1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Könyvespolc

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - silurusglanis által indítva @ 2017. február 6..

 1. Celebra

  Celebra Well-Known Member

 2. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 3. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 4. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ez szép meg jó dolog(még nem olvastam el)
  de szinte kizárt,hogy kevés kivételtől eltekintve bármiben hasonlítson egy hasonlóan vezetett,felszerelt és képzett reguláris erővel szemben vívott városi harcra.
   
 5. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 6. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Az Asszad rezsim és az Iszlám Állam vegyifegyver használata Szíriában és Irakban.
  https://ssi.armywarcollege.edu/pubs/download.cfm?q=1400

  Brief Synopsis

  This monograph focuses on an understudied, but yet a critically important and timely component of land warfare, related to the battlefield use of chemical weapons by contemporary threat forces. It will do so by focusing on two case studies related to chemical weapons use in Syria and Iraq by the Assad regime and the Islamic State. Initially, the monograph provides an overview of the chemical warfare capabilities of these two entities; discusses selected incidents of chemical weapons use each has perpetrated; provides analysis and lessons learned concerning these chemical weapons incidents, their programs, and the capabilities of the Assad regime and the Islamic State; and then presents U.S. Army policy and planning considerations on this topical areas of focus. Ultimately, such considerations must be considered vis-à-vis U.S. Army support of Joint Force implementation of National Command Authority guidance.
   
 7. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 8. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  ".... keveset tudunk a Kádár-rendszer titkosszolgálatának működéséről, mivel az értelemszerűen titokban működött, illetve mindent megtett azért, hogy tevékenységére utólag se derüljön fény. Különösen így volt ez abban az esetben, ha a szervezet illegális gazdasági működését, pénzügyi tranzakcióit akarta elfedni. A hidegháborús kémjátszmákban titkos pénzmozgások, szürkegazdaságba tartozó műveletek egész sora biztosította a szovjet térnyerést a nyugati világban mind gazdasági, mind politikai téren. Ezeknek a gyakorlatát átvéve és továbbfejlesztve a hetvenes évekre a külkereskedelem hasznát maffiaszerűen működő hálózat igyekezett lefölözni Magyarországon, amelynek koordinátora a katonai hírszerzés volt.
  [...]
  Kik voltak azok a megnyertek? Hogyan épült rá a titkosszolgálat a külkereskedelemre? Mit jelentett a valutakitermelés és az alkotmányos költség? Miképpen lehetett cégeket alapítani a szocializmus idején, amikor magántulajdon igencsak szűk korlátok között létezhetett? Ezekre a kérdésekre keres választ a könyv, miközben bemutatja, hogy a vadkapitalista üzletvitel a szocialista elit kiváltságaként már a hatvanas évektől kezdve a rendszer sajátja volt."

  https://magyarnemzet.hu/lugas/hideghaborus-jatszmak-4697630/


  [​IMG]
   
  milagro, szuvorov and anonim999 like this.
 9. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

 10. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 11. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 12. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Honnan ismerik ezeket a tapasztalatokat? Talan ott voltak kelet ukrajnában? Vagy youtube videokat néztek?
   
 13. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 14. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 15. jani22

  jani22 Well-Known Member

 16. jani22

  jani22 Well-Known Member

 17. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 18. zeal

  zeal Well-Known Member

  francia-idegenlegio.blog.hu

  "... A blogon nem szoktam a Légión kívüli témákról írni, de most kivételt kell tennem. Megjelent az első magyar műfordításom, Laurent Obertone: Gerilla című regénye. ..."

  bookline.hu
  [​IMG]
  Fordító: Ofella Balázs

  "... A közeljövő sötét Franciaországában egy rendőrségi intézkedés egy párizsi külvárosi negyedben tragédiába torkollik. Az egyik csapdába csalt rendőr elveszti hidegvérét, és válogatás nélkül tüzet nyit.
  Az iszlamista gettó lángra lobban, amibe az egész ország beleremeg. Városról városra terjed tovább a tűz, a Köztársaság darabjaira hullik. ...
  "
   
  LMzek 2.0, gacsat, Littlejohn and 2 others like this.
 19. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 20. Negan

  Negan Well-Known Member

Ezen oldal megosztása