Járványok, fertőzések (humán)

Búzát ősszel vetjük. A tavaszi árpa már rég kikelt (áprilisi árpa maradjon a zsákban).

Ilyenkor a napraforgó, kukorica, majd hamarosan a szója vetése történik a jelentősebbek közül.

Köszi a javítást. Én úgy emlékeztem, hogy az árpát áprilisban vetik, de nem ez a szakmám, búzából meg annyit tudok, hogy van tavaszi is, nem csak őszi, de hogy menbyire jelentős, azt nem tudom
Te agrár területen dolgozol?

• Tetszik
Reactions: Lelkeslaikus
Jogi részletek:
..
https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/d0b456e9deb4d63dd190e28d61631f52f6c02438/megtekintes
95/2020. (IV. 9.) Korm. rendelet a kijárási korlátozás meghosszabbításáról
..
"3. § 2020. április 10. 00.00 órától 2020. április 13. 24.00 óráig terjedő időtartamra a települési – a fővárosi önkormányzat
által közvetlenül igazgatott terület esetében a fővárosi, egyéb fővárosi terület esetében a kerületi – önkormányzat
rendelettel a település, illetve a fővárosi kerület vonatkozásában a kijárás korlátozására a Rendeletben foglaltaktól
szigorúbb szabályokat állapíthat meg. Az önkormányzati rendeletet a helyben szokásos módon történő kihirdetés
mellett olyan formában is közzé kell tenni, amely biztosítja, hogy a lakosság lehető legszélesebb köre értesüljön
a rendelet tartalmáról."

..
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

92933670_2835312553170679_4609671124714782720_n.jpg

New York, New York ...
https://www.origo.hu/nagyvilag/20200409-new-yorkban-egyre-tobb-a-fertozott.html
"Közben a vírus már annyira elterjedt az államban, hogy ha az Egyesült Államok szövetségi államait önálló országoknak tekintenénk, a 19 millió lakosú New York lenne a világ legfertőzöttebb országa, megelőzve a 47 milliós Spanyolországot, a 60 milliós Olaszországot, a 67 milliós Franciaországot és a 83 milliós Németországot. A New Yorkkal nagyjából azonos méretű (sőt, kicsit nagyobb), republikánus vezetésű Floridában tizedannyi fertőzött van, mint New Yorkban. A városban drámai a helyzet: sajtóinformációk szerint egyes New York-i kórházakban az ápolóknak akkor is kell dolgozniuk, ha pozitív lett a tesztjük, de (még) nem mutatnak tüneteket. Azaz, a koronavírusos ápolókat is munkára kötelezik. Védőruha hiányában pedig szemetes zacskókat húznak magukra. A halálos áldozatokat ideiglenes tömegsírokba temetik."

Mik voltak felirva fekete filccel a tablora, csak az alsot a lazmerot tudtam elolvasni. Szijjarto eszmeletlen jol nyomja, komoly munkatempoja van, jol birja a terhelest, rugalmas, gyors, jo kapcsolatokat letesit sokfele. Most gondolj bele ha nem o lenne a kulugyminiszter... hanem mondjuk a Goncz Kinga... pafff....

Köszi a javítást. Én úgy emlékeztem, hogy az árpát áprilisban vetik, de nem ez a szakmám, búzából meg annyit tudok, hogy van tavaszi is, nem csak őszi, de hogy menbyire jelentős, azt nem tudom
Te agrár területen dolgozol?

Van tavaszi búza is, de nálunk nincs jelentősége. Északabbra ezt termesztik, az ottani klímát az bírja jobban.

Igen, agrármérnök vagyok.

"elkurvult kedvencem" (index.hu) ismét "megcsillant":

index.hu : "...Tizenöt magyar közgazdász közös nyilatkozatban reagált a kormány válságkezelési csomagjára. ..."

( https://index.hu/gazdasag/2020/04/1...erti_vagy_nem_vallja_be_a_valsag_sulyossagat/ )

Aki ilyen körökben mozog, annak kb. 10 perc találni 15 embert szinte bármilyen nyilatkozathoz. :(

OFF
..ráadásul erről az Erdély elszakadását/szakítását indokló román álláspont jut eszembe: ",,, százezer ember közfelkiáltással megszavazta..."

Ez alapján szerintem holnap vissza lehetne csatolni Erdélyt, mondjuk 150e szavazattal.
ON

Kb. így működik a "hír-gyár"...

Barbados után az USA lenyúlta a Kajmán-szigetek lélegeztetőit és maszkjait is.

Törökország 30 legnagyobb városában kijárási tilalom éjféltől.
Előtte 1 órával: bevásárlási roham.

• Tetszik
Reactions: Leonidas