Beszámolnék akkor én is, ha szabad.
Volt kollégákkal mentünk kora reggel, végig jó volt a forgalom csak a parkoló előtti jó pár kilométer dugó összejött. Komótósan, de lehetett haladni. Kék parkoló, 7-es kapu. Buszok pikk pakk jöttek megállás nélkül. Haza felé is egész jó tempóban lehetett jönni. Kifelé jövet a katonák irányították a tömeget melyik parkoló merre mennyen. Pár katona használta rendesen is ekkor a hangját, mindjárt egy tengerészgyalogos kiképző őrmester jutott róluk eszembe.
Érzésre legalább 100.000-es tömeg volt, ha nem több. Amúgy jól eloszlott a tömeg, kivéve ha taprolható-bemászható dolog volt a közelben, olyankor inkább be sem álltam a sorba. A Gripen E-nél, mikor arra jártam, legalább 20 méteres volt a sor. A CZ stand eleset a gyerekek és pár felnőt miatt.
A Leok festése nagyon jó, nekem tetszik. A Gidrán és Nomád festése is jó, de lehetne egységes a Leóékkal. A Nomád kifejezetten pofás kis dög benyomását kelti. Sajna Lemaradtam a Leó bemutatóról a légishow javára.
A nehéz gépek statikus sora kifejezetten élvezetes volt számomra, főleg a KC-135 miatt. Évek óta nem láttam ezt a típust.
A KC-390 meglepett a méreteivel, bazi nagy dög. Már várom mikor jön meg belőle a miénk.
A Török drón tényleg olyan mint egy tetejét vesztett Cessna.
Mikor fotóztam azonnal elugrott előle egy csinos török leányzó, mire egy kolléganője hozzám miközben rá mutatott és vigyorgot. Gondoltam eladásra kínálta.
A Török bemutató csapat hozta az örült formáját, bár mikor a török kommentátor beszélt az elején csalódott voltam. Mert mikor utoljára láttam őket akkor magyarul beszélt, de szerencsére most is így volt.
A MI-2 bemutató alatti kommentátor haláli volt, inkább azt figyeltem mit mond semmit a gépet.
Az összfegyvernemi bemutató zseniális volt, csak sajna alig láttam belőle valamit a kerítéstől 1 méterre mert elvesztem a pici 178 cm-el a tömegben ami hirtelen megjelent akkor és ott.
Összességében jó volt, én élveztem. Ami gond, hogy ez sajna kétnapos esemény. Egyik nap csak a légishow része, másik nap pedig a statikus rész. Úgy látsz mindent, és nem maradsz le semmiről.