Kínai repülőgép-hordozók

Tyűű! Ez is tud ám kormolni! És valahogy ez a hivatalos anyagokban sose látszik..
20250922-150626.jpg

Az azért érdekelne pontosan milyen meghajtással szerelték fel, és, hogy az mennyire táplálkozik még az ex-Varjagból, illetve az ukránok által átadott teljes tervdokumentációból
Annyi előrelépés lehet, hogy a gőzturbina nem közvetlenűl hajtja meg a hajót, hanem amolyan jól hangó "integrált elektromos meghajtást" alkalmaznak (gyakorlatilag hibrid). A gőzturbinákkal áramot termelnek és a hajót villanymotorokkal hajtják előre és az így keletkezet árammal töltik fel a katapultok kondenzátortelepeit stb. stb.

Na ezen megakadt a tekintetem. Tényleg ez volt a világon az elsp 5 gen gép indítás EMALSal egy hordozózól?
A General Ford osztály hordozhatja, de ezek szerint még nem kapták meg az F-35-ösöket?

• Tetszik
Reactions: nyugger and endre
Na ezen megakadt a tekintetem. Tényleg ez volt a világon az elsp 5 gen gép indítás EMALSal egy hordozózól?
A General Ford osztály hordozhatja, de ezek szerint még nem kapták meg az F-35-ösöket?
Igen, a  Fordon még nincs F-35. Mármint az aktuálisan rá vezényelt ezrednek. :D De a teszt útjain szerintem fogadott, indított F-35-öst is.

Sokat tanultak/ koppintottak az amiktól, az nyilvánvaló.
Érdekes, hogy a radargép is olyan "Grumann"- osra sikerült. :)

Ami a füstöt illeti: A fekete füst arra utal, hogy nehèz olajjal fütenek partközelben is, nem pedig könnyü olajjal, ahogy a nyugati teher és hadihajók.