Arra gondolsz, hogy hoznak rendelkezéseket a járvány megfékezésére, míg az okosak földjén ilyenekkel nem szórakozunk?És ott tényleg covid diktatúra van ...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Arra gondolsz, hogy hoznak rendelkezéseket a járvány megfékezésére, míg az okosak földjén ilyenekkel nem szórakozunk?És ott tényleg covid diktatúra van ...
Ma hívtak, hogy holnap délelőtt mehetünk a mentőállomásra tesztre. Kijönni nem tudnak arra nincs kapacitás. Így visszük magunkkal az elvileg karanténban lévő, de szerencsére tünetmentes másfél éves kislányunkat is. Amikor a hölggyel beszéltem a háttérben legalább 7-8 ember hangját hallottam akik folyamatosan a tesztek miatt telefonáltak. 9:30 ra kaptuk először az időpontot, de mire beírt volna, már a "szomszédja" lefoglalta, így mire tényleg kaptunk időpontot 10:20 lett. Minden tiszteletem azoké akik ezt levezénylik nem tudom meddig bírják még...Ismerősöm feleségéék már csak 3an vannak a helyi NNK irodán 4 ig dolgoznak papíron, de tegnap pl fél 10kor ment haza és úgy hogy félbehagyták az iktatást, mert akiknek az lenne a dolga azok mind kovidosak...Csak azt tesztelik, akit nagyon muszáj.
Hogy megkapjuk a valós fertőzés számot, vajon mennyivel kell megszorozni a kimutatott számot?
Ma hívtak, hogy holnap délelőtt mehetünk a mentőállomásra tesztre. Kijönni nem tudnak arra nincs kapacitás. Így visszük magunkkal az elvileg karanténban lévő, de szerencsére tünetmentes másfél éves kislányunkat is. Amikor a hölggyel beszéltem a háttérben legalább 7-8 ember hangját hallottam akik folyamatosan a tesztek miatt telefonáltak. 9:30 ra kaptuk először az időpontot, de mire beírt volna, már a "szomszédja" lefoglalta, így mire tényleg kaptunk időpontot 10:20 lett. Minden tiszteletem azoké akik ezt levezénylik nem tudom meddig bírják még...Ismerősöm feleségéék már csak 3an vannak a helyi NNK irodán 4 ig dolgoznak papíron, de tegnap pl fél 10kor ment haza és úgy hogy félbehagyták az iktatást, mert akiknek az lenne a dolga azok mind kovidosak...
Sose fogják megfékezni a járványt tranzit országként ezekkel az intézkedésekkel. Ausztria nem sziget, amit akkor zárnak el, amikor csak akarják.Arra gondolsz, hogy hoznak rendelkezéseket a járvány megfékezésére, míg az okosak földjén ilyenekkel nem szórakozunk?
Mi is pozitívak voltunk, de mivel nem volt komolyabb tünetünk, nem kértünk tesztet. Nem terheltük feleslegesen az egészségügyet.Ma hívtak, hogy holnap délelőtt mehetünk a mentőállomásra tesztre. Kijönni nem tudnak arra nincs kapacitás. Így visszük magunkkal az elvileg karanténban lévő, de szerencsére tünetmentes másfél éves kislányunkat is. Amikor a hölggyel beszéltem a háttérben legalább 7-8 ember hangját hallottam akik folyamatosan a tesztek miatt telefonáltak. 9:30 ra kaptuk először az időpontot, de mire beírt volna, már a "szomszédja" lefoglalta, így mire tényleg kaptunk időpontot 10:20 lett. Minden tiszteletem azoké akik ezt levezénylik nem tudom meddig bírják még...Ismerősöm feleségéék már csak 3an vannak a helyi NNK irodán 4 ig dolgoznak papíron, de tegnap pl fél 10kor ment haza és úgy hogy félbehagyták az iktatást, mert akiknek az lenne a dolga azok mind kovidosak...
Tegnapelőtt 16000 volt.És ott tényleg covid diktatúra van ...
Szerintem a kórházban levők száma az igazán fontos szám. Jól láthatóan a kormányt is csak ez érdekli.Min. 10-zel szorozd meg…
Bár ugye itt egyesek szerint nem kell túltolni a tesztelést, úgyis felesleges…
Nekünk 3 oltással elég enyhe tüneteink voltak. Nekem fájt egy kicsit a torkom, de végig dolgoztam home office -ban. A feleségemnek kicsit komolyabb tünetei voltak mint az oltástól. (Minden oltás után belázasodott ) Ő 4 napot táppénzen volt, most ő is otthonról dolgozik.A karanténról meg annyit, hogy hiába rövidült 7napra amit az első tünettől számítanak, akik a környezetünkben betegek (nem kevesen vannak és többen 2 oltással mint mi van akik 3-al), senki sem tud 7 nap után visszamenni dolgozni enyhébb omikron ide vagy oda, volt akinek 3 oltással 40 fokos lázat csinált napokig...
Az osztrákoknál visszahozzák a gyorstesztet, mert ugye mindenhová is napi 2 tesztet kérnek, de nem bírják kapacitással.Min. 10-zel szorozd meg…
Bár ugye itt egyesek szerint nem kell túltolni a tesztelést, úgyis felesleges…
Annyian akarnak perelni az oltás kötelezővé tétele ellen, h kb megbéníthatják a bíróságokat.Tegnapelőtt 16000 volt.
Igen, itt feb 15-től kötelező az oltás. Fene tudja, miért. Kiváncsi vagyok, hogy lesz-e lázadás. A rendőrök állitólag nem akarják ellenőrizni, ki van oltva. Ugy érzik, politikai célokra használják őket,mert nekik kell szembesülniük az emberek elégedetlenségével, nem a politikusoknak.
Azokra a rendelkezésekre gondolsz amik 'vedeni' hivatottak, hogy oltatlanul bemehetsz dolgozni egy étterembe, zihálhatsz, krákoghatsz, fogdoshatod az összes mindent ami aztán kikerül a vendégtérbe, de te nem ülhetsz aztán ki ugyanoda ahová ezeket küldted mert az az oltottak privilégiuma?Arra gondolsz, hogy hoznak rendelkezéseket a járvány megfékezésére, míg az okosak földjén ilyenekkel nem szórakozunk?
1.385.500 fertőzött (+15.526)1.369.974 fertőzött (+14.890)
2.645 kórházban (-44)
208 lélegeztetőgépen (-9)
147.573 aktív eset (+9.945)
1.181.715 gyógyult (+4.860)
40.686 elhunyt (+85)
6.322.905 kapott oltást (+1.866)
3.430.445 kapott harmadik oltást (+6.545)
9.572.149 mintavétel (+25.815)
38.652 hatósági házi karanténban (+1.445)