Nekem út tűnik a képből, mintha minden célra 2 rakéta menne.
Mivel a számított találkozási pont felé repülnek, így a később indított némileg más pályán repül.
Jah, látom, nem fogalmaztam tű pontosan az első hsz-emben

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nekem út tűnik a képből, mintha minden célra 2 rakéta menne.
Mivel a számított találkozási pont felé repülnek, így a később indított némileg más pályán repül.
Milyen képen?Megy a karate a Hezbollah és Izrael között, tömeges rakétázás megy, szerintem azt látni a képen, hogy az összes Iron Dome rakétát elengedték, mâs más célra
Beverték az arabok a Vaskipát?
Eljöhet az az idő, amikor gazdaságosabb lesz lerombolni Gázát, mint lelövöldözni a rakétákat...Szerintem az a fontosabb kérdés,hogy meddig tudja üzemeltetni izrael.A HAMASZ marha sokáig tudja lövöldözni tömegesen a max 1000 dolláros rakétáit pláne a pár dolláros aknavető gránátokat,viszont az Iron dome rakétái agyon drágák.
Milyen képen?
Elég beszédes kép, bár nem értem milyen logika alapján indit rakétát a rendszer az egyik irányba, majd félúton átvezet egy homlokegyenest másikba...
Valaki megszakérthetné az idevágó topikban a kedvemért @Hpasp @molnibalage mert kiváncsi vagyok rá...![]()
Big LIKE, erre nem is gondoltam,...inkább nekem elsőre úgy tűnt, egyszerre olyan sűrű volt az inditás, hogy a rendszer gyakorlatilag helyet csinált a sok elengedett szivarnak.A cél röppályája és ezáltal a számított találkozási pont megváltozott.
Tipikusan okozhatja az hogy a sufniban összeheftölt rakéta nem tökéletes ballisztikus pályán halad, hanem a zuhanó szakaszban (instabilitása miatt) elkezd billegni, ezáltal lefékeződik. Ekkor a számított találkozási pont jelentősen módosulhat, az elfogási pont az üteg mögül, az elé helyeződhet.
![]()
Ha részletesen megnézed a képet, akkor az látszik hogy szinte az összes rakéta a kép jobbszéle felé módosította a röppályáját. (alighanem arról jöttek a kasszamok)
Egy gyenge vázlat:
![]()
Az elfogó rakéta indításakor a cél a zöld pályán halad, de amikor zuhanni kezd, destabilizációja miatt lefékeződik a kék pályára, így a már úton lévő elfogó fordulhat az új számított találkozási pont felé.
A 400/100? Talán mert sanszosan kb. ennyi rakéta tűzkész.Nem túl jó arány.
https://kuruc.info/r/4/191982/
A nagy szó az, hogy képes erre egyáltalán.A cél röppályája és ezáltal a számított találkozási pont megváltozott.
Tipikusan okozhatja az hogy a sufniban összeheftölt rakéta nem tökéletes ballisztikus pályán halad, hanem a zuhanó szakaszban (instabilitása miatt) elkezd billegni, ezáltal lefékeződik. Ekkor a számított találkozási pont jelentősen módosulhat, az elfogási pont az üteg mögül, az elé helyeződhet.
![]()
Ha részletesen megnézed a képet, akkor az látszik hogy szinte az összes rakéta a kép jobbszéle felé módosította a röppályáját. (alighanem arról jöttek a kasszamok)
Egy gyenge vázlat:
![]()
Az elfogó rakéta indításakor a cél a zöld pályán halad, de amikor zuhanni kezd, destabilizációja miatt lefékeződik a kék pályára, így a már úton lévő elfogó fordulhat az új számított találkozási pont felé.
Ki mondta, hogy volt második salvo...?Egy ilyen rendszer úgy kéne működjön, hogy az ellen indítja az első salvot, a rendszer elfogja, MIKÖZBEN a radargépek, műholdak, stb. a pályák alapján leadják a koordinátákat a légierőnek meg a tüzérésgnek, így második salvo indítása helyett azok már az életükért futnak...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..