Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azért az egy nagyon eltalált gép! Köszi a képeket meg az infót is. Asztofotó, tejút milyen vele?Nem csak hogy nem full frame, de még egy telekonverter is be van erőszakolva az objektív elé
Komolyra fordítva a szót, idén nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy mi legyen a fotós felszerelésemmel. Én a Canon vonalon mozgok, egészen idén tavaszig egy 70D volt az elsődleges vázam, hozzá pedig a piszkosul éles 100-400mm II-es verziója. Anyagilag belefért volna az 5d mkIV, de indokolatlannak éreztem, mert a repülésen kívül mást már csak nagyon elvétve szoktam fotózni, és itt minden milliméter fókusztáv jól jön. Emiatt végül egy 7d mk2 mellett döntöttem, ami támogatja az 1.4x-es telekonvertert, és amúgy nem rontja érezhetően a képminőséget. Így végül tudok variálni, hogy elég-e a 100-400mm, vagy mint ez esetben is, jól jöhet a 140-560mm
Köszönöm, este tervezek még egy utolsó adagot megosztani !Azért az egy nagyon eltalált gép! Köszi a képeket meg az infót is
Erről sajnos fogalmam sincs, mert egyrészt nincs meg a gép nagyon rég óta, másrészt ilyenekkel sem foglalkoztam már nagyon az elmúlt évekbenAsztofotó, tejút milyen vele?
Végezetül pedig néhány kép vegyesen bentről-kintről.Köszönöm, este tervezek még egy utolsó adagot megosztani !
Én is szívesen mennék kirándulni nejemmel és a batátnőmmel, de félek, hogy nem élném túl.Mindent leírtatok, mindent végtelenül profi módon lefotóztatok (nem lehetünk ezekért a közkinccsé tett fotókért elég hálásak!), s szinte mindenről sztoriztatok.
Nekem már csak kis színes, random gondolatsorok maradtak:
MiG-21, Viggen, Draken. Ezek miatt autóztam el; lehet, hogy az életben utoljára láttam őket (szerelmeimet) repülni.
Az én kihívásom az volt, hogy három hölgy volt az útitársam; feleségem, huszonéves lányom, s egy barátném.
Aranyosak voltak, kedvesek voltak, alkalmazkodók voltak, de azért erőst befolyásolta a bázison mozgást, a megtekintéseket a csoportdinamikai hatásuk.
Na persze bosszúm kifinomult volt:
1,
Indulás hajnali fél négykor Miskolcról, így természetesen forgalommentesen, utazva! értünk le vasárnap Kecskemétre, s elsők között voltunk a parkolóban, a beléptetésnél.
(Engem utoljára az első általam látogatott Kecskeméti repnap, 1997-ben szívatott meg a naiv, 7 órási indulással...)
Tekintve, hogy péntek este - két év után! végre megint - volt gyógytornász buli, ami hajnalig tartott (tudjátok; tiszta Csajok topik), azért még így is eléggé fájt a korai felkelés (plusz még erősen dolgozott a 3. oltás).
Szóval ahogy Schobert Norbi mondta a sztrókja után:
"...Ötvenévesen hiába érzem magam huszonötnek, nem vagyok az..."
2,
- Miért van ragasztószalag a brazil gépen? (KC-390 szárnybekötése)
- Ez egy prototípus, úgy megtépték a berepüléskor, hogy ragasztószalaggal kellett visszaragasztani a szárnyat.
- ...s így repültek ide Brazíliából!?
- Így.
Azok a másodpercek, amíg tartani tudtam a faarcot, mindent megértek
3,
- Nekem Gripen pilóta lesz a férjem!
- (Ekkor előadást tartottam a rájuk ható G-erőkról, azok hosszútávú következményeiről)
- Először a tökük nyúlik meg, mi több; egy életen át minden reggel meg este a feleségüknek át kell gyúrni a testüket egy órás masszázzsal, ha van kedvük, ha nem.
Ami viszont exluzív élmény volt, hogy az egyik bemutató konténernél találkoztam azzal a mélységi felderítővel, aki - de hülyén hangzik, de tény - beosztottam volt még nemrég a kórházban, amikor részt vettek a küzdelmünkben.
Tényleg meglepően könnyű és kézreálló a Brent gépkarabély!
S persze jó érzés volt ezután látni a közelharc bemutatón, ahol nem Mucsi szinten törte a cserépléceket.
A Szaudi Sólymokat már a "Piros" buszra - vagy 3/4 órát várva - láttuk a fák takarásában. Kár hogy nem korábban repültek, így is nagyon meggyőzőek voltak, s érzetre nagyon hosszú programot repültek le.
Ui: Én férfiasan tévedek el :
90-es évekbeli országtérképet (Pesten újabbat), meg a józan eszemet (na meg a 30 éves hivatásos rutinomat) használom GPS-ként.
Hazafele (pontosabban Budapestre vinni először a lányomat, s csak utána Miskolc)
- Apa, bekapcsolom az IPhone-omon a Waze alkalmazást, te csak lazíts, vezess!
Szememet vakítsátok meg, nyelvemet tépjétek ki, fülembe forró ólmot öntsetek, ha még egyszer navigációs alkalmazásra bízom az útvonaltervezést, irányítást!
Lehet, hogy nem jó térképet használtunk, mi ez alapján próbáltunk tájékozódni:Azokat a kommenteket sem nagyon értem, hogy "nem találtam a szárazföldi bemutató helyszínét". Ott van a térképen egyértelműen! Vagy ennyire tájékozatlanok/tájékozódni képtelenek a népek, hogy egy szimpla térkép értelmezése nem megy?
Ez egyetlen helyen jelzi az MH dinamikus bemutatóját - a D szektorban (sötétkék alapon harckocsi piktogram), máshol csak statikus bemutatókat mutat. Szóval 14:00 előtt bő fél órával helyet is foglaltunk a D szektor kordonja mellett, hogy megnézhessük a meghirdetett programot: "MH Összhaderőnemi képességbemutató - Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár és a légierő közös dinamikus bemutatója" - címmel.
Időben el is kezdődött a móka, éppen csak nem ott, hanem érzésre valahol az A szektor környékén(?), szóval a repülőtechnikán meg a fejek fölött, épületek mögött felemelkedő füstfelhőkön kívül nem is láttunk belőle semmit.
Apróbb hiba, hogy a forgószárnyasok statikus bemutatóját az A szektorban jelzi, de a horvát helikopterek speciel a C-ben álltak, a Mi-8, Mi-24 párosba pedig valahol a D1-től jobbra lehetett beszállni.
Lehet, hogy nem jó térképet használtunk, mi ez alapján próbáltunk tájékozódni:
Ez egyetlen helyen jelzi az MH dinamikus bemutatóját - a D szektorban (sötétkék alapon harckocsi piktogram), máshol csak statikus bemutatókat mutat. Szóval 14:00 előtt bő fél órával helyet is foglaltunk a D szektor kordonja mellett, hogy megnézhessük a meghirdetett programot: "MH Összhaderőnemi képességbemutató - Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár és a légierő közös dinamikus bemutatója" - címmel.
Időben el is kezdődött a móka, éppen csak nem ott, hanem érzésre valahol az A szektor környékén(?), szóval a repülőtechnikán meg a fejek fölött, épületek mögött felemelkedő füstfelhőkön kívül nem is láttunk belőle semmit.
Apróbb hiba, hogy a forgószárnyasok statikus bemutatóját az A szektorban jelzi, de a horvát helikopterek speciel a C-ben álltak, a Mi-8, Mi-24 párosba pedig valahol a D1-től jobbra lehetett beszállni.
Ez alapján találd meg pl. az "elveszett gyerekek és tárgyak" sátrat...
Igen, volt. Csak a térképen nem volt jelölve.Én többe is belefutottam, szerintem kb szektoronként volt egy-egy.
Azt kell mondjam ,hogy brutál jó képek!Gratula!Összeraktam mindent, és még kicsit többet is egy albumba, így egy helyen elérhetők az általam készített képek:
Köszönöm !Azt kell mondjam ,hogy brutál jó képek!Gratula!