[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

eadx

Active Member
2016. december 26.
81
107
33
Most nekifogtak, választások után, és brutálisan megemelték az orvosok és aszintensek fizetését, a tanárokét is, de olyanokét is akik közszférában dolgoznak és amúgy jól kerestek, na mind1. Ezzel itt fogják tudni tartani a kórházi személyzetet, legalábbis lát majd egy életpályát állami alkalmazottként is az a jövendőbeli orvos, aki itthon szeretne maradni. Ha meg pazarló a rendszer akkor meg kell reformálni, a költségeket nem csökkenteni, hanem a lehető leg ésszerűbben költeni.

Aha, lehet, hogy az orvosoknak emelték normálisan a fizetést, de a közoktatásnál inkább parasztvakítás ment.
Beharangozott emelés: 50%. Realizálódás: 5 év alatt évi 10-10%, de el lehet mondani évekig, hogy 50%-os emelés van. Csak mellette nőtt a munkaidő a túlórával való vacakolás miatt (lehet kötelezni a tanárokat rá és nem fizetik ki havi 8-10 óra alatt), elvették a cafeteriát, a különböző képzésekért járó pénzeket. Ezek miatt felénk a tanárok majd harmadának konkrétan csökkent a fizetése az emelés hatására. Életpálya modell, ped1-ped2-portfólió: sok idősebb tanárnak eléggé megalázó volt, hogy visszahajították őket a legalsó szintre, ahol együtt van a friss diplomás kezdővel. 25-35 év alatt azért közülük sokan eljutottak más szintre. Persze azóta valamennyit változtattak, de akkor is botrányos volt. Pl. az egyik ismertebb matektanár véleménye: http://index.hu/belfold/2014/03/03/kedves_rozsa_nem_szegyelli_magat/
A KLIK, az állami tankönyvmonopólium, a buszos tragédia után Balog marháskodása a diákutazásokról, az szdsz óta megmaradt tanár-diák-szülő viszony közül egyik sem pozitív dolog. Ne csodálkozzanak, hogy nem megy az ember tanárnak.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Ezért írtam magánklinikát, mert nyilván nem rendelkeznek egy kórház infrastruktúrájával és csak abba invesztáltak bele ami pénzt hoz. Tehát 36 órás szívműtétet itt nem vállalnak. De van reumatológus, gasztroenterológus, ct mr ultrahang meg mindenféle laborvizsgálattal járó feladatokat is ellátnak. És amikor van minden ezalatt nem az új járólapokat, vagy bőrkanapét értettem, hanem, hogy az adott szakterületen praktizáló orvos üres kézzel megy be és jön ki, nem a kórházból lopja a munkájához szükséges eszközöket, hanem itt biztosítanak neki mindent. :)
En sem konkretan a jarolapokrol beszeltem. :)
Ezek a privatizalt, kiszervezett vallalkozosdi dolgok rohadt megtevesztoek tudnak lenni. Altalanossagban igaz az, hogy az eszkozpark soha ne tevesszen meg. A maganklinikak, -rendelok sokszor a levedlett allami roncsokat hasznaljak. Persze ok hasznaltak ezeket az eszkozoket korabban is, ezert rutinosak a kezeleseben, de ez meg keves az udvosseghez. Pl.: egy regi ultrahang keszulek szep nagy impozans darab, de senki ne essen hasra tole, mert az ilyenek kepalkotasa tragedia. Az MR-ek szama sem az egyetlen meroszam. Az uj MR-ek mar atomcsoportokat kepesek elkuloniteni, mig a regiek... basszus, paca hatan paca. Olyan volt a kepe mint egy Rorschach-teszt. Orvos ki sem tudta ertekelni, csak a samanok.
A surgossegi illetve a betegfelveteli osztalyokon is valtozo aranyban talalhatsz allami alkalmazottakat. Sok helyen maganvallalkozoknak szervezik ki a munkat. Igaz, nem te fizeted a szamlat, hanem a korhaz. De ez a reszleges privatizacio es vallakozosdi azt eredmenyezi, hogy mikozben te reflexbol Orbant szidod az ellatas minosegeert, valojaban csak egy 300 ora ugyeletet bevallalo vallakozo agoniajanak szenvedo alanya vagy.
Rovidre fogva: Az egesz ugy bonyolult. Nem ketbites, miszerint van a rossz allami- es a jo maganceg. A magancegek sokszor lehuzzak az allamot is. Teged meg mindig. Lehetne jo az egeszsegugy, de ahhoz rohadtul bele kellene allnia a feladatba egy hozzaerto miniszteriumnak...
Szerintem a második rész nem nekem szól, arra a fideszes népszavazásra elmentem és 3 igennel szavaztam :D még megvannak a ne nézzenek birkának, meg nekünk nem tollas a hátunk propaganda matricák :D
Jogos. Inkabb joker-t kellett volna ideznem, de a te hozzaszolasod kozelebb volt es csak altalanossagba irtam a vizitdijrol.
Ovatosan kell banni a Bokros-fele kicsavart magyarazatokkal, mert elsore logikusan hangzik, de szakmai szemmel nezve nem a problemat kezelte volna, hanem csak ujabbakat generalna.
(Nyugi, csak mert jol szavaztal meg nem csufollak fideszes szavazonak. Te KDNP-s... :D)
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
CT-ről beszélgettek, meg fizetésemelésről, közben meg még a dolgozó is magának viszi a wc papírt és a betegek által használt wc-t mind tisztaságban, mint felszereltségben (papír, szappan, kéztörlő) általában bármelyik útszéli benzinkút kenterbe veri. Arról nem beszélve, hogy ott legalább a dolgozónak óránként be kell menni aláírni, ha épp nem is takarít ki.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Altalanossagban igaz az, hogy az eszkozpark soha ne tevesszen meg. A maganklinikak, -rendelok sokszor a levedlett allami roncsokat hasznaljak.

Ismerős orvos UH-zott, megvette a régi, leharcolt gépet a munkahelyén és azzal csinálta, persze asszisztens sem kellett, mert ugye a betegnek nem kellett papír, csak a lelki nyugalma végett, vagy ki tudja miért volt jó, de fizettek érte 10-15 évvel ezelőtt is nagyságrendileg 3-5000 ft-ot. Nem pangott az üzlet és mellette még egy állami és egy maszekos állása is volt, de idejébe belefért.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal
M

molnibalage

Guest
ezt tudja adni evvel a felépítéssel. Amihez rendszerváltás óta ~27év alatt egyszer probáltak meg érdemben hozzányulni. Jelenleg már tényleg a végnapok vannak amikor szakorvosok átlagéletkora 60+év, 30-48között alig van orvos. ha a 90+% 48-65 kiöregszik és ugye jellemző szakorvos átlagéletko 55-62év közt van akkor egészségügynek vége. Az orvos nem CT gép, hogy kéne 3000 akkor veszünk és 1hét múlva mennek. Orvosi 6év+3év rezidens+3szakorvos=12év.
És a tanároknál ugyanez. Ennek fényében miféle jövőkép van itthon? Nem csoda, hogy menekülnek innen a fiatalok mielőtt elsüllyed a hajó.
 
D

danielblack

Guest
Az 1000 feletti fizetést azért kétkedéssel szoktam hallgatni, de ha annyi, akkor annyi - így még jobban sajnálom az elvesztegetett tudásukat. Ha a kinti németek olyanok, mint felénk a svábok pökhendi része (szerencsére kis rész csak), akkor elhiszem, miért nem akar apád ott vállalkozni.

Olyanok. Kezdetben ha nincs szakmad es nyelvet sem tudsz akkor a kb 1100 euros minimalber marad. Ha van feleseges egy gyereked akkor ez mar 1300-1400 mint minimalber. Tehat egyedulallokent az 1300 azert a minimum, csaladdal meg az 1600. Ezek megvannak altalaban. De ebbol nem solat fogsz felrerakni. Nekem egyedulallokent 2200 mert jol alakitottam az elmult 3 evemet, de en is 1024 nettoval indultam. Ha gyujteni akarsz akkor 1800 euro nem art egyedul. Csaladdal meg 2300.
Munkásszálló szoba Rastatt: 300-400 eur
Egyszobas lakas rastatt: 450-500 eur
Haromszobas lakas rastatt: 900- eur
Elelmiszer mint otthon
Auto biztositas 19 evesen havi 130 eur
Auto biztositas 22 evesen havi 75 eur
Szamlavezetesi dij 5 eur
Net, tv, telefon 50 euro
Uzemanyag mint otthon.

Par osszehasonlitasi alap. A legnagyobb gond, hogy ha kijossz es jol keresel megvaltoznak az igenyeid is...
 
  • Tetszik
Reactions: eadx

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
"Ha van feleseges egy gyereked akkor ez mar 1300-1400 mint minimalber." Ha jól emlékszem, ahogy a szomszéd mesélte (ő kint, család itthon) , hogy 1 év után ismerik el, utána jár forintosítva kb. 90 ezres szoc. támogatás és plusz szabadság -vagy legalábbis másként kezelnek a munkahelyen, mint nem egyedülálló.
 
  • Tetszik
Reactions: Kukorica János
D

danielblack

Guest
"Ha van feleseges egy gyereked akkor ez mar 1300-1400 mint minimalber." Ha jól emlékszem, ahogy a szomszéd mesélte (ő kint, család itthon) , hogy 1 év után ismerik el, utána jár forintosítva kb. 90 ezres szoc. támogatás és plusz szabadság -vagy legalábbis másként kezelnek a munkahelyen, mint nem egyedülálló.
Itt 6 kulcsos az adorendszer.
Nincs felesegem, gyerekem igy a brutto 3500 bol megkapok 2200 at. Ugyan ez lenne hazasan 2500.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
Ez mind igaz, de akkor a pazarlást és az elvándorlást valahogy meg kell állítani. Viktor nem tűnik hülyének, legalább nézzen át a határon, ha nem most de jövőre ha jön Tusványosra. Nálunk úgy látom megelégelték az elvándorlást, mert ezzel akkora pénzt veszít az ország, hogy sírva fakadsz ha utána nézel. Fel tehetnék a kérdést, hogy miből, de hosszú távon az a válasz, hogy annak az összegnek a tizedéből, amit az elvándorlással buk(ná)nak. Most nekifogtak, választások után, és brutálisan megemelték az orvosok és aszintensek fizetését, a tanárokét is, de olyanokét is akik közszférában dolgoznak és amúgy jól kerestek, na mind1. Ezzel itt fogják tudni tartani a kórházi személyzetet, legalábbis lát majd egy életpályát állami alkalmazottként is az a jövendőbeli orvos, aki itthon szeretne maradni. Ha meg pazarló a rendszer akkor meg kell reformálni, a költségeket nem csökkenteni, hanem a lehető leg ésszerűbben költeni.

Én nem tudom, hogy Viktor okos e vagy hülye, de az biztos, hogy az egészségügyél sokkal-sokkal fontosabb a foci.
ha érdekelné akkor stadionok helyett egészségügyet rakja rendbe. És igen ezen írtózatos összegeket bukik az állam.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
nemrég derült fény egy olyan stiklire amit a munkaerő-kölcsönzők is alkalmaztak, vagyis lejelentik a tb-nél a melóst, de a járulékokat a NAV-nak már nem fizetik rendszeresen.

Egyébként hogy tudod leírni az ilyen mondatokat? Az egész ország tud ezekről a dolgokról évtizedes távlatban, a magas pozícióba került olajos maffiózónk, most éppen strómanok kezén üzemelő összes vagyonvédelmi cége is így működik a mai napig, de a fideszes propagandista ez így leírja. Mi késztet arra, hogy a jól ismert valóságot ne írd le?
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 1711

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
Egyébként hogy tudod leírni az ilyen mondatokat? Az egész ország tud ezekről a dolgokról évtizedes távlatban, a magas pozícióba került olajos maffiózónk, most éppen strómanok kezén üzemelő összes vagyonvédelmi cége is így működik a mai napig, de a fideszes propagandista ez így leírja. Mi késztet arra, hogy a jól ismert valóságot ne írd le?
Fideszes propagandista a jó nénikéd.
A vagyonvédelmisek akiket én ismerek egyáltalán nem így működnek, vállalkozói jogviszonyban vannak.
De mondjál még ilyen hülyeségeket.
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Én nem tudom, hogy Viktor okos e vagy hülye, de az biztos, hogy az egészségügyél sokkal-sokkal fontosabb a foci.
ha érdekelné akkor stadionok helyett egészségügyet rakja rendbe. És igen ezen írtózatos összegeket bukik az állam.

Csak mondom: évek óta számottevően emelkedik az egészségügyi büdzsé. Jövőre is plusz 220 milliárd jut egészségügyre.
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Szerintem tévedsz.
Ahogy látom, az idősebb huszonéves társaságnak nem tetszik főleg a helyzet, akik korábban értek abba a korba, 2006 körül. Ők kezdték az ellenzékieskedést. Azok, akiknek pont, hogy van összehasonlítási alapjuk. Akik egy-két évvel idősebb ismerőseit simán verhették októberben a rendőrök. Akik csalódtak Orbánban, mert becsapta őket. Nem ezt várták tőle, különbnek tartották az "elmúltnyolcév" embereinél. Például Paks2 körüli dolgok (pl. titkosítás) , ablakmutatás az oroszoknak, demokrácia hiányáról beszélés. Ezekről mind megvolt a véleménye kormányra kerülés előtt, utána meg az ellenkezője.

Akikre itt gondolsz, ők az elmúlt másfél év alatt lettek kritikusak.
Nekik a például a tandíjjal kapcsolatban hazudott Orbán (persze egyes szakokban igaza volt é van). Őket tavaly nyáron kezdte elveszteni a kormány. Először az október 2-ai kampánnyal. Sokan egyszerűen azért nem mentek el, mert már túl erős volt a médiában a jelenlét. Állítom, hogy fele akkora kampánnyal, pár hónappal korábban minden nélkül érvényes lett volna az, legfeljebb 85-90%-os "nem" arány lett volna "csak". Utána mindenki várta, hogy tavaszik nyugalom jön. Egy túróst, tolták tovább a biciklit. Ez hatalmas hiba volt, én akkor váltottam a fő hírforrásom az origoról az indexre - szimpla helycsere, mindkettőt olvastam tovább (lejjebb kifejtem még a médiát)

Utána jött a Momentum a NOlimpiával. Itt jött be a következő szarvashiba. A kormánypárti média párbeszéd és vita helyett ráugrott a főbb emberekre. Hamar előkapták Mécs szarkasztikus írását a vidékiekről, csak úgy tálalták, mintha ténylegesen ez lenne a véleménye, nem úgy, hogy parodizálta a hülye libsiket. Ezt nyomatták folyamatosan - csak leesett a fiataloknak a húszfilléres - és szidták az ellenvéleményeseket. Jött a hazaárulásos elszólás, ezzel is sokakat elvesztettek.
Sok fidesszel szimpatizáló (köztük én is) vitát akartunk az olimpiáról, meg szavazást. Miért? Mert hittünk benne, hogy érvekkel meggyőzhetőek az emberek és egy olimpiát támogató eredmény jönne ki, mivel bőven megvolt a támogatottság. Hát vita nem volt, a NOlimpiásokkal nem mertek kiállni. Közben kezdett a média és az érvek hatni, de az ellenzőkhöz csatlakoztak át az emberek. A tárgyalt korosztály egyre jobban látta és látja az egyes fő területek helyzetét, inkább azokra költene (egészségügy, oktatás, közlekedés, védelmi erők).
Mikor kiálltak vitára végre, örültek az emberek. Végre jön az, amiben hittek, értelmes vita. Aztán pontosan közben jött a hidegzuhany, visszamondták az egészet. Utána próbálták a nyakukba varrni az egészet álomgyilkosság címszó alatt. Ez is érdekes, az állomgyilkosságot pont az elkövetők akarták a másik félre rátolni. Újabb hiba, beáldozták a fiatalokat az idősebb korosztályok ellenében, akik jobban akarták az olimpiát.

Média:
Feljebb írtam, hogy előző év vége felé változott a hírfogyasztási szokásom. A korábbi kormányjobb - vegyes bal (index) és kritikus jobb sorrend helyett kritikus jobb - bal (konkrétan index, többi nagyon ritkán) és kormányjobb lett vegyesen. Nem a bal és kritikus jobb lett színvonalasabb, hanem a kormányjobb színvonalasabb része kezdett mélyrepülésbe.
A sok hazugság, hülyeség, rágalmazás ugyanúgy megvan, csak jobboldalról jöve alapból kritikusabb az ember a baloldali hírekkel. Ha az írásod második feléből kivesszük az "Így nem a kormány felelős a rossz légkörért" részt, az takarná a valóságot, mert mindkét oldal hibás ugyanúgy.

Azért ahhoz gratula, hogy sikeresen elkezdték a (többségében) jobboldali fiatalságot átlökni a kritikus jobb - nem érdekli - bal háromszögbe. Ehhez kellett Orbán, a kormánymédia és Vona utóbbi időben végzett tevékenysége. A maradék naivitást sikerült kiölniük a fiatalságból, de maguk ellen sikerült.

Ha megnézed kik voltak kint az áprilisi demonstrációkon, akkor láthatod, hogy alapvetően a 16-25 éves korosztály. Gimnazista-főiskola-egyetemista réteg (már ez sok kérdést vet fel az egyetemek színvonalával kapcsolatban, de ezt most hagyjuk...) plusz a hivatásos tüntető vadprosztó Tuareg-féle csoportok. Sokat mondó, hogy az egész brahiból őrjöngés nagyjából az érettségiig, egyetemi vizsgaidőszakig tartott. Utána mintha elvágták volna. Orbánnak a szélsőséges atlantizmustól való elfordulása az egyik legbölcsebb döntése volt. Valóban nemzeti érdek. Akiknek ez nem tetszik, az a nyugatos-liberális réteg, akik közül '14-ben már egy darab se szavazott a Fideszre.

Abban egészen biztos vagyok, hogy fideszes szavazót nem veszített el a kormány a tavalyi túlzott mozgósítókampánnyal. Ez nem ok szakításra. Ez nem elvi kérdés. Én is tudok olyanokat, akik olyan elviekben, bevallásuk szerint jobboldali-félék, és ezért nem ment el, de ők pl. sosem szavaztak eddig sem a Fideszre. Nekik esetleg jobban kinyílt az elmúlt időszakban a csipájuk, az lehet.

A tandíjjal kapcsolatban Orbán nem tudom mit hazudott, mert alig történt átalakítás.

Én úgy látom, hogy rád hatott a liberális média szőnyegbombázása, amit a TV2 és az Origo váltása, vagy az M1 első napjainak átmeneti zavarai után végeztek. Kár.
Hogy te az Indexre váltasz bármilyen ok miatt, az a te dolgod. De jobboldali világnézetű embernek egy Index nem lehet hírforrás, legfeljebb kabaré forrása. Az Index az ellenség egyik hadosztálya, amely konzekvensen szembenáll a konzervatív értékrenddel, és egy lehetőségeihez mérten független és magyar Magyarország ideájával. Ha valakinek az ellenség egyik hadosztálya szimpatikus, akkor az az én értékítéletem szerint nem jobboldali. Nem tudom, miben hazudott a kormánypárti média, de ha valamiben hazudtak is, azok vagy ötödvonalbeli, piszlicsáré ügyek, vagy olyan igazságok, amelyeket a bíróság előtt nem tudtak hitelesen bizonyítani (pl. Juhász Péter és Portik kapcsolata). Ehhez képest az Indexnek az egész világképe, világmagyarázata egy gigantikus hazugság.

Az olimpia kapcsán nem akarok sokat írni. Magam sem voltam elvetemült híve, de eszem ágában nem lett volna a momentumos sátánfajzatok mellé állni. Az pedig, hogy tételesen bemutatták, hogy kik ezek az újból a függetlenség mázában tetszelgő népbolondítók, a leghelyesebben tették. Tudja meg a nép, hogy a Heves Megyei Tanács, pártbizottság vezetőjének unokája, Tabajdi Csaba gyereke, Mécs kölke, az Együtt színeiben választáson induló gyerek, CEU-n képzett "függetlenek", az szdsz-es filozófus, Radnóti gyereke készül ismét hülyére venni a magyar társadalmat. 1990-ben egyszer már beetették a népet, SZDSZ formájában, aztán kiderült, hogy alig van köztük olyan, akinek az apja ne ávós lett volna. '94-ben meg le is hullott a lepel. Mécs gyerekének írását iróniának minősíteni különösen abszurd, amikor az SzDSZ-ben, ahol az apja hosszú évekig politizált, éppen ez a vidékellenes, lekezelő stílus, bőgatyásozó tempó ment.

És legalább ezen a fórumon legyünk komolyak. A Momentum Nolimpia feliratú standoknál agitált. Ők nem párbeszédet, hanem az olimpia bukását akarták, hogy ezzel kárt okozzanak a Fidesznek. Csak a DK, MSZP nem tudott volna sikeresen levezényelni egy ilyen kampányt, mert ők nem tudtak volna a függetlent hitelesen előadni, amire azért volt szükség, hogy nagy tömegeket be tudjanak vonzani.

Azzal a tévhittel meg tessék leszámolni, hogy itt a fiatalság jobboldali. Itt a fiatalok 90%-nak semmiféle értékrendje nincsen. Önzés az van ezerrel. Legyen okostelefon, be lehessen rúgni, szívni minél többször, lehessen különféle alkalmakból a körúton ordibálni, őrjöngeni, mindegy, hogy Izland elleni EB meccsről, vagy a Soros-egyetemről, esetleg a Helsinki bizottságról van szó. Ha kell piros-fehér-zöldre festi a képét, ha kell, genderszakos transzvesztitákért aggódik. Csürhe mentalitás az van, értékrend nincs.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
stadionok helyett egészségügyet rakja rendbe
Ezt a stadionozást szerintem fölöslegesen folytatjátok, mellékelten leírtam a büdzsé kiadási oldalait, a legnagyobb tétel benne a Puskás, de ne is zavarjon, hogy ott meg nemzetközi rendezvényt fognak tartani, vagyis meg kell felelni némi feltételrendszernek.
Arányaiban az ország működtetésére, béremelésekre, nyugdíjakra 1000 mrdnál is több forrás megy. DVTK, Vasas-stadion összesen 6 mrd-ot kap. Miközben a többi sportágé meghaladja az 50 mrd-ot....
Aki pedig látta már belülről az eü működési mechanizmusát, az tudja hogy se hipp-hopp, se máról holnapra nem lehet rendbe tenni.
 
  • Tetszik
Reactions: laiki
M

molnibalage

Guest
Azzal a tévhittel meg tessék leszámolni, hogy itt a fiatalság jobboldali. Itt a fiatalok 90%-nak semmiféle értékrendje nincsen. Önzés az van ezerrel. Legyen okostelefon, be lehessen rúgni, szívni minél többször, lehessen különféle alkalmakból a körúton ordibálni, őrjöngeni, mindegy, hogy Izland elleni EB meccsről, vagy a Soros-egyetemről, esetleg a Helsinki bizottságról van szó. Ha kell piros-fehér-zöldre festi a képét, ha kell, genderszakos transzvesztitákért aggódik. Csürhe mentalitás az van, értékrend nincs.
Szinte az egész írásodnál ráncoltam a homlokom, de ezek után kb. összeált a kép rólad... Nem túl pozitív... Általánosítasz, gyanítom senkit nem ismersz a korosztályból, stb.
 
T

torsen

Guest
Szinte az egész írásodnál ráncoltam a homlokom, de ezek után kb. összeált a kép rólad... Nem túl pozitív... Általánosítasz, gyanítom senkit nem ismersz a korosztályból, stb.

Nézd meg, honnan szokott főként linkelni és ki azújság lapigazgatója. Ő persze a "jó" kommunista, a "mi" kommunistán. A népkötársasági BM-nél tanulta sajtószolgálatot...
Érdemes elolvasni:
http://magyarnarancs.hu/narancsblog...m-egette-le-magat-bekemenet-nagyagyuja-100626
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed
Status
Not open for further replies.