Kínai légvédelmi eszközök

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Azt nem ismerem. Guglival olyat találtam, hogy DAC, de az szeritnem más történet.
A formája a DACra hasonlít. Hogy honnan származik, azt az aljáról lehetne megmondani. A TATRA központi csővázas, és a két oldali kerekei nincsenek pont szemben egymással. Nagyon jó terepjáró. DAC úgy hintázik, mint egy hajó. Nagyon kényelmes.
44945977_340696199834703_6293540888794628096_n.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: tarzaan

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 043
113
De az UAV-kat nem lelőni nehéz inkább hanem felderíteni . Azt volna jó tudni , hogy a felderítést mi végzi ?
Fgt7sRbXkAEoMEh
Köszi a kérdést én néztem be A két UGV tűzerő sokszorozó csak az FK-3000 cucchoz .


More information on the FK-3000 air defense system. It's designed for point defense against helicopters, precision guided munitions, UAVs, drone swarms, etc. It has two components: the larger manned vehicle and up to two companion unmanned vehicles. The manned vehicle carries missiles to intercept guided munitions, aircraft, and drone swarms. It also carries a single 30mm AA gun and drone jammers. For added firepower against drone swarms, two companion unmanned vehicle can be added, with each carrying additional missiles. Going by the images, the larger FK-3000/L missile is for intercepting helicopters and large UAVs, and the smaller FK-3000/S is for intercepting guided munitions, small UAVs, and drone swarms.


52495664316_371f273de3_3k.jpg
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 043
113
Saudis have bought the S-band 3D TWA low-altitude surveillance radar from CETC China which offers 360* anti-drone coverage. Lessons learned after houthi drone attacks ?

Beszereztek hozzá 8 Silent hunter kínai lézercuccot is

large_tiAzQjJVoRbKQbMn.jpg
82879-782e12e337433c0e391450ad68e309ba.jpg


E9IjlXSWYAUCdOb
E9IjiVSXMAAkbs0
 
 • Tetszik
Reactions: endre