Kísérleti repülőgépek, prototípusok

Lockheed Martin - Skunk Works - "Speed Racer" air vehicle

message-editor%2F1614447534664-speed-racer-art.jpg

• Hűha
Reactions: LMzek 2.0
Ez egy újragondolt F-16XL/XXL egy "lopakodós" stylist közreműködésével.

Jó ötlet egyébként az egész --nekem--, "amúgy meg" kb.: az eredetileg 1(F-16 konstrukció) függőleges vezérsíkot duplázták és az eredetinél(F-16XL) a kormány-szervók "púpra" rakták "lopakodósan" döntve, + az egész "átöltöztetve" Stheatlh elvek alapján.
Hivatalosan ennek ellenére csak akkor lesz valami hasonló, ha elég "zsét" tudnak kisajtolni a Sthealt design-ba öltöztetett F-16-ról, ami egyébként a sok csereszabatos dolog miatt is előnyös lehetne: hajtómű, futómű, katapult-ülés(drónosnál nem, nyilván!), a többi "apróság"...

• Tetszik
Reactions: enzo
Ez egy újragondolt F-16XL/XXL egy "lopakodós" stylist közreműködésével.

Jó ötlet egyébként az egész --nekem--, "amúgy meg" kb.: az eredetileg 1(F-16 konstrukció) függőleges vezérsíkot duplázták és az eredetinél(F-16XL) a kormány-szervók "púpra" rakták "lopakodósan" döntve, + az egész "átöltöztetve" Stheatlh elvek alapján.
Hivatalosan ennek ellenére csak akkor lesz valami hasonló, ha elég "zsét" tudnak kisajtolni a Sthealt design-ba öltöztetett F-16-ról, ami egyébként a sok csereszabatos dolog miatt is előnyös lehetne: hajtómű, futómű, katapult-ülés(drónosnál nem, nyilván!), a többi "apróság"...

Nem te ötleteltél erről valamelyik topikban? Melyikben? Kerestem, de nem találtam meg a hozzászólást.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Horizon
30 perces videó. Még én sem néztem meg...

• Tetszik
Reactions: Pocok75
Ennél könnyeb repülő motoros alkamaaság nincs , mégsem terjedt el, úgy tudom a gyártó is megszünt.

DOD erősen finanszírozza, mert halkabb mint a helikopterek, és kompaktabb is, és nincsnek a kilógó sérülékeny rotorok se.

.

Kicsit furcsa nekem, hogy a tandem szárnyas szállító megoldások

g23g32e-min.jpg
milesproposal.jpg
214603_ZQgRiYpcWSTphjQxitgGk90M5.jpg
s-l640.jpg
...

...nem terjednek el, hiszen egy eredetileg alsószárnyas szállító-gép hasznos terhelése 50-100(+)%-kal növelhető lenne az eredeti legnagyobb hasznos terhelésű változathoz képest egy törzsbetoldással --az eredeti szárny és az orr-rész közé az eredetileg alsószárny-bekötéses szárny (részleges áttervezés utáni)felhasználásával és törzs/futómű megerősítéssel.

Ezzel a megoldással ráadásul több óceán átrepülésre alkalmatlan típus megütné ezt a szintet, hiszen ha az eredeti 2 hajtóművesként még nem felelt meg, az új 4 hajtóművel ezt --megfelelő, új gép tervezésnél jóval kevesebb és olcsóbb, és gyorsabb áttervezéssel-- teljesítené, beleértve azt is, hogy a megnövelt méretbe az átrepüléshez szükséges többlet- és tartalék-üzemanyag is bőven beleférne.

1, Nekem ez is a sok szempontból korlátot jelentő szakmai merevségnek tűnik.

2, ...és a jelenlegi piaci szereplők korlátozó, saját-piaci jelenlétüket védő és a fejlődést akadályozó viselkedésnek.

A nyugati fogyasztói társadalom és gazdasági/társadalmi rendszer egyre több területen közelíti a benne lévő fejlődési lehetőség határait!

Ilyen korlátokat szoktak átrendeződések feloldani: összeomlás társadalmi(forradalmak pl) és/vagy gazdasági okok(háborúk, V-h-k, ...), és/vagy környezeti katasztrófák miatt!

.

Kicsit furcsa nekem, hogy a tandem szárnyas szállító megoldások(képek miatt innen a továbbiakat töröltem, de az eredeti --fentebb-- helyén megnézhető)...

Scaled Composites Stratolaunch Successfully Completes Second Test Flight
(képek miatt innen a továbbiakat töröltem, de az eredeti --fentebb-- helyén megnézhető)...

Igen, ez pedig a következő szint: Dupla-/tripla törzsű tandem-szárnyas elrendezés(nagyítható képek),

k40Q3.jpg
gRiKh.jpg
US20120318908A1-20121220-D00000.png
b-29-diagonal1200.jpg

(Airbus:)
Zwilling-the-new-Airbus-1.jpg
hybrid-layout-smallSize.jpg

metin-kaplan-vtol-pptr-003x1.gif

(...ez utóbbi ötlet bővebben ITT. )

...ami új konstrukció egy korábbi egytörzsű típusból kifejlesztve a tervezési és gyártási folyamatot tekintve --szerintem--nagyságrendileg kisebb fejlesztési/gyártási költséget igényelne, rövidebb időt venne igénybe --és egyben kisebb kockázatot is jelentene-- egy teljesen új típushoz képest!

...és szerintem ennek fejlesztési útnak a jelenlegi nagy piaci szereplők konkurencia és fejlődés gátló viselkedése a fő akadálya!

Modellnek viszont sok szép, újszerű gépet lehet építeni, ha valakit érdekel(...a nagyok ezen a területen le vannak ...), vagyis: :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos: