Környezetvédelem

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Fundin

Well-Known Member
2019. június 22.
719
2 741
93
Nehéz konszenzusra jutni, ha a másik fél szerint egy idióta vagyok és csípőből lesöpri az összes érvemet, mert számára üldözendő minden, ami természetvédelem.
Igen erre céloztam a kanál vízzel :D @ogretankHU piaci szemléletű nézeteit kellene jótékonyan keverni a tiéddel a megfelelő mértékig és ott jöhetne ki egy működő rendszer a dologból.

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 792
11 762
113
Ezt csak úgy viszonyításképp:

Az Alaptörvény P) cikk (1) bekezdése kimondja, hogy „A természeti erőforrások, különösen a termőföld, az erdők és a vízkészlet, a biológiai sokféleség, különösen a honos növény- és állatfajok, valamint a kulturális értékek a nemzet közös örökségét képezik, amelynek védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége.
Az Alkotmánybíróság 14/2020. (VII. 6.) határozatában kimondja, hogy „A P) cikk (1) bekezdése a természeti és kulturális értékeket ugyanis önmagukért is védeni, illetőleg a jogalanyisággal nem rendelkező jövő generációk számára is megőrizni rendeli, adott esetben akár a jelen generációk (pillanatnyi gazdasági) érdekeivel szemben is”.

Fundin

Well-Known Member
2019. június 22.
719
2 741
93
Ezt csak úgy viszonyításképp:

Az Alaptörvény P) cikk (1) bekezdése kimondja, hogy „A természeti erőforrások, különösen a termőföld, az erdők és a vízkészlet, a biológiai sokféleség, különösen a honos növény- és állatfajok, valamint a kulturális értékek a nemzet közös örökségét képezik, amelynek védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége.
Az Alkotmánybíróság 14/2020. (VII. 6.) határozatában kimondja, hogy „A P) cikk (1) bekezdése a természeti és kulturális értékeket ugyanis önmagukért is védeni, illetőleg a jogalanyisággal nem rendelkező jövő generációk számára is megőrizni rendeli, adott esetben akár a jelen generációk (pillanatnyi gazdasági) érdekeivel szemben is”.
Én ezt értem de pl azért az őzállományt gyéríteni kellene mert lassan kettőt nem tudok lépni tőlük az erdőben :) Farkasról medvéről aminek nincs természetes ellensége még nem is mondtam semmit. Ha a természetvédelem és a gazdasági hasznosítás érdekeit közös nevezőre lehetne hozni az oldaná meg a problémát :)

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 792
11 762
113
Én ezt értem de pl azért az őzállományt gyéríteni kellene mert lassan kettőt nem tudok lépni tőlük az erdőben :)
Erre valamelyik nap hozok szép beszédes ábrákat, ha az időm engedi.
Farkasról medvéről aminek nincs természetes ellensége még nem is mondtam semmit.
Farkas 40-60 példány van a legutóbbi országjelentés szerint, míg medve esetén 1-2 egyed van, ami többé-kevésbé állandóan tartózkodik a Bükkben. A többi észlelés kóbor egyedekről szól.
Ha a természetvédelem és a gazdasági hasznosítás érdekeit közös nevezőre lehetne hozni az oldaná meg a problémát :)
Erre létezik kompenzációs módszer:
  • kárpótlás,
  • Natura 2000 támogatás,
  • a KAP-on belül most kifejezetten dedikálnak forrásokat mezővédő fasorok telepítésére, vizes élőhelyek fenntartására, stb.

Fundin

Well-Known Member
2019. június 22.
719
2 741
93
Erre valamelyik nap hozok szép beszédes ábrákat, ha az időm engedi.

Farkas 40-60 példány van a legutóbbi országjelentés szerint, míg medve esetén 1-2 egyed van, ami többé-kevésbé állandóan tartózkodik a Bükkben. A többi észlelés kóbor egyedekről szól.

Erre létezik kompenzációs módszer:
  • kárpótlás,
  • Natura 2000 támogatás,
  • a KAP-on belül most kifejezetten dedikálnak forrásokat mezővédő fasorok telepítésére, vizes élőhelyek fenntartására, stb.
Nem azt mondtam hogy lőjük ki mind csak, hogy a tervezett gyérítés bizony szükséges. A piaci alapont én bizony állami támogatás nélkül gondoltam :)

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 604
26 453
113
A természetvédelem szerintem nem nagyon tud piaci alapon működni.
Na látod csak eljutunk oda , hogy a végén ki is fizeti a révészt ? Az a legnagyobb bajod , hogy még naiv vagy nem látsz a dolgok mögé ! Az elvtársaid akik ebből élnek pedig csak annyit engednek látni , hogy meglegyen a hited !

Írtam már miből gondolod , hogy te vagy bárki nagyobb természet védő mint én ? Nem is ismersz ! Nálunk nincs szemetelés , felesleges energia pazarlás , szelektíven gyűjtjük a szemete és gyűjtő pontra viszem az elemet / akkumulátort ! Erdészként mint írtam közel 100ha erdőt adtam át az utókornak ! Támogatom az adóm 1%-val a madármentőket (nem minimálbéren élek) tárgyi dolgokkal támogattam a MMTE bükki csoportját ! Mit szeretnél még mit tegyek ? Részemről bőven elég , hogy nyugodtan fekhessek le esténként az ágyamba !

Fundin

Well-Known Member
2019. június 22.
719
2 741
93
Na látod csak eljutunk oda , hogy a végén ki is fizeti a révészt ? Az a legnagyobb bajod , hogy még naiv vagy nem látsz a dolgok mögé ! Az elvtársaid akik ebből élnek pedig csak annyit engednek látni , hogy meglegyen a hited !

Írtam már miből gondolod , hogy te vagy bárki nagyobb természet védő mint én ? Nem is ismersz ! Nálunk nincs szemetelés , felesleges energia pazarlás , szelektíven gyűjtjük a szemete és gyűjtő pontra viszem az elemet / akkumulátort ! Erdészként mint írtam közel 100ha erdőt adtam át az utókornak ! Támogatom az adóm 1%-val a madármentőket (nem minimálbéren élek) tárgyi dolgokkal támogattam a MMTE bükki csoportját ! Mit szeretnél még mit tegyek ? Részemről bőven elég , hogy nyugodtan fekhessek le esténként az ágyamba !
Erre mondom, hogy kb ugyanazt akarjátok elérni csak máshogy az értelmes párbeszéd (a kanál víz kihagyásával) hasznos lenne mert a célotok nem nagyban különbözik :)

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 516
26 508
113
Az úttörő tengerész ott segít, ahol tud.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 966
33 368
113
Én ezt értem de pl azért az őzállományt gyéríteni kellene mert lassan kettőt nem tudok lépni tőlük az erdőben :) Farkasról medvéről aminek nincs természetes ellensége még nem is mondtam semmit. Ha a természetvédelem és a gazdasági hasznosítás érdekeit közös nevezőre lehetne hozni az oldaná meg a problémát :)
Mondjuk az őzállományt pont a farkas tudná gyéríteni, csak az nem ad 50-100eur borravalót a kísérő vadásznak.