Jaj azt nem mondtam, hogy gyakorlott fertőzés túlélő vagyok. Tegye fel a kezét, ki már volt több hetes fertőző karanténban súlyos életveszélyes fertőzéssel ?
már 40 éve heteket töltöttem olyan súlyos mortalítású fertőző betegséggel karanténban, hogy kis túlzással a szomszéd városokat is leoltották, ha volt tünet, ah nem volt, mindenkit. Fogalmuk sem volt, honnét kaptam. Nekem sem. Egy egész egyetemet képeztek ki rajtam amikor már gyógyultam és nem voltam fertőző, de még minden fizikai jele jól dokumentálható volt rajtam. Olyan voltam, mint mint egy újraélesztő tanfolyam próba babája, akin mindenki végig megy.
De én jól bírtam, nem okozott megerőltetést, örültem a medikusoknak, legalább lehet beszélgetni meg hülyéskedni. Apám is túlélő volt, az tífuszt szedett össze valahonnan, az sem derült ki soha, hogy hogyan jött. De nekem sem ez az egyetlen súlyos fertőzésem volt, voltak másikak is, pld. ami szívizom gyulladást okozott. Apám kollégájának a fia 2 nap alatt belehalt. Én lábon mentem az orvoshoz, mindjárt a nagyapám szívgyógyászához. Azonnal el akart viteti kórházba...
Én megdumáltam még arra is, hogy elengedjen haza, és el is mentem. Mi ilyen túlélők vagyunk. A fiam folytatta a hagyományt, a segítségével valószínűleg az egyik legalattomosabb a fejlett világban (tőlünk nyugatra is !!!, svájcban, németországban, stb.) minden évben a 0-5 korosztályban sok halálos áldozatot szedő fertőzés túlélésének és a megmentés kidolgozásában nagyon sokat tanultak a segítségemmel az orvosok a fiam estén. Nagyon féltek hogy megy az egész csapat a börtönbe, mert 24 órát nem adtak a túlélésért amikor kitört a botrány. (leordítottam a fejüket és rohadt nagy balhét csináltam, mert már egy hete én tartottam életben a fiamat, mert ezek elcseszték, hiába küldtem be hetente előtte, hogy azonnal vegyenek vért, mert sokkal nagyobb a baj annál, mint aminek látszik, és a vérből ordítani fog a betegség) Azt csináltam amit akartam, én dirigáltam az orvosoknak. Deeee.... túlélte minden maradandó károsodás nélkül !!!!
A világ (akkor) legdrágább antibakteriális injekcióját akarták beadni neki (svájci volt akkor), a 3 olcsóbb rohadtul drága "csodaszert" kb. 1 perc alatt elvetették. Én is részt vettem a konzíliumon, végül az én opciós javaslatom győzött, 12 óra utáni újbóli mérlegeléssel, ha nem áll meg romlása az állapotának. Megállt...
Egy percre sem maradt a kórházban, vittem haza, bár be volt írva állandóra, de pisszenni sem mertek nekem... Azt csináltam amit akartam...
Ugyanis én tartottam életben már egy hete, 7/24 órában vele foglalkoztam, a kórházban meg nem tudták megoldani hogy 0-24-ben bent legyünk, én meg nem bíztam bennük. (nem is alaptalanul, a ők cseszték el, mert többször leintették a vérvizsgálat kéréseim, holott megalapozott volt, ezért ha meghal a fiam, mentek volna a börtönbe súlyos kötelességszegés miatt !!!!) Azóta szerintem sikerült csökkenteni ennek a fertőzésnek a mortalitását, még a későn orvoshoz kerülő kisgyermekekét is. Kb. fél éve mesélte egy szülő, hogy gyanú alapján vettek vért a a kisfiától, akiről kiderült, hogy nem egy sima megfázás, hanem az életveszélyes fertőzése van neki. Időben volt, semmi súlyos tünet nem lett, simán kikezelték. Na ezt köszönheti nekünk a magyar gyerekorvoslás, megoldottam nekik egy nagy gondot, és a legtöbb kisgyerek ma már túlélő lesz. Valamelyik "cochus" törzs amiről szó van, de nagyon sok hasonló van, így fejből nem tudom. A fejlett világbeli nagyon-magas mortalitását még 2009 körül láttam (hivatalos listákban )a neten kikeresve a kórokozóra. Amúgy nem vagyok orvos, de magas az általános tudásom ebben, az átlagnál messze magasabb.
Ja, amúgy már 1% alatt van a mostani vírus mortalítása.