tipikus =topicNyugat - Európa tipikus, percről percre
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
tipikus =topicNyugat - Európa tipikus, percről percre
Persze hogy tudtuk. Éppen nem ez a legfőbb hiányossága a rendszernek amúgy.
Az én háziorvosom egy évben 2x 1 hónapra külföldre megy.
Több milliárd forrást adnak a vételhez és a fenntartáshoz is, vidéken.A háziorvosi ellátással két baj van, az egyik hogy a praxist meg kell venni és ez bizony nem olcsó,
Aki orvosira megy az legyen már e ténnyel tisztában. A rendszer mindenhol ilyen, háziorvos van nyugaton is. Ezen az alapon a vidéki iskolák is dögöljenek meg, mert egy kis faluban vannak ?az meg olyan hely, hogy szívesen senki sem költözne oda önként. Meghát ugye senki sem azért tanul 6 évet hogy utána háziorvos legyen,
Olyan nem lehet. Az eü igazgatásban dolgoztam, akkor egy másik helységből kell kijelölni valakit ügyeletesként.Mákja van, a háziorvos ismerősöm képtelen eljutni szabira, mert senkit sem talál maga helyett
Több milliárd forrást adnak a vételhez és a fenntartáshoz is, vidéken.
Aki orvosira megy az legyen már e ténnyel tisztában. A rendszer mindenhol ilyen, háziorvos van nyugaton is. Ezen az alapon a vidéki iskolák is dögöljenek meg, mert egy kis faluban vannak ?
Olyan nem lehet. Az eü igazgatásban dolgoztam, akkor egy másik helységből kell kijelölni valakit ügyeletesként.
A munkajog nem engedi meg azt hogy nem mehessen szabadságra az érintett. Mindenkinek ki kell adni ami jár.
Nekem erről a stadionozásról ez ugrik be ... (bár a megvilágosodáshoz elég volna a költségvetési törvényt megnézni és viszonyítani )Ja, tudom, inkubatorra es lelegeztetogepre meg nem jut..
Ja, tudom, inkubatorra es lelegeztetogepre meg nem jut... Durva.
Borgyogyaszat? "Ha száraz, nedvesítse be; ha nedves, szárítsa ki; ha nem kéne ott lennie, vágja ki. Tök egyszerű!" - Doktor House. Szivesen!
És ha viszket? Levágni már csak nem fogom.
De most komolyan, a tudomány alapú világban, egy elvileg felvilágolsult országban ezt komolyan gondolják. Szavakkal leírhatatlan, amit érzek, hogy hová lehet még süllyedni...
Ez már olyan, mint a székely vicc...
Székely és a fia elmennek fát vágni, a gyerek azonban megunja apja folytonos okoskodását és kötekedését és belevágja a fejszét az apja hátába. Az öreg összeesik, vergődik, majd megkérdezi a fiát:
- Fiam, ez direkt vót, vagy csak úgy viccből?
- Ez nagyon is direkt volt, édesapám - mondja a gyerek.
- Akkor jóvan, mert viccnek eléggé durva lett volna.
De most komolyan, a tudomány alapú világban, egy elvileg felvilágolsult országban ezt komolyan gondolják. Szavakkal leírhatatlan, amit érzek, hogy hová lehet még süllyedni...
Ez már olyan, mint a székely vicc...
Székely és a fia elmennek fát vágni, a gyerek azonban megunja apja folytonos okoskodását és kötekedését és belevágja a fejszét az apja hátába. Az öreg összeesik, vergődik, majd megkérdezi a fiát:
- Fiam, ez direkt vót, vagy csak úgy viccből?
- Ez nagyon is direkt volt, édesapám - mondja a gyerek.
- Akkor jóvan, mert viccnek eléggé durva lett volna.
Na itt tetszik hatalmas kapufát lőni, ami akkora kapufa, hogy már pipa...
Az lehet, hogy neked élhető minimum, csak a szomorú igazság az, hogy itthon a társadalmi olló nyílik és kb. 3-3,5 millió+ ember már olyan szinten a társadalom peremén van, hogy a te észrevételeden kurva jót röhögnének (bár inkább sírnának), vagy beléd basznák a kést, hogy másnak osszad az észt...
Az a 600k kivándorló is biztosan azért ment el, mert annyira tetszett nekik az "élhető minimum" és "stabilitás", ami itthon van...
(Ok, ezek egy része tényleg olyan szinten alacsony képzettségű, hogy nemigen lehet velük mit csinálni, de az nem szumma 3 millió...)
Ja, és az, hogy egy ország mennyire tekinthető élhetőnek nem pusztán az anyagi helyzettől függ, hanem attól, hogy milyen a társadalom közérzete. Na ez az, ami itthon botrányosan szar, az ilyen sorosozás, folyamatos ellenségkép és a mészároslőrincz és egyéb nepotista húzások miatt. Már a látszatra sem adnak...
Én eddig alapvetően értelmesnek gondoltalak, de ez a komment tényleg nagyon durván mellément...
A 600k kivándorló minden indítékát nem ismerhetem, viszont van egy jó mintám. A volt ált isk. osztálytársaim kb 70% kiment nyugatra dolgozni, java részük szakmunkás végzettséggel (burkoló, asztalos, kőműves, stb.). Talán ha egy negyedük döntött úgy, hogy kint marad, de ők is a gyerek miatt, hogy anyanyelvi szinten menjen neki az idegen nyelv, vagy pont mert egyedülállóak voltak és már rokonok sem kötötték ide őket. A többiek vissza akarnak jönni, ha kicsit megszedték magukat, mert szerintük az ország még mindig élhetőbb, mint a nyugat, csak a bérek rosszak.
Hogy formosa kedves kifejezésével éljek: nem a képzelt "sz@rszag" miatt lép le a többség, hanem pusztán az anyagiak miatt, nincs itt semmiféle dráma.
Az én rokonaim is visszajönnek, csak a difi annyi, hogy pár év kintléttel még a hazai elszálló ingaltanárak mellett is össze tudnak szedni egy házra valót. Az itthoni fizetésből a külön költözés is megugorhatatlan akadály lett vonla oda, ahol munka is van...
Mert ők hosszútávon nem bírják az anyanyelvi környezet hiány, mittomén. Egy másik barátom lassan 10 éve Németországban van. Úgy volt, hogy 1-2 évre mennek. Azóta már gyerek is van. Eszük ágában nincs hazajönni amennyire tudom.Na ez az. Miért jöttek haza, ha olyan csodálatos ott? Csak nem azért mert nyugat sem élhetőbb semmivel sem. Ott sem lehet ugyanúgy venni lakást, csak 20-30 éves hitelre. Nem véletlenül találták ki a vásárlóerő-paritásban mért GDP-t és egyéb adatokat. Az emberek csak annyit látnak, hogy németben 1500 eurót kap az itthoni 400 euró helyett. Az okosabbja nem ott költi el, hanem hazajön az összegyűjtött pénzzel és majd itt.
Ez a szabad piac. A multik is ezt teszik már évtizedek óta. A termékeket kis bérű országokban gyártják, majd visszaviszik a magas bérű országokba eladni. A munkaerő is rájött erre, hogy megkeresheti a magas bérű országokban a kenyérre valót és a kis bérűben költi el.
Csak bevette ovi hülyeségeit! - Hja kérem, 1 hülye hülyeségeiből üjabb hülyeségek születnek...!Ez a csavo mit szed vajon?