Ha van-lesz valami VIP jegy és pályán belüli parkoló amivel árnyékba ülhetek és nem kell erőltetett menetben gyalogolni kilométereket , akkor szívesen elmegyek újra , de amúgy nem akarom újra átélni ezt az embert próbáló napot...

Most is volt VIP jegy, előre lehetett volna gondolkodni.

http://repulonap2013.hu/cikk-1

"Most is volt VIP jegy, előre lehetett volna gondolkodni "

-Nem lehetett előre gondolkodni , mert még sosem voltam ez előtt , így nem is tudtam mire számíthatok...

Néztem amit beraktál , de ennyit meg egyszerűen nem ér. Talán adnák érte 10-20 ezret , de többet nem.

Az biztos, hogy az oroszok voltak a csúcs, anélkül tényleg gyér programot láthattunk volna. Ők viszont elég rövidet repültek, sztem. Még a gyakorlásuk is hosszabb volt ...
Én odaszegeztem magam a rácshoz velük szemben és mindent levidiztem. A készülődés se volt semmi. Főleg a hajtómű-indítás :)

Azért a legközelebbi repnapra egy HTKA-sátor felállítását javasolnám, valami jó helyen. Mindennel, ami kell (töltő-konnektor, söröshordó, wifi)..... :) :)

Most elképzeltem, ahogy Molni félrészegen beül egy F-16-osba, elindítja, és telibe nekimegy az egyik orosz vitéznek "Nesztek, még fegyók nélkül is jobbak az amcsi gépek!" felkiáltással... :)

"Most is volt VIP jegy, előre lehetett volna gondolkodni "
-Nem lehetett előre gondolkodni , mert még sosem voltam ez előtt , így nem is tudtam mire számíthatok...

Néztem amit beraktál , de ennyit meg egyszerűen nem ér. Talán adnák érte 10-20 ezret , de többet nem.

Jól hallottam, hogy egy VIP jegy 150 000,- Ft volt? Igaz, mintha ezért teljes és korlátok nélküli ellátás járt volna.

Nekem is eszembe jutott Molni odakünn..... Biztos csuklik.... :) Amikor a szpíker néha hülyeséget mondott (előfordult), elképzeltem, ahogy Molni egy másik hangosbeszélőn felülírja a kommentárt...pl.... Repül ez a fos, de minek, mikor a másiknak ezerrel jobb az ezmegazja..... levágná az égről. mint villám a verebet....

........... Mellesleg a staton lévő F-16-os elég ramaty állapotban volt külsőleg. (festés, horpadások).... De valószínű, hogy a beltartalom rendben volt, különben hogy repült volna idáig?

Python, milyen kamerával csináltad a videókat ?

arpiel: Nem az én videóim, csak vadászgatok, keresgélek a neten a fórumtársak hol kisebb, hol nagyobb örömére. Ha jól emlékszem a 2 részes videó egy FZ150 -el készült. A többit nem tudom.

<b>OFF:</b>
........... Mellesleg a staton lévő F-16-os elég ramaty állapotban volt külsőleg. (festés, horpadások).... De valószínű, hogy a beltartalom rendben volt, különben hogy repült volna idáig?

Tavaly nyáron volt szerencsém egy JET2 737-eshez Ferihegyen.
Valami 250-300 horpadás/lakatolás volt rajta.
A JET2nek új volt a gép, amúgy meg, ha jól emlékszem '90-es volt a drága.

........... Mellesleg a staton lévő F-16-os elég ramaty állapotban volt külsőleg. (festés, horpadások)....

Én igazából jobban tudom értékelni az olyan gépeket, amelyeken látszik, hogy ténylegesen használva vannak, aktív gépek. Ezért nem is szeretem a díszfestéses gépeket.

GrGLy.....
Ok...., de ez repülőnap.. :) Az Orosz Lovagok festése is kopottas volt, az ukrán szuhojé is..... Érdekes, hogy a Hawkok és a brit és német heli makulátlan volt....
A másik: olvasom az Index-barátunk cikkét a szervezés hiányosságairól. Én eleve vittem vizet, kepi-blancot, stb. Voltam már más repnapokon is. Reggel 8-ra voltam kint.... Semmi gebasz... Subject: az időjárás ELLENÉRE profi volt a szervezés....

Én igazából jobban tudom értékelni az olyan gépeket, amelyeken látszik, hogy ténylegesen használva vannak, aktív gépek. Ezért nem is szeretem a díszfestéses gépeket.
No jó, a kopott festés egy dolog... De horpadások? :) Nagy a forgalom a levegőben? Vagy szűk a hangár bejárata a parkoláshoz? :)

@zotyek78

Lehet az oka pl. jég is, vagy 800 km/h-nál egy bogár is elég nagy pusztítást tud végezni.

Zotyek... ez jóóóóóóó..... vizuális fantáziám beindult.... Szőke pilcsicsaj tolat a Szuhojjal :) :) :)

Egyszer, ha lesz rá idő és keret, forgathatna valaki a kecskeméti hangárban egy "Nagy Durranás"-szerű videót. Megnézném, ahogy a Gripenbe lapátolják a szenet, a keszis pilcsi szexel a hátsó ülésen és amikor felrakják a rakétát, annak az infrafeje kacsint egyet...stb....

Egyszer, ha lesz rá idő és keret, forgathatna valaki a kecskeméti hangárban egy "Nagy Durranás"-szerű videót. Megnézném, ahogy a Gripenbe lapátolják a szenet, a keszis pilcsi szexel a hátsó ülésen és amikor felrakják a rakétát, annak az infrafeje kacsint egyet...stb....

Hehe, a szenes dologról jutott eszembe: amikor a "szakkomentátor" a szu-27 bemutató alatt magyarázni kezdte, hogy hogyan lehet játszani a tüzelőanyag szinttel az ilyen demonstrációk alatt, és Gundel visszakérdezett, hogy "Milyen tüzelőanyagra gondolsz?" :) Szénre bazd+ :D

@zotyek78

Lehet az oka pl. jég is, vagy 800 km/h-nál egy bogár is elég nagy pusztítást tud végezni.

Na jó, nyílván ezek nem reálisak (olyan időben csak nem küldik fel a gépet, amúgy nyílván hangárban van, illetve egy bogár csaknem okoz egy festék kopásnál nagyobb kárt, hacsak nem olyanra gondoltál, ami a Csillagközi invázióban volt :))... De okés, mondjuk az előfordul olykor, hogy egy madárral ütközik... Egy idő után ezeket a horpadásokat nem javítják, és/vagy bizonyos időközönként cserélik az adott burkolatot? Mert mondjuk az, hogy nálunk nem, az egy dolog... Dehogy egy jóléti nyugati államban sem. Oo

Sziasztok!
Most, hogy felébredtem beszélnék egy kicsit én is, lehetőségeimhez mérten tömören. (Vasárnap voltam csak kint.)
Kezdem a bejutásnál: A mostani parkolórendszerre nem tudok jobb alternatívát (max. annyit, hogy lehetne közelebb), ezért nem kötnék bele, hiába nem volt nagy élmény.
Azt, hogy csak a 2. kapunál fogadtak el SZÉP-kártyát, nem is minősíteném, mint ahogy az eljárás gyorsaságát sem (a régi betárcsázós internet gyorsaságával vetekedő technikát adtak a kezelőszemélyzetnek, no comment). [A nagyságrendekkel kisebb bp-i Old Timer Show-n hogyan tudtak minden kapuhoz elfogadóhelyet rakni? S minden gördülékenyen ment...]
Az idegesítő és indokolatlan zene (hajtóművet jöttem hallgatni, nem zenét) és az örökös pofázás az agyamra ment, pedig nem vagyok egy 70+ éves nyugdíjas.
A programfüzetet akár ki is dobhattam volna, ha nincs a hátán a térkép. Úgy terveztem meg az utamat a bázison, hogy az érdekesebb csapatokra/ szólókra mindig visszaérjek. Nagyban beszélgettem a Currusos emberkével a Boráról, mikor csörög a telóm, hívnak hogy pillanatokon belül felszállnak a Szuhojok. Na ott egy spotter sráccal együtt futottam vagy 700 métert mire jó helyre értem, akkor már a levegőben voltak, s már nem is tudtam visszamenni az emberkéhez, pedig érdekes dolgokat mondott pl. a Skylark-rendszeresítésről, meg a Boráról is.
Az 5-6 éves gyerekek MINDENHOL, ismétlem MINDENHOL ott voltak. T-72-be, Gvozgyikába, PSZH-ba, esélyem sem volt beülni. A BTR-80-ba sikerült (a fegyverkezelő helye érdekelt, hogyan néz ki a világ az optikáján keresztül), bár ne sikerült volna.
Jó néven vettem, hogy kihoztak egy csomó nem rendszeresített fejlesztést pl. BTR-80 SKJ, VZF . (Utóbbinak ha nyitva volt az ajtaja, látni lehetett a páncélzatát.)
A vízzel nem volt gondom, vittem is meg szereztem is, de mint mindenhol, itt is kedves honfitársaimmal akadt a legtöbb problémám (pl. vízfolyatás, ami következtében több ivóvizes kocsinál mocsár alakult ki, miközben többen nem jutottak elegendő mennyiségű folyadékhoz. Innen is a k**** a***** az összes birkának).
Kissé zavaró volt a reptér város felé eső részének vásári hangulata, bár ezzel lehet, hogy egyedül vagyok.
Az oroszoktól nem ezt vártam, látszott a produkción, hogy enyhén rossz néven vették az időrend felborulását.Nem csak ők... (Valaki linkelt képes anyagot a Moszkva alatti főpróbájukról, ott finoman szólva jobbat repültek, a fotók alapján.)
Továbbá remélem kárpótolták a Baltic Bees csapatát, akik már a szinte üres reptérnek bemutatóztak, hála annak, hogy a sok civil sz@rt betették eléjük.

Összességében a napot számomra a Török Csillagok és az olaszok mentették meg, bár ha jobban belegondolok pl. a román MiG is nagyon kitett magáért, több szólistával egyetemben.

Ezúton is köszönet a 25/88 és a KMZ produkciójáért, bár utóbbiból csak azt élvezhettem amit éppen sikerült látnom belőle.

A fentieket leszámítva jó volt, de az elképesztő rendszertelenség, ami a programok sorrendjét illette, meggondoltatja velem, hogy érdemes-e legközelebb is kimennem.

Amúgy, kedves szerkesztők, a bázist +2-szer csak azért jártam be, hogy találjak egy HTKA-s pólót, zászlót, zsebkendőt, molinót, sapkát, sátort, molekulát, autót, tankot, vadászgépet, de csak nem sikerült. Vasárnap kint voltatok egyáltalán?