KF51 Panther MBT (Rheinmetall)

Amikor indult a zrínyi program akkor jó időben léptünk ( bár lehet mondani hogy későn is így visszanétve) és így volt egy viszonylag jó startunk is mind iparilag mind a technológiai színvonalban. Én viszont úgy látom hogy a geopolitikai vàltozásokat és azt hogy már nincsenek ràszorulva a gyártók a megrendeléseinkre ( a német hadiipar át akart cuccolni ide elég nagymértékben) nem tudtuk rugalmasan lekövetni és ez valamint a békepárti hozzáàllásunk következmènyeit kihasználva a szomszédok rákapcsoltak és átvettèk a kezdeményezést.mi meg kifulladtunk és az elején leütött dolgokon kívül nem tudtuk kiterjeszteni a kezdeti sikert és marha sok üzletet elhappoltak előlünk.
Mostanra a lehetőségeink mind anyagiakban mind befektetésben sokkal korlátozottabbak lettek.

Pl a puls ajánlatban az elején volt rakétagyár. Na azt vitték a spanyolok.
A drón / puls csomagot a szerbek. A lőporgyárat a románok etc... mert mi nem léptünk pedig ide hozták volna először.

Őszintén szólva amit el tudok képzelni izraeli minta alapjàn való átalakìtásnak nèmi barokkos tulzással az esetleg a vezetési rendszere digitalizációja lehet amit izraeli partnerekkel részben izraeli technológián alapozva csinàlunk. (mondjuk ott is húzkodjuk a mézesmadzagot évek óta de nem köteleződünk el )
De az se különösen kiemelkedő mert mindenki azt csinàlja épp a környéken.
Na de hogy ott hogy állnak nem tudom.

A lengyelek pl jól de a szomszédokat passzolom.

• Tetszik
Reactions: fishbed and endre
Őszintén szólva amit el tudok képzelni izraeli minta alapjàn való átalakìtásnak nèmi barokkos tulzással az esetleg a vezetési rendszere digitalizációja lehet amit izraeli partnerekkel részben izraeli technológián alapozva csinàlunk. (mondjuk ott is húzkodjuk a mézesmadzagot évek óta de nem köteleződünk el )
De az se különösen kiemelkedő mert mindenki azt csinàlja épp a környéken.
Na de hogy ott hogy állnak nem tudom.

A lengyelek pl jól de a szomszédokat passzolom.
Na látod csak előkerül az a dolog amiről beszélgetnek. Ez olyan mikor dezső malac is csak előkerült a veremből. :D

Na látod csak előkerül az a dolog amiről beszélgetnek. Ez olyan mikor dezső malac is csak előkerült a veremből. :D
Hát amilyen szinten van a dolog nem hittem volna hogy ezt salamon tökeként adják elő, de hát ez is a sikerpropaganda része.

Főleg hogy ebben is kinéz az irànyváltás èppen.... ( jó szokásainkhoz híven)

A német védelmi konglomerátum , a Rheinmetall egy új KF41 Lynx gyalogos harcjárművet (IFV) szállított Ukrajnának - közölte Armin Papperger, a Rheinmetall vezérigazgatója a Frankfurter Allgemeine Zeitunggal január 7-én.

A 2024 végén átadott fejlett járművet a németországi Unterlüßben található Rheinmetall gyárban gyártották.

Nemtom. Idáig itt az volt a vita, hogy még a német lőszerpótlást sem pörgetheti Várpalota, a LYNXet meg elküldjük az ukránoknak?
Parancsolj.

https://defence-network.com/ukraine-entscheidet-fuer-lynx-von-rheinmetall/

ezt úgy hogy én úgy tudom hogy nem innen ment.

• Tetszik
Reactions: endre

"Battlefield, on the battlefield management system is, I think, the best thing is what we are doing at the moment in Germany, and we want to
implement that also on other European partners. On Germany, we create the infrastructure, we create the battlefield management in total. We
have the huge digitization contracts of more than EUR15 billion to do this digitization from the German side. There are needs in other countries. The Netherlands is looking for such a system, Hungary is looking for such a system. So there are opportunities for us, but we are not at the moment in the situation that we said we will sign over the next six months contracts in this area. So -- but yes, we are prepared. And yes, we want to do it."

Forrás:

• Tetszik
Reactions: endre
Ezek volnánk mi:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Vagy inkább ezek:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: J.G. and cirqle