Sziasztok,
Egy
5 eves lista a regi USA szamitogepes rendszerekrol.
Vajon mik azok a rendszerek, amikkel elegedettek, es mik azok, amiket le akarnak cserelni?
1.
Department of the Treasury - Individual Master File:
Assembler nyelven irt egyedi rendszer (adatbaziskezelo nelkul), IBM mainframe-en, 56 eves rendszer
Department of the Treasury - Business Master File
Assembler nyelven irt egyedi rendszer (adatbaziskezelo nelkul), IBM mainframe-en, 56 eves rendszer
Department of Veterans Affairs - Benefits Delivery Network:
COBOL nyelven irt programok IBM mainframe-en, 51 eves rendszer
2.
Department of Defense - Compass
Windows 2008, Java, Oracle 11g
Department of Transportation - Hazardous Materials Information System at the Pipeline and Hazardous Materials Safety Administration
.NET
Department of Homeland Security - Core Accounting System Suite
Windows
A valasz termeszetesen
az, hogy az 1. csoportba eso 50+ eves rendszerekkel elegedettek, nincs konkret tervuk a lecserelesre, a 2. csoportba eso rendszerek lecserelesere van konkret terv.
Es egy kakuktojas: IBM termek, es megis le akarjak cserelni:
Department of Defense - Strategic Automated Command and Control System
1970-es evekbeli Series/1 szamitogep, ezekrol vezerelik (a tervek szerint csak 2020-ig), az USA nuklearis fegyvereit.
Ebben az a durva, hogy mig a fent emlitett 1. csoportba eso rendszerek ugyan 50+ eve mukodnek folyamatosan, de az IBM folyamatosan hozza ki az
uj mainframe rendszereit, vagyis a hardver es az operacios egyarant lehet frissen gyartott, csupan 1-2 eve gyartasban levo az oreg alkalmazasok alatt, ezt a Series/1-et viszont legkesobb a 80-as evekben gyartottak, es evtizedek ota semmi gyartoi tamogatas nincs hozza!