1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Kantin] Magyarország

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - silurusglanis által indítva @ 2016. január 10..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Szeritnem aki fegyveres rendőrre támad, azt nyugodtal le lehet lőni, nem kell megvárni, amíg eetleg elveszi a fegyverét - ami egyébként pár éve legalább egy esetben megtörtént.

  Amíg ez nincs (vagy esetleg ténylegesen szigorú ítéletek a rendőrre, mentősre, tűzoltóra, tanítóra támadó személyek ellen) , addig marad a száguldás a hazai no-go zónák felé.</blockquote>

  Ezzel sajnos teljes mértékben egyet értek. Aki szolgálatban lévő rendőrre támad, arra én azonnal lövetnék. Semmi rasszizmus, meg rendőr állam, autokrácia etc. gyanúsítás/vád nem áll meg ebben az esetben, pont annyi történne NAGYON helyesen, ahogy egy ilyen szitut lereagál ma egy amerikai/orosz/izraeli rendőr.
   
 2. beta

  beta Well-Known Member

  Az a pár százalék az 10-15%. A bérszínvonal meg részben azért alacsony, mert az elmúlt 15 évben folyamatosan magasan tartottuk az elvonásokat, így nem tudtak a vállalkozások megfelelően fejlődni. Jóval kevesebb elvonásra van szükség és akkor több marad a munkaadónak, így jobban tud fejlődni, másrészt több marad a munkavállalónak, így növekszik az életszínvonala és a növekszik a vállalkozások piaca is, ami szintén lökés a fejlődésnek.
   
 3. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Megjegyzem csoportos támadás volt.
   
 4. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Ezek se a naptól barnultak le:
  http://www.origo.hu/itthon/20160811-sort-es-nyaklancot-raboltak-a-rakoskereszturi-buszon-tamadas-korozes-xvii-kerulet-brfk-busz.html
   
 5. honved

  honved Well-Known Member

  http://www.vg.hu/vallalatok/kereskedelem/beremelest-kinalnak-a-tesconal-473964
   
 6. honved

  honved Well-Known Member

  http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/nagy_megrendeleshez_jutott_a_magyar_buszgyartas.619234.html
   
 7. misinator

  misinator Well-Known Member

  Juj, ezt azért nem kellett volna...

  Hát, nem én mondtam... :)</blockquote>

  Látom neked meg a magyar nem ment - pedig a szövegértés csak középiskola...
  </blockquote>
  Tökéletesen megy a szövegértés. A műveim miről árulkodnak neked? Hogy félcédulás vagyok...?

  Az aránypár is középiskolás algebra, amivel mondjuk fajlagos összehasonítást csinálsz. Ezt elég gyakran kell használni az életben is vagy a kamatos kamat. (Régen nem az volt, de most idáig süllyedt az oktatás...)

  Primitív szint? Igen. Szükség van rá? Igen.

  Ha ennyire nem értesz a matekoz akkor könyörgöm akkor inkább ne szóljál már vissza annak, aki lehet, hogy diff egyenletet nem old meg, de azért használ matekot.

  </blockquote>

  Most erre a stílusra mi szükség volt?

  Ehh.../Legyintés/

  Te vagy már nekem egy konstruktív, empatikus vitapartner...
   
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Miféle stíusra? [ejvakarás] Te említettél holmi szövegértést és láthatólag nem gondoltad végig azt, hogy mi a matek és melyik területéről van szó...
   
 9. torsen

  torsen Well-Known Member

  Hogy még gyengébben menjen a matek, a szövegértés, no meg a többi....
  http://index.hu/belfold/2016/08/10/nincs_kerettanterv_a_szakgimnaziumokban_harom_hettel_iskolakezdes_elott/
   
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  És akkor a biztpol topikok egyikében még egyeseknek arról írnak, hogy az előző banda sem volt különb. Akkor még legalább csak egy érettségit voltak képtelenek levezényelni, de most már kezd szétesni az egész....

  Nekem nincs gyerekem, de én azon töprengek, hogy hova a faszba jár majd iskolába, ha majd lesz és felnő? Nekem kell majd tanítani mert oktatás nem lesz állami szinten? Vagy majd magán iskola...?

  Egyszerre rakjak félre öregkoromra, vegyek házak, fizessek magánorvosnak, mert az állami baszik ellátni miközben fizetem a magántanárt ezek a balfaszok miatt...?

  Nóóóóóóóóóóóóóórmálisak ezek bazdmeg...? Csoda, hogy még működik ez a kurva ország...
   
 11. torsen

  torsen Well-Known Member

  Disszidálj Finnországba! Ott jók az iskolák...meg szerintem a többi dolog is sokkal jobban működik, csak a nyár rövid és kicsit furcsán beszélik a magyart! Én már készítem a fészkem...Itt már soha nem lesz jobb, a politikusok vérszemet kaptak, a "zemberek" meg túl bambák ahhoz, hogy átlássanak a szitán, hogy kilopják a szemüket.
   
 12. zeal

  zeal Well-Known Member

  Most kezd az egesz szetesni? Hol voltal te eddig? Persze hogy nem megy minden siman az oraszamok csokkentese utan, de ebbol kiindulva kimosdatni az elozo szarhazi bagazst az nonszensz.
  A Civil Közoktatási Platform (khmm...!) utan irt a nepszava egy cikket amit atkoltott az index es torsen volt olyan kedves es megosztott a forumon. ...es te erre kiakadsz. Nem reagalod egy kicsit tul a dolgot?
   
 13. zeal

  zeal Well-Known Member

  Vagy 40 evukbe telt nekik is, hogy a tanuloik jol teljesitsenek a PISA-teszten. Nem az egyetemeik a legjobbak, hanem csak kozepiskolaig teljesitenek peldamutatoan. Abbol pedig meg mindig nincs duborgo gazdasag. :/
   
 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Akkor még voltak szakiskolák és természettudományos oktatás is...
   
 15. torsen

  torsen Well-Known Member

  Mert közelről látom ezt a káoszt, amit ezek a barmok csinálnak és nem vagyok fizetett Soros bérenc...

  Vagy 40 evukbe telt nekik is, hogy a tanuloik jol teljesitsenek a PISA-teszten. Nem az egyetemeik a legjobbak, hanem csak kozepiskolaig teljesitenek peldamutatoan. Abbol pedig meg mindig nincs duborgo gazdasag. :/</blockquote>

  Mert hol mérik az egyetemi teljesítményt? Egységes tanulói teljesítménymérés csak középiskoláig van. A legjobb finn egyetem kb. a 70. a világon magyar nincs az első 150-ben.
  Dübörgő gazdaság? Mármint a magyar vagy a finn? GDP/fő? Életminőség? Várható élettartam?
   
 16. honved

  honved Well-Known Member

  http://privatbankar.hu/makro/nincs-eleg-munkaero-magyarorszagon-ennyi-penzert-nem-csoda-296787
   
 17. zeal

  zeal Well-Known Member

  Picit ellentmondasz onmagadnak. A kozepisk. eredmenyeik a legjobbak a vilagon, de az egyetemeik <i>ahhoz kepest </i>mar a fasorban sincsenek. Neked ez nem furcsa egy picit?
  A gazdasaguk sem olyan kiemelkedo a kornyeken. Lehet persze hozzank vagy akar egy afrikai orszaghoz hasonlitani, csak eppen semmi ertelme. Az az igazsag, hogy nem ok Skandinavia Svajca. A fajdalmas tanulsag pedig az, hogy a tokeletes kozepiskolai oktatas sem eleg egy orszag udvossegehez.
   
 18. torsen

  torsen Well-Known Member

  Ahhoz képest nekünk se középiskolai teljesítmény, se egyetemi. Te írtad, hogy 40 év alatt jutottak el ide. Így van. Valamikor a cári birodalom peremvidéke voltak és tudatosan, szívósan, együtt dolgozva elértek ide. De úgy, hogy egy adott rendszert folyamatosan javítgattak a tapasztalatok alapján, nem pedig úgy, hogy 4 évente (vagy még gyakrabban, mint most) mindent a kukába dobtak. Nálunk is addig volt relatíve magas a teljesítmény, amíg állandóság volt (értsd Kádár korszak) mert hagyták, hagy a tanárok lassan de biztosan javítsanak a helyzeten az adott kereteken belül. Félre ne értsd, nem sírom vissza azt a korszakot, de az oktatásban a szabályzók stabilitása és a kreatív, tehetséges pedagógus együttese nagyon sokat javíthat a teljesítményen.
   
 19. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member


  2010 előtt rendszeresen évi 80-120 buszt vettek a volánok a Kravtextől.

  Aztán 2010-ben elvágták a fonalat. A volánoknak konkrétan megtiltotta a minisztérium a buszbeszerzést, noha azoknak megvolt rá a banki hitelkeret. Így nem vehettek buszt, de a hitelkeretért fizetniük kellett a bankoknak.

  Persze ezalatt is voltak beszerzések, de azokat központilag vezényelték le - pl. a BKK - és hogy-hogy nem még véletlenül sem nyert magyar típus, mert valahogy mindig úgy írták ki a tendert, hogy lehetőleg el se induljon.

  A vélhető okok (valószínűleg is-is viszonyban).

  - A pár hazai gyártó kivéreztetése (elsősorban a Kravexé), hogy ha ezek megszűnnek, majd a semmiből fel tudják éleszteni a magyar buszgyártást pl. a nemzeti buszgyárral (Rába, esetleg valami haveri cég).

  - az sem lehetetlen, hogy az MAN (VW) vagy a Mercedes jobban osztott vissza ill. politikailag erősebb volt.


  Szóval ennek szellemében tessék olvasni a fentebbi sikerpropagandát.
   
 20. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member


  Miért nem lepődök meg ezen?
  Amit a kormány az oktatásban csinál, az semmi más, csak hosszútávú koncepció miatti ötletelés.

  Acél vélhetően az oktatás színvonalának csökkentése - hogy később minnél kevesebb konkurencia legyen Récselkének meg a többi körön belüli gyereknek - , és az olcsó gépipari és feldolgozóipari dolgozók képzése az elképzelt kínai típusú modellhez.  Az exporttöbblet egyáltalán nem túlzott, mivel még mindig igen jelentős a külső adósságunk,amit csak exporttöbblettel lehet visszafizetni/csökkenteni szóval erősebb forintot javasolni életveszély. Ráadásul hogy lehet mesterségesen erősíteni a forintot? Kamatemeléssel.


  Elég emlékezni a 2002 és 2009 közti időszakra, amikor a reálgazdaság beledöglött az erőd forint magas kamat kombóba és végül nyakig eladósodott mind az állam, mind a vállalatok, mind a lakosság.

  Bizony itt emelni kell a béreket. De mint látható a munkaadók erre nem igen szánják el magukat, ezért törvényileg kellene bevezetni egy legalább 3 szintű minimálbért (általános, szakmunkás, diplomás).
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása