1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Kantin] Magyarország

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - silurusglanis által indítva @ 2016. január 10..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  [Kantin] Magyarország
   
 2. misinator

  misinator Well-Known Member

  Fenntarthatatlan a diadalmenet?

  http://www.boon.hu/fenntarthatatlan-a-diadalmenet/2982130
   
 3. akagi

  akagi Well-Known Member

  Panz!
  A szűkebb könyezetemben van két medika, akik alá nem adtak Mercédest az egyetemre járáshoz, hanem maradt a BMV=busz, metro, villamos. Nem készűlnek elhagyni az országot és nem foglalkoznak a hálapénzel. A fiatalságom idején is akadt egy-két cimbora, akik szintén nem a borravalóért gyógyítottak (nevük van és tanítanak), pedig mi akkori fiatalok mindenért lázadtunk!Ma már csendben harcolunk a nyugdíjunkért.
   
 4. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Ez igaz, ilyet én is ismerek. Csak kérdés, meddig fognak kitartani, amikor azt látják, kik boldogulnak. Lehet dacolni az orvosurak rendszerével, de attól az nem fog változni.
  Ők is pénzért dolgoznak és jogosan kérnek a megbecsüléshez méltó fizetést, ez sem kérdés.
  Jó irányt képviselnek, de amint írtam, meddig bírják ? Én amennyire benne voltam az eü-igazgatásban, sajna azt láttam, hogy amíg azok a káderek ki nem kopnak, addig változás sem lesz a hozzáállásban érdemben.
   
 5. akagi

  akagi Well-Known Member

  Ez igaz, ilyet én is ismerek. Csak kérdés, meddig fognak kitartani, amikor azt látják, kik boldogulnak. Lehet dacolni az orvosurak rendszerével, de attól az nem fog változni.
  Ők is pénzért dolgoznak és jogosan kérnek a megbecsüléshez méltó fizetést, ez sem kérdés.
  Jó irányt képviselnek, de amint írtam, meddig bírják ? Én amennyire benne voltam az eü-igazgatásban, sajna azt láttam, hogy amíg azok a káderek ki nem kopnak, addig változás sem lesz a hozzáállásban érdemben. </blockquote>
  Sajnos, ameddig a szülők...!
  De, ugye, a reményhalmegutoljára!
   
 6. zeal

  zeal Well-Known Member

  Panzerfaust
  Nem a munkaltato, hanem a kamarai tagsag kovetelmenye a konferenciakon valo reszvetel.
  Par eve Oviek valoban megemeltek a praxisok penzet. Olyan extra is van hogy plusz egy apolo vagy egy dietetikus foglalkoztatasara kapnak juttatast. (Az mar mas kerdes, hogy ezeknek az embereknek tovabbra is gyalazatosan alacson a bere, de legalabb a letszam az nott.)
  Praxist nem csak az onkormanyzatok, hanem mar oep tamogatassal is lehet kapni. :)
  A gyogyszerek forgalma nyomonkovetheto, de a hatasukrol adatokat gyujteni csak offline lehet.

  De, az idosekre koltik:
  gugli
  Igen, sokszor tenyleg foloslegesen bonyolult ez az egesz.
  Kerlek ne csak az elozo rendszerbol ittmaradt sumakolo orvosokbol vonj le kovetkeztetest. Ok koszonik szepen jol elvannak. De a fiataloknak nagyon nehez. Eppen csak annyira, hogy a nyugat realis alternativa legyen.
   
 7. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Egy adalék a Katinka-ügyhöz:

  "„Sokan segítenek, sokan támogatnak minket, <b>az edzéslehetőségek, a felszerelések is megfelelőek a tökéletes munkához</b>. Most már én is kicsit magyarnak érzem magam. A kormány támogatja a sportot, <b>a Magyar Úszó Szövetségre és az olimpiai bizottságra is számíthatunk</b>."

  Shane Tusup, 2015. szept. 23.

  Shane Tusup: már én is kicsit magyarnak érzem magam
  http://www.telesport.hu/2015/09/23/shane-tusup-mar-en-is-kicsit-magyarnak-erzem-magam/
   
 8. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Szvsz túltolta ez a Tusup gyerek.
   
 9. Python

  Python Well-Known Member

  Kiss László, a magyar úszóválogatott (MÚSZ) szövetségi kapitányának újabb ballépéséről szerezhettünk tudomást. A Népszabadságnak adott január 11-ei, hétfői nyilatkozatával kínos helyzetbe hozta a miniszterelnököt is. Kiss László állítása szerint, Orbán Viktor már csütörtökön este beszélt vele telefonon, viszont ehhez képest a kormányfő szokásos, péntek reggeli rádióinterjújában egyáltalán nem utalt arra, hogy közvetlenül beleavatkozott az ügybe. Ellenkezőleg, önmagával eleve ellentmondásba kerülve azt mondta: úgy véli, a politikát távol kell tartani a sporttól, de a sport kormánytámogatás nélkül nem marad életben, a mostani ügyben pedig a kormány szívesen megteszi, amit tehet, csak valaki mondja meg, miben tudnak segíteni, hogy idén is olimpiai sikereket érjen el hazánk. Ám a miniszterelnök elfelejtett beszámolni arról, hogy valójában már intézkedett is.
  http://bekialtas.blog.hu/2016/01/11/mar_orbant_is_egeti_kiss_laszlo
   
 10. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Még (részemről) utoljára a Katinka-ügyről:

  gondolkoztam a történteken, és arra jutottam, hogy lehámozva az ügyről minden rátelepedett politikát, a dolog nyitja a következő:

  1. Katinka 27 éves, és még nincs olimpiai érme.

  2. Valószínűleg a most következő olimpia az utolsó esélye az éremszerzésre.

  3. Kevesen gondolnak rá, de a dolog mögött az lehet, hogy Katinka fél. Fél, hogy nem szerez érmet az olimpián.

  4. Ha nem szerez érmet az olimpián, akkor szeretne eltűnni a nyilvánosság elől.

  5. De nem tud eltűnni a nyilvánosság elől, ha most aláírja a magyarországi úszó VB népszerűsítéséről szóló szerződést. Márpedig, ha nem szerez érmet az olimpián, akkor nem lesz hozzá lelkiereje, hogy az úszó VB reklámfilmjeiben mosolyogjon mint a "nemzet sellője".

  6. Ezért Katinka azt szerette volna, hogy neki most ne kelljen aláírnia az úszó VB reklámfilmjeiben való szereplésről a szerződést (hanem esetleg csak az olimpia után, ha szerez érmet).

  7. De a Magyar Úszószövetség mindenáron most akarta vele aláíratni az úszó VB-s reklámszerződést, mivel a VB reklámkampányát időben fel kell futtatni, és ezért a Katinka által kért kamerákat, szoftvert stb. a reklámszerződéshez kötötte. Arra nem gondoltak, hogy Katinka azért nem vállalja a reklámfilmeket, mert fél, hogy nem nyer az olimpián.

  8. Katinka ugyanakkor nem szerette volna elveszíteni a lehetőséget, hogy a kért kamerás-mozgáselemzős szoftverrel készülhessen fel az olimpiára, mert fél, hogy ezek nélkül még kevesebb az esélye az olimpiai éremre, így ezért azt kifogásolta, hogy miért nem elengendőek az ő eddig elért versenyzői eredményei ahhoz, hogy a használhassa ezeket az eszközöket.

  Tehát nem arról van szó, hogy a Magyar Úszószövetség ne akarta volna beszerezni ezeket az eszközöket, vagy hogy ezek beszerzése már ne lenne amúgy is folyamatban, hanem arról, hogy Katinka úgy akarta az olimpiai felkészüléséhez biztosítani ezeket az eszközöket, hogy ne kelljen neki a magyar úszó VB-s reklámszerződést még az olimpia előtt aláírnia. Az úszószövetség meg valószínűleg csak ezzel a feltétellel biztosította volna ezeket az eszközöket Katinka számára.

  Na és akkor itt tört ki a hiszti.

  Mert:

  1) Katinka mégsem állhatott oda, hogy "Laci bá', félek, hogy nem nyerek az olimpián, és ezért ne kérjétek tőlem, hogy még az olimpia előtt szerződjek le az úszó VB reklámarcaként", mert erre a válasz könnyen az lehetett volna: "Oké leányom, ha már most úgy érzed, hogy nem nyersz, akkor nem indítunk."

  2) Másik alternatíva, hogy ne kelljen aláírni a reklámszerződést: megvenni a kamerás felszerelést saját pénzből. Igen ám, de ez is nevetséges, mert akkor minek van az úszószövetség?

  Szóval, összegezve, az van szerintem, hogy Katinka fél az olimpiától, és erre jóformán senki nem gondol. Mindenki arra gondol, hogy Katinka a vasakaratú, acélidegzetű, verhetetlen "Iron Lady" és senkinek nem fordul meg a fejében, hogy ez a leányzó fél.
  A félelmét pedig nem vallhatja be, mert akkor nem indítják az olimpián.
  Erre telepedett rá az átkozott politika, annak a további lelki terhével, hogy most már sokan a "nemzet ellenségeként" tekintenek rá.

  EGY MEGOLDÁS VAN SZERINTEM:

  1. Minden felszerelést, támogatást megadni Katinkának az olimpiára való felkészüléshez MÉDIASZEREPLÉSRŐL szóló feltétel NÉLKÜL.

  2. Ha nyer az olimpián, ő maga fogja büszkén vállalni a médiaszereplést a magyarországi úszó VB-n.

  3. Ha pedig nem nyer az olimpián, akkor pedig békén hagyni, és nem erőltetni, hogy mutogassa magát ország-világ előtt, ha nincs hozzá lelkiereje.
   
 11. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  De éppen pont ezek miatt nincs lehetősége egy fiatalnak, új módszerekkel dolgozni, mert nincs rá módja.
  Nyugaton se mindenhol lehet egyből karrierezni, sok mindentől függ. Van olyan doki aki bár kimenve sokszorosát keresi, de a szakmai ranglétrán nem jut előre. Ott él egy idegen országban, tele zsugával, rendkívül szűkre szabott társadalmi kapcsolatokkal.
  Ha a pénz a fontos: nem kérdés, ők elmennek. De van egy másik oldala is, amit már nem lehet pénzzel kifejezni.
   
 12. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Nincs kimondva, de a mellette álló "szakmai" stáb erőteljesen befolyásolta a bajnoknőt, elsősorban a férjuram.
  http://www.echotv.hu/video/109957/Ez_nem_Katinka
   
 13. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Az olimpián brutál erős és felkészült mezőny lesz, mint mindig és szerintem a mai vizes-helyzet pont a legnagyobb ellenfeleknek kedvez. Vagyis Katinka maga alatt vágja éppen a fát, házastársi asszisztenciával.
   
 14. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Igen, de most már látom, hogy az úszószövetség is hibás, mert erőltették azt a VB-s reklámszereplést.
  Abba nem gondoltak bele, hogy ha Katinka nem nyer az olimpián, akkor nem lesz lelkiereje a "nemzet sellőjeként" mosolyogni a magyarországi úszó VB reklámarcaként.
  Ld. előző részletes írásom.
   
 15. krova

  krova Active Member

  Ezzel is úgy járunk mint Dusev-Janics Natasa val :(
   
 16. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  ott van a kutya elásva!
   
 17. fip7

  fip7 Well-Known Member

  haubagoi

  Úgy érzem, hogy végre mindenféle összeesküvés nélkül kezded jobban látni a dolgokat!

  Azon is el lehetne gondolkodni, hogy milyen szövetség az amely egy olimpiai éremesélyes sportolót azért nem támogat megfelelően, mert az nem kötelezi el magát feléjük, hosszú távon.
  <b>És gondoljatok bele, hogy ennek az úszó szövetségnek simán beleférne az, hogy Katinka semmilyen érmet ne hozzon haza, vagyis mi magyarok kevesebb érmet nyerjünk, azért, mert ők reklámozni akarnak</b>. (és áttételesen még több pénzt lehúzni így)
  Milyen sportszövetség az ilyen, de most komolyan?
   
 18. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Előző folytatása:
  <i>"A Facebookról tudta meg Kiss László szövetségi kapitány, hogy Hosszú Katinka elutazott az Egyesült Államokba, ahol edz és versenyezni is fog. <b>A Magyar Úszószövetség (MÚSZ) szerint az úszó nem megfelelően járt el a túra leszervezésével, de megadják neki a versenyengedélyt, ha felhívja a szövetségi kapitányt. Ha Katinka ezt nem teszi meg veszélybe kerülhet a versenyengedélye</b>."</i>
  http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/veszelyben-hosszu-katinka-versenyegedelye/

  Most ez egy úszószövetség vagy egy maffia?
   
 19. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Tegnap is linkeltem Hargitay András szintén világ- és Európabajnok úszóedző interjúját, nézzétek végig.
  http://www.echotv.hu/video/109957/Ez_nem_Katinka
  Minden kívánságát teljesítették, sőt már Cseh Laci is azt nyilatkozta, nem érti egyáltalán mit akarnak, mert a szövetség nem mondott semmire nemet.

  Nem volt hosszú távú elköteleződés, semmilyen értelemben sem. A reklámfilm 2 - azaz kettő másodperc szereplést igényelt volna.
   
 20. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Na álljon már meg a fáklyás menet. A szakági szövetségek, minden országban az engedélyek kiadásának legfőbb letéteményesei, mivel a nemzetközi úszószövetség rendelkezései így szólnak. Egy versenyző nem önkényeskedhet úgy ahogy ő akar, és nem kéne azt képzelni, hogy mindenki előtte fog hajbókolni és hogy bármit -még szabályellenes dolgokat - is megtehet.
  Számtalan profi sportoló engedélyét nem tették működővé és nem genyóságból, hanem mert a nemzetközi szövetség alapszabálya így rendelkezik.
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása