Az orosz IL-76-ot meg lehetett közelről nézni?
Az oroszok külön kérték, hogy az jó messze legyen az emberektől, de nem indokolták miért, valószínűleg nem akartak még azzal is külön foglalkozni (egész nap strázsálni, stb.). A sajtós belépő sem volt elég, hogy a közelébe mehessünk (pedig az nagyon sok zárt kaput megnyitott előttünk).
Egyébként közlekedés szempontjából Kecskemét eleve nem egyszerű. Én a város másik oldaláról fuvaroztam be a többieket a reptérre egy beregisztrált kocsival (mehettünk a lezárt utakon, meg a bázison parkoltunk), de néhol így is elég necces volt.
Amúgy amilyen híreket hallottunk a rendezvény előtt, illetve amit tapasztaltunk a szervezés körül, én annak ellenére rendkívül pozitívan csalódtam. Magáról a dinamikus programról nem tudok nyilatkozni, alig 2 órát láttam belőle (egész nap mentünk, mint a mérgezett egér), de minden kiállított eszköz, pavilon jól látható és jól hozzáférhető volt, szinte mindenkivel tudtunk beszélni, akivel akartunk és a legtöbbjük (még a hivatalos emberkék is) nagyon közvetlenek voltak.
Aki meg nem készült fel kellőképpen a nagy melegre és tűző napra (pedig lehetett tudni már csütörtökön és pénteken is, hogy az lesz), az igazából vessen magára. Én is vittem a hűtőtáskát, meg a literes vizeket mindkét nap, pedig a sajtósoknak külön vizük volt. Árnyékot pedig ne várjunk, ez egy reptér, nem fogják befásítani, pavilonokat meg hülyeség lenne kifeszíteni, mert értelemszerűen nem látszódna tőlük az ég.