Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezt lehet a vizen tölteni belülről ellenben a mai VLS-ekkel.
Arra jó, hogy egész 50 km-es távolságig elrepíti a torpedót. Ejtőernyőn ereszkedik le ismét a vízbe.
Odabasz!
Van erről irodalom? Hogyan talál célt 50km repülés után a torpedó,mennyivel a cél előtt csobban vissza a vízbe,stb?
Van ilyen a nato-ban is?
Így kb mennyi idő alatt ér 50km-re célba a torpedó?
dudi !!!
Varom a valaszaidat. Persze csak ha van benned gerinc elismerni hogy megint olyanhoz szoltal hozza amihez semmi kozod nincs.
szoval ?
A kép amit linkeltem az az S300 indítója az egyik Kirovban.Így már érthető?Nem kell daruval beemelni mint a mai VLS-ekbe.
DINAMO
"Gerincesebb lenne beismerned hogy hulyeseget allitottal es gozod nincs mirol van szo sem mint itt tekeregni es jonni elo az ujabb hulyesegekkel.
Szoval akad nemi gerinc vagy inkabb folytatod ?"
Szerintem ezt így 1:1-ben tőled is meg lehetne követelni az esetek túlnyomó többségében
Dima
De jo hogy itt vagy dudi.Mert kicsoda DINAMO?
Az amerikai vagy az UKSK VLS-t nem lehet belülről tölteni.
Tehát belülről töltik egy revolvertárból.Es tudod miert dudi ?
Azert mert ezeket NEM IS KELL "belulrol tolteni" Az altalad gyorsabbnak meg "belulrol tolthetonek" mondott orosz rendszer egy revolver rendszeru VLS. Egy indito / tolto nyilas van rajta, es azon keresztul toltik EGYENKENT az inditot es azon az egy nyilason keresztul inditjak is a raketakat. Az altalad meg Dima altal berakot fotokon jol megfigyelheto a tubusok folott leo inditonyilas .
https://kephost.com/image/EB79
Hogy mukodik amikor toltesz ( kivulrol ) . ?
Orosz rendszer
1.) Daru a tubust felemeli es a toltonyilashoz viszi. szigoruan csak egyet.
2.) Tubus behelyez , mad a csatlakozas ( mechanikus es elektromos ) utan egy allassal elforgat.
Es innen az elso pont ismetlodik
MK-41 VLS
Normal korulmenyek kozott egyesevel vegzik a toltest gyakorlatilag ugy mint az oroszt. Ebben az esetben kulonbseg nincs. Azonban a rendszer kepes es a kikepzes szerves reszet kepezi hogy egyszerre 2-3-4 tubust ( kanisztert ) toltenek be mivel az amerikai rendszernel akar mind a 8 toltopozicio nyitva lehet !!!
https://kephost.com/image/EB7V
A kaniszterek az amerikai rendszerben ket emelofullel vannak ellatva es eeken keresztul lehet a 2-3-4 db os beemelest elvegezni. ( pirossal bekarikazva )
https://kephost.com/image/EB7K
Magyaran az orosz rendszert egyenkent toltheted csak az amerikait meg akar 4 sevel is !!!
A "belulrol valo toltes" felvetese meg teljesen ertelmetlen dolog. Bizom benne hogy mar te is rajottel de ha nem akkor kifejtem itt csak most csak neked.
Az orosz rendszernel ahoz hogy raketat indithasson a tubust a toltonyilas poziciojaba kell forgatni ( ido ) majd ezutan jon az inditas maga.
Az amerikai rendszernel valoban nem lehet belulrol "tolteni" de csak azert nem mert nincs is ra szukseg. A nem ezt az elavult revolver rendszert alkalmazza hanem szimplan van egy ajto az inditotubusok tetejen ami kinyilik es mar roppen is a raketa. Nincs forgatas meg belso toltes ami szerinted olyan nagyszeruve teszi az orosz rendszert sot az amerikai rendszernel jobba. Egyszeruen kinyilik es kesz.
Amugy veled ellentetben az oroszok is rajottek hogy a revolver rendszeru VLS uk zsakutca es az uj VLS uk mar az amerikai rendszer oroszositott masolata.
Elonyei az eredi orosszal szemben
Kisebb helyet igenyel
Gyorssabb a toltes es inditas ( tuterheleses tamadasnal letkerdes )
Egyszerubb mukodes kevesebb karbantartas hiba.
Latod amikor valami szakmai megnyilatkozast teszel akkor szerintem valami ilyen szintu levezetes lenne a minimum hogy ellehesen mondani nem csak a levego besel az illeto hanem valamit konyit is hozza. Ez az amit en kertem toled de te csak tekeregve mellebeszelve probaltal elkerulni.
At hittem hogy magyar katonakent akit a rendszer nem kis modon kihasznal azert tobb becsulet gerinc van, de ezek szerint tevedtem. Majd megkerdem LP-t neki milyen tapasztalata van rolad.
Csak te valamiért személyes sértésnek vetted ezt az egyszerű tényt.
Szóval jó lenne ha visszavennél a stílusodból!