Egy orosz háborús blogger szerint az oroszországi problémás AK-12-es gépkarabély csöve intenzív használat után meghajlik, és az elsütőszerkezete is gyakran eltörik. Azt mondja, hogy az AK-12-eseket gyakran hibás állapotban adják ki, így a katonáknak drága alkatrészeket kell vásárolniuk a javításukhoz.

Az AK-12-es története nehézkes volt 2018-as bevezetése óta, amikor az AK-74M utódjaként jelent meg. Egyesek szerint a "legrosszabb AK"-ként van leírva, számos tervezési, megbízhatósági és funkcionális hiányossággal küzdött, ami arra késztette a Kalasnyikovot, hogy 2023-ban egy egyszerűbb, "demodernizált" változatot adjon ki.

A "No Pasaran" ezt írja:

"Valaki megkérdezte tőlem, hogy miért nem szeretem az AK-12-est.

Elnézést.

A cső meghajlik. Soha nem láttam ezt a problémát szovjet AK-n, de a saját szememmel láttam egy orosz gyártmányú AK-12-n."

„Intenzív lövészet után a cső gyakran meghajlik hűlés közben, mert a fém, amiből készült, szemét.

Ugyanezen okból azonnal rozsdásodik.

Az elsütőszerkezet gyakran eltörik, mert az is szemét.

Az összes kiegészítő, mint például a tisztítórúd, a tok és a parittya is szemét, és egy vagyonba kerül. Az árak egyszerűen felháborítóak.

200-as [elhasznált] és 300-as [rongálódott] fegyvert hoznak nekünk. Nincsenek tárak, nincsenek tisztítórudak, nincsenek tokok, nincsenek rugók, nincs csőszájfék.

Szétszereljük, megjavítjuk, felszereljük, megtisztítjuk, újra összeszereljük, felszereljük és kiadjuk.

Mindent online kell megvenni a kereskedőktől.”
/vége
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Hűha
Reactions: Ocses