Jet pack / rocket pack fejlesztések

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 793
30 611
113
Azon agyaltam, hogy mennyire lehet kamu, de akár igaz is lehet. Lehet kapni 13cm átmérőjű max 23kg (52 font) tolóerejű sugárhajtóműveket, ebből 6 db már tud 140 kilót mozgatni, 9 meg 210 körül. Full tolóerőn mindegyik megiszik 0,7 kg (kb 0,85 liter) üzemanyagot percenként, a majdnem 4 perces repüléshez átlag 80%-os fogyasztással így kellene 16,3-24,5 liter üzemanyag ha szárazra járják a tankot és kockáztatva nem hagynak tartalékot. A srác ha 80 kiló, a szerkezet vezérléssel együtt még 15, akkor a két verzióban +6*2,5 kg vagy +9*2,5kg a turbinák tömege, az üzemanyag +13,5-20 kg egyebeknek még legyen +5 kg így kijön 113,5 kg és 125 kg ami mellé tolóerő 75%-kal számolva (nem 80% mint az üzemanyag átlagfoigyasztás, mert még mozgatni is kell a gépet nem csak fel-leszállni) jut 106 és 158 kg tolóerő. Persze sok itt a változó, de ezek alapján elméletileg lehetséges megépíteni egy ilyen szerkezetet, kicsit könnyebb pilótával még a 6 turbinás változat is repülhet. Mindez fejlesztési költségeken kívül alig egy lakás áráért.
http://www.chiefaircraft.com/jc-p200-rx.html
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 470
10 698
113
Aktív harctevékenység közelében? Egy manpad ugyanúgy rá tud állni ennek a hőjére is, nem?
Igen , biztosan rá tud. Szerintem viszont lesznek majd ilyesmivel felszerelt katonák, elképesztõ a mozgékonyság amit ad ez a cucc.
Persze nem holnap vagy holnap után, biztos kell néhány év-évtized hogy kifejlesszenek valami tényleg használható eszközt.