A Kaplan MT egy
közepes súlyú tank , amelyet a török
FNSS és az indonéz PT Pindad fejlesztett ki . Tank neve Törökországban Kaplan MT, Indonéziában pedig Harimau / Tiger.
Előzmények
Az indonéz és a török kormány először 2015 májusában állapodott meg arról, hogy közösen kifejlesztik a Kaplan MT-t az indonéz hadsereg számára, 30 millió USD költséggel. A program fejlesztési szakasza várhatóan akár 37 hónapot is igénybe vehetett; Az első prototípust Törökországban, a másodikat Indonéziában építették. A minta szellemi tulajdonát úgy döntötték, hogy megosztják a két kormány között.
Az indiai védelmi kiállítás alkalmával, 2016. november 1-jén bemutatták a harckocsi első modelljét, néhány műszaki specifikációval együtt. legfontosabb információ az volt, hogy a tartály súlya 35 tonna. Ezenkívül a harckocsi fő fegyverzetét a CMI Defense által kifejlesztett, belga gyártmányú torony biztosítaná, amely 105 mm-es puskás csővel van felszerelve és sokféle lövedék kilövésére alkalmas.
A 2017. május 9-i IDEF 2017 kiállításon bemutatták a tartály első prototípusát. A tartályt Cockerill XC-8 105 mm-es toronnyal vagy Cockerill 3105 moduláris toronnyal kellett felszerelni. Ezenkívül a harckocsi gyorsan cserélhető moduláris páncélt használna a sérülés idején.
2018. szeptember 5-én az FNSS vezérigazgatója az Anadolu Ügynökségnek elmondta, hogy a tank hónapok óta teljesítette az indonéz hadsereg számára szükséges jártassági teszteket, és készen állt a tömegtermelésre. Kijelentette, hogy az első 20-25 tartályból álló tétel 2018 végéig megrendelhető, és az előállítandó tartályok teljes száma 200 és 400 között lehet.
A 2019 májusában aláírt koprodukciós szerződés decemberben hatályba lépésével megkezdődött a Kaplan MT tartály tömeggyártása az FNSS létesítményeiben. A szerződés értelmében 18 tankot gyártanak, az első 10 tankot Törökországban, a fennmaradó 8 tankot pedig Indonéziában gyártják. Ez a szerződés fontos, mivel ez Törökország első közepes tartály export-szerződése, valamint az első projekt, amelyet Indonézia és Törökország kezdeményezett és kötött a védelmi ipari együttműködési megállapodások keretében.
Kaplan MT
Szervizelőzmények
Szolgáltatás | 2019 (sorozatgyártás) |
---|
Felhasználók | Indonéz hadsereg |
---|
Gyártási dátum
Tervező | FNSS és Pindad |
---|
Tervezett dátum | 2015 |
---|
Termelő | FNSS |
---|
Gyártási dátum | 2017 |
---|
Teljes termelés | 2 prototípus, 1 törzs. |
---|
Jellemzők
Súly | 32-35 tonna |
---|
Hossz | Beleértve a 6,9 méteres testet, a 9,1 méteres hordót |
---|
Szélesség | 3,36 méter |
---|
Magasság | 2,45 méter |
---|
Hordó átmérője | 105 mm |
---|
Legénység | 3 (parancsnok, lövész, sofőr) |
---|
páncél | Hajó + kiegészítő páncél. A has alatti aknák védelme |
---|
fő fegyver | 105 mm-es CMI Cockerill® |
---|
egyéb fegyverek | 7,62 mm koaxiális géppuska |
---|
cselekvési tartomány | 450 km |
---|
teljes sebesség | 70 km / h (43 mph) |
---|
*Lusta voltam, és lefordítottam és átmásoltam az oldalt közvetlenül magyarra a Chrome-ba.