli röplapot. Ahol az emberek a falhoz lapulnak, ha jön egy kövér ember az utcán, mert az csak párttisztviselő lehet és ahol a nép valóban elhiszi, hogy amerika a sátán és a fehér ember meg akarja enni őket reggelire (komolyan, ÉK-ba látogató amcsi orvos és magyar(!) újságíró írta le, hogy az egy dolog, hogy semmit nem tudnak a világról, de tényleg féltek tőlük csak azért, mert ők fehérek és hálálkodtak a kedves vezetőnek, hogy nem hagyja őket táborba zárni a nyugatiak által)

  Szerinted ebben hol a racionalitás? Iránra meg Izraelre legalább ráfogható a sovinizmus és militarizmus (bár vannak jogos sérelmek mindkét oldalon, ezt sem vitathatja el senki.) ÉK viszont őrült, kiszámíthatatlan és nincsenek sérelmei, hiszen sosem bántotta őket tulajdonképpen senki, mégis az az állam megalakulása óta agresszor és provokálja a szomszédait, főleg délt.
  Az elrettentésről meg annyit, hogy az még az USA és a SZU között is úgy működött, hogy néha megkergettek pár U2-t meg orosz kémet és pont. Az ÉK-i elrettentés már elsüllyesztett egy déli rombolót, leágyúzott egy déli szigetet és rendszeresen áteregetnek pár sorozatot a határőrök. Ha hadban állnánk mondjuk Szerbiával és ők ezt rendeznék, akkor is ilyen pacifista lennél?:)

  Egy ilyen országot tartsanak csak szájkosárral az "imperialisták" DK meg fegyverkezzen egészségére, ha abban látja a biztonsága szavatolását!

   

   
   
 13. waggon

  waggon New Member

  Na igen, az is tény, hogy itt a Kárpát-medencében nekünk tulajdonképpen tök mindegy mi zajlik Koreában, de azt a pár milliónyi szerencsétlen északit sajnálom, akik egy ilyen agymosó rendszerben tengődnek.


  Amúgy meg az ÉK vezetése köcsög! Az országnak van 1(!) holnapja és minden azon intézhető. Lehet vásárolni északi termékeket, utazást szervezni, stb. Két éve Kim Jong Il születésnapján írtam nekik egy üdvözlő levelet és azóta sem válaszoltak. Kulturálatlan bagázs:D
   
 14. chimera

  chimera New Member

  Az itt kommentelők komoly része katona  vagy volt katona vagy valamilyen módon elkötelezett a katonaság mellett! A katonák és a stratégák egy ÉK-i ballisztikus rakétában mindíg is egy támadó fegyver esélyét és képességét fogja látni! Ezt kell látniuk ez a dolguk és a kötelességük azért hogy felkészülhessenek a legrosszabbra is! Miért van az hogy senki sem hörrent fel arra amikor Japán űrprogramba kezdett? Mert Japán egy kultúrnemzet de senki sem véli hogy az oroszokkal (és másokkal) való területi vitájuk miatt hipp-hopp az ürprogramhoz használt ballisztikus rakétáikat bármilyen fejrésszel bevetnék bárki ellen! Pénzük is lehetne rá,komoly nukleáris potenciáljuk is van mégse gondolja senki hogy erre utaznának! Hetek alatt összehozhatnának akár biológiai akár vegyi töltetet is ,ehhez is mindenük megvan!

  ÉK-val szemben ezek teljesen megalapozott félelmek senki sem vitatja. A félelmek miatt készülnek fel a katonák egy kiszámíthatatlan és öntörvényű rezsim elleni védekezésre.

  Japán nevét egyszerűen be lehet helyettesíteni Dk nevével ott is minden adott lehetne egy ABV fegyverkezéshez mégse teszik,csak önvédelemben gondolkodnak!
   
 15. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  @waggon : "Hááááát….nem kell, hogy robbanjon is az az atom, elég pár kilónyi Szöul közepébe koszos bombaként és milliók halnak meg. Tokio-ban ugyanígy."

  Ez azért elég komoly túlzás...

  A Cshonan elsüllyesztése is felvet néhány kérdést nyugati oldalon is, mint azt már említettem.

  http://www.globalresearch.ca/the-cheonan-incident-pretext-for-threatening-north-korea/22274

   
   
 16. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  <a title="joker profiljának megtekintése" href="../../../../kerekasztal/tagok/joker/">joker</a>

  "Nem vagyok DK ellen, sőt, nagyon szeretem az ott gyártott elektrónikai termékeket, de a kettős mércét utálom."

  Majd egyszer megérint a Hallyu és nem az elektronikai kütyüket fogod leginkább sajnálni. :)
   
 17. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  @chimera DK annyira fegyverkezik amennyire a gazdái engedik. Japán speciális eset de azért tévhitekben ne ringasd magad. A hadiiparukat életben tartják és ha a helyzet úgy hozza akár atomtöltetet is összeütnének rövid idő alatt erre akár mérget is vehetsz.
   
 18. chimera

  chimera New Member

  duckdodgers  tudom pont ezt mondtam hogy képesek rá ! De azt is mondtam hogy nem tervezik ezt tenni pedig megtehetnék mert a dolgok logikája ezt kívánná ha a szomszédodnak légpuskája van neked is legyen,vagy ha lopakodója van akkor te is szerezz be ilyet mert ha nem teszed hátrányba kerülsz ami a vesztedet okozhatja.....
   
 19. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  Az EK rendszer kiszamithatlanul veszelyes. Ugyan a legfelsobb szint az a sajat kenyelmevel uralmaval van elfoglalva de az alattuk levok mind mind fanatizalva vannak  DK ellen es az USA ellen.  A rendszerbe kodolva van az onmagat onallositott katonai vezeto akcioja hogy megmutassa a vezernek hogy o milyen jo katona vagy egyszeruen csak engedve a folyamatos demonizalasnak az ellensegnek menjen. A kerdes csak az mivel ?

  Pisztolyal geppuskaval aguval tankal repulovel tengoval ( Chonan ) vagy eppen ballisztikus raketaval tette teszi tenni fogja.

   

  Eppen ezert nem lehet megengedni hogy olyan jatekszeruk legyen amivel tomegeket kepesek elpusztitani.

   

   

   
   
 20. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  Kuruc! Azért azt Te sem gondolod komolyan hogy egy ÉK tábornok csak úgy elrendel egy csapást. Persze senki sem veszi észre és nem kér visszaigazolást stb... Mert ez csak úgy megy.  Arról nem beszélve hogy ha már népbutításról van szó , hát az USA sem megy a szomszédba... És addig amíg egyesek komoly hasznot húznak az ÉK-i nyomorból, addig ne is várj csodát az ügyben. És nem, nem a Szent Családra gondolok hanem pl azokra a multicégekre akik az Észak koreai csaptelepeket és egyéb cuccokat árulják ;)
   

Ezen oldal megosztása