Hidd el nekem: ha az Iron Visonnel lesz szerelve a gép, akkor ott az Elbit lesz a fő integrátor.Túlgondolod.
A K2-3 Hyundai Rotem termék, nem Hanwha ( aka a Redback gyártója), igaz az FCS meg még kitudja milyen más elektronika a Hanwhatól jön. Kicsit hasonló a szitu mint a KMW+RM=Leo2 esetében.
Az a fél felülnézeti grafika az egymás melletti K2 és K3-ról elég jól mutatja, hogy kb átrajzolták a K2 tornyát (meg az egész harckocsit). Kicsit áramvonalasabbra, kicsit "hű de csökkentett észlelhetőségű nagyon sci-fi lopakodóra" a modern dizájn trendeket követve. De dimenzióit, felépítését nézve nagyon-nagyon hasonló a kettő. Aztán mire gyártásba kerül, ez se így fog kinézni, hanem sokkal ésszerűbben/célszerűbben, pont mint egy bizonyos európai IFV khmm khmm.
Az ausztrál tenderen az EOS partnereként került képbe az Elbit. Hiába az Elbit végezte a munka nehezét és az MT30 Mk2 tornyon alapszik, az EOS birtokolja a T2000-es torony jogait. És a koreaiak egyáltalán nem ragaszkodnak az EOS T2000-hez vagy az Elbithez.
Pl az amcsi OMFV tenderen az Oshkosh-Hanwha már a Rafael Samson Mk2-én alapuló toronnyal indította a Redback-et. Mivel az Oshkosh már egy ideje együtt működik a Rafaelel, a Stryker Dragoonhoz is tőlük jön az új torony.
A lengyel teszt után ment a susmus, hogy lengyel toronnyal ajánlanák ezentúl a lehetséges vevőknek. Aztán, hogy ennek mennyi a valóságalapja van, vagy csak a lengyelek (ön)felszopkodása...
Amúgy a Hyundai Rotem a Kongsberggel kötött tavaly megállapodást távirányítású tornyok fejlesztéséről a következő generációs járművei számára. Aztán, hogy ez csak egy mézesmadzag volt a norvég mbt tenderhez, vagy a Leo2 kiválasztása után is még él, az a jövő zenéje. De szvsz én nem hiszem, hogy nagyon rászorulnának a Kongsbergre a meglévő saját K2 tornyuk távirányításúvá alakításához. Ez inkább a Protector rcws-ek tech transferjéről szól.
https://www.janes.com/defence-news/...unmanned-turrets-for-next-generation-vehicles
Az Iron Vision, illetve a koreai honosított verziója meg könnyedén integrálható bármire. Iron Fist is. Saját, házon belüli toronnyal jelentősen többet spórolnak még úgy is, hogy ki kell pengetni ezek integrációját. Nameg több money marad otthon.
Ott nem a kamera rendszer lesz a toronyhoz tervezve, hanem akármennyire is furcsa, de a torony a kamerarendszerhez.