Igen erre céloztam a kanál vízzelNehéz konszenzusra jutni, ha a másik fél szerint egy idióta vagyok és csípőből lesöpri az összes érvemet, mert számára üldözendő minden, ami természetvédelem.
![Big Grin :D :D](/data/assets/smilies/biggrin.png)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen erre céloztam a kanál vízzelNehéz konszenzusra jutni, ha a másik fél szerint egy idióta vagyok és csípőből lesöpri az összes érvemet, mert számára üldözendő minden, ami természetvédelem.
Én ezt értem de pl azért az őzállományt gyéríteni kellene mert lassan kettőt nem tudok lépni tőlük az erdőbenEzt csak úgy viszonyításképp:
Az Alaptörvény P) cikk (1) bekezdése kimondja, hogy „A természeti erőforrások, különösen a termőföld, az erdők és a vízkészlet, a biológiai sokféleség, különösen a honos növény- és állatfajok, valamint a kulturális értékek a nemzet közös örökségét képezik, amelynek védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége.”
Az Alkotmánybíróság 14/2020. (VII. 6.) határozatában kimondja, hogy „A P) cikk (1) bekezdése a természeti és kulturális értékeket ugyanis önmagukért is védeni, illetőleg a jogalanyisággal nem rendelkező jövő generációk számára is megőrizni rendeli, adott esetben akár a jelen generációk (pillanatnyi gazdasági) érdekeivel szemben is”.
Erre valamelyik nap hozok szép beszédes ábrákat, ha az időm engedi.Én ezt értem de pl azért az őzállományt gyéríteni kellene mert lassan kettőt nem tudok lépni tőlük az erdőben![]()
Farkas 40-60 példány van a legutóbbi országjelentés szerint, míg medve esetén 1-2 egyed van, ami többé-kevésbé állandóan tartózkodik a Bükkben. A többi észlelés kóbor egyedekről szól.Farkasról medvéről aminek nincs természetes ellensége még nem is mondtam semmit.
Erre létezik kompenzációs módszer:Ha a természetvédelem és a gazdasági hasznosítás érdekeit közös nevezőre lehetne hozni az oldaná meg a problémát![]()
Erdőben? Bent van a kertben és a belső udvar kerítésénél áldogál; fácánok dettó.kettőt nem tudok lépni tőlük az erdőben
Nem azt mondtam hogy lőjük ki mind csak, hogy a tervezett gyérítés bizony szükséges. A piaci alapont én bizony állami támogatás nélkül gondoltamErre valamelyik nap hozok szép beszédes ábrákat, ha az időm engedi.
Farkas 40-60 példány van a legutóbbi országjelentés szerint, míg medve esetén 1-2 egyed van, ami többé-kevésbé állandóan tartózkodik a Bükkben. A többi észlelés kóbor egyedekről szól.
Erre létezik kompenzációs módszer:
- kárpótlás,
- Natura 2000 támogatás,
- a KAP-on belül most kifejezetten dedikálnak forrásokat mezővédő fasorok telepítésére, vizes élőhelyek fenntartására, stb.
A kerítésem vége az erdőig érErdőben? Bent van a kertben és a belső udvar kerítésénél áldogál; fácánok dettó.
A természetvédelem szerintem nem nagyon tud piaci alapon működni.Nem azt mondtam hogy lőjük ki mind csak, hogy a tervezett gyérítés bizony szükséges. A piaci alapont én bizony állami támogatás nélkül gondoltam![]()
Hát, azért, lehet belőle pénzt is csinálni, csak nagyon könnyű elcseszni az arányt.A természetvédelem szerintem nem nagyon tud piaci alapon működni.
Ja, csak mikor ott álldogál kb. a melléképület végén... de fogtam már olyan dögöt is, aminek semmi keresnivalója nem lett volna a csapdánál.A kerítésem vége az erdőig ér![]()
Nem mondom, hogy nincs igazad de azért abból nem lehet probléma ha megpróbáljukA természetvédelem szerintem nem nagyon tud piaci alapon működni.
jah múltor már a szőlőmet legelte...Ja, csak mikor ott álldogál kb. a melléképület végén... de fogtam már olyan dögöt is, aminek semmi keresnivalója nem lett volna a csapdánál.
Na látod csak eljutunk oda , hogy a végén ki is fizeti a révészt ? Az a legnagyobb bajod , hogy még naiv vagy nem látsz a dolgok mögé ! Az elvtársaid akik ebből élnek pedig csak annyit engednek látni , hogy meglegyen a hited !A természetvédelem szerintem nem nagyon tud piaci alapon működni.
Erre mondom, hogy kb ugyanazt akarjátok elérni csak máshogy az értelmes párbeszéd (a kanál víz kihagyásával) hasznos lenne mert a célotok nem nagyban különbözikNa látod csak eljutunk oda , hogy a végén ki is fizeti a révészt ? Az a legnagyobb bajod , hogy még naiv vagy nem látsz a dolgok mögé ! Az elvtársaid akik ebből élnek pedig csak annyit engednek látni , hogy meglegyen a hited !
Írtam már miből gondolod , hogy te vagy bárki nagyobb természet védő mint én ? Nem is ismersz ! Nálunk nincs szemetelés , felesleges energia pazarlás , szelektíven gyűjtjük a szemete és gyűjtő pontra viszem az elemet / akkumulátort ! Erdészként mint írtam közel 100ha erdőt adtam át az utókornak ! Támogatom az adóm 1%-val a madármentőket (nem minimálbéren élek) tárgyi dolgokkal támogattam a MMTE bükki csoportját ! Mit szeretnél még mit tegyek ? Részemről bőven elég , hogy nyugodtan fekhessek le esténként az ágyamba !
Mondjuk az őzállományt pont a farkas tudná gyéríteni, csak az nem ad 50-100eur borravalót a kísérő vadásznak.Én ezt értem de pl azért az őzállományt gyéríteni kellene mert lassan kettőt nem tudok lépni tőlük az erdőbenFarkasról medvéről aminek nincs természetes ellensége még nem is mondtam semmit. Ha a természetvédelem és a gazdasági hasznosítás érdekeit közös nevezőre lehetne hozni az oldaná meg a problémát
![]()
Az tényMondjuk az őzállományt pont a farkas tudná gyéríteni, csak az nem ad 50-100eur borravalót a kísérő vadásznak.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..