KF51 Panther MBT (Rheinmetall)

Amikor indult a zrínyi program akkor jó időben léptünk ( bár lehet mondani hogy későn is így visszanétve) és így volt egy viszonylag jó startunk is mind iparilag mind a technológiai színvonalban. Én viszont úgy látom hogy a geopolitikai vàltozásokat és azt hogy már nincsenek ràszorulva a gyártók a megrendeléseinkre ( a német hadiipar át akart cuccolni ide elég nagymértékben) nem tudtuk rugalmasan lekövetni és ez valamint a békepárti hozzáàllásunk következmènyeit kihasználva a szomszédok rákapcsoltak és átvettèk a kezdeményezést.mi meg kifulladtunk és az elején leütött dolgokon kívül nem tudtuk kiterjeszteni a kezdeti sikert és marha sok üzletet elhappoltak előlünk.
Mostanra a lehetőségeink mind anyagiakban mind befektetésben sokkal korlátozottabbak lettek.

Pl a puls ajánlatban az elején volt rakétagyár. Na azt vitték a spanyolok.
A drón / puls csomagot a szerbek. A lőporgyárat a románok etc... mert mi nem léptünk pedig ide hozták volna először.

Őszintén szólva amit el tudok képzelni izraeli minta alapjàn való átalakìtásnak nèmi barokkos tulzással az esetleg a vezetési rendszere digitalizációja lehet amit izraeli partnerekkel részben izraeli technológián alapozva csinàlunk. (mondjuk ott is húzkodjuk a mézesmadzagot évek óta de nem köteleződünk el )
De az se különösen kiemelkedő mert mindenki azt csinàlja épp a környéken.
Na de hogy ott hogy állnak nem tudom.

A lengyelek pl jól de a szomszédokat passzolom.

Őszintén szólva amit el tudok képzelni izraeli minta alapjàn való átalakìtásnak nèmi barokkos tulzással az esetleg a vezetési rendszere digitalizációja lehet amit izraeli partnerekkel részben izraeli technológián alapozva csinàlunk. (mondjuk ott is húzkodjuk a mézesmadzagot évek óta de nem köteleződünk el )
De az se különösen kiemelkedő mert mindenki azt csinàlja épp a környéken.
Na de hogy ott hogy állnak nem tudom.

A lengyelek pl jól de a szomszédokat passzolom.
Na látod csak előkerül az a dolog amiről beszélgetnek. Ez olyan mikor dezső malac is csak előkerült a veremből. :D

Na látod csak előkerül az a dolog amiről beszélgetnek. Ez olyan mikor dezső malac is csak előkerült a veremből. :D
Hát amilyen szinten van a dolog nem hittem volna hogy ezt salamon tökeként adják elő, de hát ez is a sikerpropaganda része.

Főleg hogy ebben is kinéz az irànyváltás èppen.... ( jó szokásainkhoz híven)

• Szomorú
Reactions: Kockás ing
A német védelmi konglomerátum , a Rheinmetall egy új KF41 Lynx gyalogos harcjárművet (IFV) szállított Ukrajnának - közölte Armin Papperger, a Rheinmetall vezérigazgatója a Frankfurter Allgemeine Zeitunggal január 7-én.

A 2024 végén átadott fejlett járművet a németországi Unterlüßben található Rheinmetall gyárban gyártották.

Nemtom. Idáig itt az volt a vita, hogy még a német lőszerpótlást sem pörgetheti Várpalota, a LYNXet meg elküldjük az ukránoknak?
Parancsolj.

https://defence-network.com/ukraine-entscheidet-fuer-lynx-von-rheinmetall/

ezt úgy hogy én úgy tudom hogy nem innen ment.

• Tetszik
Reactions: cirqle and fip7