Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Javíthatatlan idealista vagyok: szeretem hinni, hogy közösen jobbá tudjuk tenni a világunkat, ha igazán akarjuk...Ezt amit leirsz egy ideális világban talán még lehetne oldani. A milyenk nem az.
Nyilván én sem várom el, hogy minden ártérre (!?) épült házból kilakoltassák a tulajdonosát. De ahol csak lehet az emberi vagyon- és életbiztonság fenntartása mellett, szerintem szükséges a régi gátak lebontása (és esetleg szükség szerint távolabbi felépítése). Most Európában elindult egy irányzat, amelynek értelmében a Benelux államokban, Svéd- és Finnországban elkezdik a gátakat, duzzasztóműveket a kisebb-nagyobb folyókon, patakokon (!) felszámolni. Mindig szomorúsággal tölt el, amikor látom, hogy itthon valahol még mindig abban látják a patakok "rehabilitációjának" módját, hogy kiegyenesítik, 5 méterrel lejjebb kotorják és kibetonozzák a medret.. Első körben már az is nagy segítség lenne regionális szinten, ha ezeket a múlt századi módszereket felszámolnák. A nemzeti építőipari képesség is megrendeléshez jutna a folyók visszavadításával ( = betonmedrek, mesterséges duzzasztók felszámolása, mesterséges kanyarulatok kialakítása).Innen marad az hogy meg kell keresni az oblozeteket a folyók mellett ahová ki lehet engedni az áradó vizet, és duzzasztokat kell építeni. A patakoknak több hely kell hogy kanyaroghassanak. Igen ahol lehet szélesíteni kell az artereket.
Ma 9,5 millióan lakunk ott ahol ezer éve csak pár százezren laktak, nem lehet több száz falut és udulotelepet, allattelepet és miegymast pillanatok alatt attelepiteni.
És a Duna nem úszhatja meg a duzzasztatast. Sajnos szegenybol csatorna lesz Ausztriatol Romaniaig ha nem találjuk fel az ingyen áramot.
A gátakon kívüli területekre gondoltam, amik ma nem árterek de a folyószabályozás előtt azok voltak.Javíthatatlan idealista vagyok: szeretem hinni, hogy közösen jobbá tudjuk tenni a világunkat, ha igazán akarjuk...
Nyilván én sem várom el, hogy minden ártérre (!?) épült házból kilakoltassák a tulajdonosát. De ahol csak lehet az emberi vagyon- és életbiztonság fenntartása mellett, szerintem szükséges a régi gátak lebontása (és esetleg szükség szerint távolabbi felépítése). Most Európában elindult egy irányzat, amelynek értelmében a Benelux államokban, Svéd- és Finnországban elkezdik a gátakat, duzzasztóműveket a kisebb-nagyobb folyókon, patakokon (!) felszámolni. Mindig szomorúsággal tölt el, amikor látom, hogy itthon valahol még mindig abban látják a patakok "rehabilitációjának" módját, hogy kiegyenesítik, 5 méterrel lejjebb kotorják és kibetonozzák a medret.. Első körben már az is nagy segítség lenne regionális szinten, ha ezeket a múlt századi módszereket felszámolnák. A nemzeti építőipari képesség is megrendeléshez jutna a folyók visszavadításával ( = betonmedrek, mesterséges duzzasztók felszámolása, mesterséges kanyarulatok kialakítása).
Azon kívül, hogy vizet tartana meg a tájban, növelné a helyi biodiverzitást is. És bizony a vízmegtartás témakörénél nem lehet megkerülni az őshonos ökoszisztéma-mérnök fajunkat, az eurázsiai hódot. Tájátalakító munkája során nagy mennyiségű vizet vezet ki a földekre.
Megoldási lehetőségek vannak, csak élni kell(ene) velük.
Büdös vén fasz, remélem a börtönben rothad el. Ha nem lennének környezetvédők még mindig szívhatná a kölköd az ólmozott benzint és DDT-vel irtanák az óvodában a fejtetűt.Kenneth Darlington, 77 éves amerikai - panamai állampolgár, egyetemi jogászprofesszor a campuson kívüli nyílt vitára és társadalmi diskurzusra hívott Panamában szélsőbaloldali értelmiségieket, amikor azok ‘klímaváltozás’ és ‘környezetvédelem’ felkiáltással társadalmi felhatalmazást érezték magukban arra, hogy utakat zárjának le, tüntessenek, és úgy általában a társadalmi rend felbontására agitáljanak.
A jogászprofesszor kiváló retorikai érzékkel és meggyőző erővel előadott érvei hamar megtalálta velük a közös nyelvet, érvei megérintették hallgatósága a szívét, így mára kettővel kevesebb zöldkommunista van Panamában, hiszen ott helyben lelőtte őket a g*cibe amikor megunta ezt az egész nárcisztikus szarkeverést ami miatt a normális ember nem tud menni a dolgára.
American lawyer, 77, shoots dead two Panama climate change activists
Kenneth Darlington, 77, was seen on camera walking up to climate change protesters blocking a road in Panama, taking out a handgun and opening fire. Two protesters died.www.dailymail.co.uk
Ha nem lennének környezetvédők még mindig szívhatná a kölköd az ólmozott benzint és DDT-vel irtanák az óvodában a fejtetűt.
A tájkarakter szempontjából jelentős fákat meg lehet védeni fizikai eszközökkel. Az ártéri erdők bírják a vizet, az elöntött mezőgazdasági terület pedig hosszú távon meghálálja a többletvizet.A gátakon kívüli területekre gondoltam, amik ma nem árterek de a folyószabályozás előtt azok voltak.
A hódokat is addig szereted míg nem a te kerted/földed/horgásznyaralód kerül víz alá. Amíg nem a te házad előtt tűnnek el a nagy fák. Mert ahol a hód él, ott nem lesznek a vízparton nagy fák...
Van köze az RSD rehabilitációjához?De nyilván, a patakok rehabilitációját meg kellene szépen lassan kezdeni. Szerintem vannak lassú változások. Én például új mocsár létesítését fogom tervezni, ha végre az állam aláírja a szerződést. Ilyet el sem tudtam képzelni tíz éve.
Az, hogy kinek miről van papírja, nem sokban befolyásolja, hogy mihez is ért. (Én biomérnök vagyok, most mégis orvos szakértő a besorolásom..)Ezek nagyon nehéz és bonyolult kérdések. Szendőfi Balázs filmjeit szeretem, egyre jobbak, de ő nem halbiológus, hanem halkutató, a végzettsége talán zenész, nincsen tudományos végzettsége, ezt a címet a Haltani társaság adhatja neki. Ő egy teljesen elvadult zöld, ha rajta múlna nem lehetne még turistáskodni sem az erdőkben mert az káros.
Ilyen lenne a normális ember értékrendje? Hidegvérrel kivégezni tüntetőket? Arányos erőszak mi? Szép emberi portrét festesz magadról, ügyvédúr.ott helyben lelőtte őket a g*cibe amikor megunta ezt az egész nárcisztikus szarkeverést ami miatt a normális ember nem tud menni a dolgára.
Ez kocsmai hőbörgés, nem érvelés.Ja most még zabálhatjuk a Monsato/Bayer génkezelt szarjait, meg szórhatjuk tonnaszám a glifozát tartalmú vegyszereket, gyomirtókat.
Még a naptejjel bekent habtesünkkel tesszük tönkre a vizeinket, mer' az UV! Nyilván vízbemenetel előtt kell lekenni magunkat, ja meg az antibiotikumot a vízbe, állatemberbe...meg a hormonokat azért szedjük rendesen, hogy legalább a vizeink is telelegyenek...Rágcsálók fiatalkori leukémiájával hozza összefüggésbe a glifozát-alapú gyomirtókat egy új tanulmány
Az olaszországi Ramazzini Intézet koordinálta nemzetközi kutatás első karcinogenitási adatai megerősítik a hatóanyag rákkeltő hatását korábban kimutató vizsgálatokat.qubit.hu
Az Agent Orange idején ezek a ződfülűek merre voltak? Éppen a nagymamájuk szedte marékszámra a Postinort a Flower Power fesztivál után?
A ződség egy pozőrség...meg jól jövedelmező foglalkozás...ráadásul legtöbbjük nem járt soha a természetben, ha elhagyja az épített világot, a Katasztrófavédelemnek kell kihoznia egy parkból is....
Biztos én vagyok a hülye, de szerintem garantálható volt, h előbb-utóbb eldurran valakinek az agya. Lepődjek meg, egy civilizálatlan, ázsiai, végtelenül primitív oro.., ja, nem.Kenneth Darlington, 77 éves amerikai - panamai állampolgár, egyetemi jogászprofesszor a campuson kívüli nyílt vitára és társadalmi diskurzusra hívott Panamában szélsőbaloldali értelmiségieket, amikor azok ‘klímaváltozás’ és ‘környezetvédelem’ felkiáltással társadalmi felhatalmazást érezték magukban arra, hogy utakat zárjának le, tüntessenek, és úgy általában a társadalmi rend felbontására agitáljanak.
A jogászprofesszor kiváló retorikai érzékkel és meggyőző erővel előadott érvei hamar megtalálta velük a közös nyelvet, érvei megérintették hallgatósága a szívét, így mára kettővel kevesebb zöldkommunista van Panamában, hiszen ott helyben lelőtte őket a g*cibe amikor megunta ezt az egész nárcisztikus szarkeverést ami miatt a normális ember nem tud menni a dolgára.
Kenneth Darlington, 77, was seen on camera walking up to climate change protesters blocking a road in Panama, taking out a handgun and opening fire. Two protesters died.www.dailymail.co.uk
Kenneth Darlington, 77 éves amerikai - panamai állampolgár, egyetemi jogászprofesszor a campuson kívüli nyílt vitára és társadalmi diskurzusra hívott Panamában szélsőbaloldali értelmiségieket, amikor azok ‘klímaváltozás’ és ‘környezetvédelem’ felkiáltással társadalmi felhatalmazást érezték magukban arra, hogy utakat zárjának le, tüntessenek, és úgy általában a társadalmi rend felbontására agitáljanak.
Ja most még zabálhatjuk a Monsato/Bayer génkezelt szarjait, meg szórhatjuk tonnaszám a glifozát tartalmú vegyszereket, gyomirtókat.
Még a naptejjel bekent habtesünkkel tesszük tönkre a vizeinket, mer' az UV! Nyilván vízbemenetel előtt kell lekenni magunkat, ja meg az antibiotikumot a vízbe, állatemberbe...meg a hormonokat azért szedjük rendesen, hogy legalább a vizeink is telelegyenek...Rágcsálók fiatalkori leukémiájával hozza összefüggésbe a glifozát-alapú gyomirtókat egy új tanulmány
Az olaszországi Ramazzini Intézet koordinálta nemzetközi kutatás első karcinogenitási adatai megerősítik a hatóanyag rákkeltő hatását korábban kimutató vizsgálatokat.qubit.hu
Az Agent Orange idején ezek a ződfülűek merre voltak? Éppen a nagymamájuk szedte marékszámra a Postinort a Flower Power fesztivál után?
A ződség egy pozőrség...meg jól jövedelmező foglalkozás...ráadásul legtöbbjük nem járt soha a természetben, ha elhagyja az épített világot, a Katasztrófavédelemnek kell kihoznia egy parkból is....
addig nálunk a kormány hivatal észak-nyugat Magyarországon (Fertő-Hanság NPI területén) 600 hód kilövését/csapdázását engedélyezte jövő márciusig.